Plaže Crikveničke Rivijere

Plaže Crikveničke Rivijere jedne su od naljepših i najposebnijih plaža Jadranske obale. Donosimo vam kratak pregled tih prekrasnih i nagrađivanih plaža…

Plaža Gradska plaža Crikvenica, Crikvenica

Tip plaže: plaža s Plavom zastavom, pješčana plaža, plaža s finim šljunkom
Destinacija: Crikvenica
Preporučuje se za: obitelji s malom djecom, zabavu i party, zabavu i sport

Poznata crikvenička pješčana plaža. Od 1998. godine posjeduje “Plavu zastavu”. Prilagođena je za osobe sa posebnim potrebama (ima rampu za spuštanje osoba u more). Ulaznica se naplaćuje od 8,00 do 17,00 sati , zatim postaje šetalište i zabavni park za djecu i odrasle. Na plaži se nude razni vodeni sportovi: skijanje na vodi, vožnja padobranom, pedaline, odbojka na pijesku, stolni tenis, animacija u moru, te iznajmljivanje rekvizita. Plaža obiluje cafe barovima, restoranima, sportskim i dječjim igralištima, tu je aquagan te suvenirnice i mali dućani sa svježim proizvodima (voće, kolači, pekarski proizvodi). Nasuprot plaže smješten je hotel Esplanade.

Plaža Crni molo, Crikvenica

Tip plaže: pješčana plaža, plaža s finim šljunkom
Destinacija: Crikvenica
Preporučuje se za: obitelji s malom djecom, zabavu i sport

Plaža Crni Molo se nalazi u samom centru Crikvenice i jedna je od najpoznatijih plaža cijele crikveničke rivijere. Plaža Crni molo vam nudi različite sportske aktivnosti: od odbojke na pijesku, mini golf, skijanje na vodi, itd.. Na plaži se nalaze i tuševi a plaža je okružena borovom šumom. Na plaži Crni molo možete iznajmiti suncobrane i ležaljke. Na plaži Crni molo nalaze se restorani, barovi i hoteli. Crni molo je posebno pogodna za obitelji s malom djecom.

Plaža Kačjak, Crikvenica

Tip plaže: betonirana plaža, stjenovita plaža
Destinacija: Crikvenica
Preporučuje se za: obitelji s malom djecom, zabavu i sport

Plaža Kačjak je betonirana i stjenovita plaža. Kačjak nalazi se na poluotoku Dramlju u Crikveničkoj rivijeri. Djelovi plaže su šljunčani i na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Na plaži Kačjak nalaze se nekoliko barova i restorana. Na plaži se nalaze i spasioci a plaža je posebno prigodna za obitelji s malom djecom. U blizini plaže Kačjak možete igrati tenis, badminton, stolni tenis, mini golf, te mnoge druge sportove.

Plaža Omorika, Crikvenica

Tip plaže: plaža s finim šljunkom, betonirana plaža
Destinacija: Crikvenica, Omorika
Preporučuje se za: obitelji s malom djecom, zabavu i sport

Plaža Omorika se nalazi na poluotoku Dramlju. Omorika je šljunčana plaža djelomično betonirana. Plaža Omorika je posebno pogodna za obitelji s djecom, ovdje možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Plaža Omorika je okružen prekrasnom borovom šumom. U blizini Omorike se nalaze teniski tereni, tereni za odbojku na pijesku, ali također možete igrati picigin. Na plaži Omorika se nalaze i kafići i restorani.

Plaža Klenovica, Klenovica, Novi Vinodolski

Tip plaže: plaža s finim šljunkom, šljunčana plaža
Destinacija: Novi Vinodolski, Klenovica
Preporučuje se za: obitelji s malom djecom

Plaža Klenovica je šljunčana i stjenovita plaža. Također u kolovozu, plaža Klenovica nije previše natrpana. Na plaži Klenovica nalaze se kafići i restorani. Plaža se nalazi u kampu Klenovica. Ovdje možete iznajmiti pedaline i brodove.

Plaža Dramalj, Crikvenica

Tip plaže: pješčana plaža, plaža s finim šljunkom
Destinacija: Crikvenica, Dramalj
Preporučuje se za: obitelji s malom djecom, zabavu i sport

Plaža Dramalj se nalazi 3 km od Crikvenice, u Dramlju. Plaža Dramalj je šljunčana i pješčana plaža, okružena mediteranskom vegetacijom. Plaža Dramalj je posebno pogodan za obitelji s malom djecom, ali i za ljubitelje sporta. U blizini se nalaze uvale pogodne za nudiste.

Plaža Žurkovo, Kostrena

Tip plaže: plaža s Plavom zastavom, plaža s finim šljunkom, šljunčana plaža
Destinacija: Kostrena, Žurkovo
Preporučuje se za: obitelji s malom djecom, zabavu i party, zabavu i sport

Plaža Žurkovo se nalazi u neposrednoj blizini grada Rijeke, pokraj Kostrene. Plaža Žurkovo je šljunčana plaza sa nekoliko stijena. Tu se nalazi i ronilački centar gdje možete iznajmiti sve sportske rekvizite. Na plaži Žurkovo postoji nekoliko restorana i barova. Plaže se protežu kroz šetnicu gdje se možete prošetati.

Plaža Rokan, Selce

Tip plaže: pješčana plaža, betonirana plaža
Destinacija: Selce
Preporučuje se za: obitelji s malom djecom, zabavu i sport

Plaža Rokan je pješčana i betonirana plaža koja se nalazi u Crikveničkoj rivijeri. Plaža Rokan je posebno pogodna za obitelji s djecom. Na plaži Rokan nalazi se plava zasta koja simbolizira čistoću mora. Na plaži Rokan možete iznajmiti suncobrane i ležaljke. Na plaži se nalaze i nekoliko restorana i barova. U blizini su i teniski tereni, tereni za mini golf i veliki aquagan za djecu.

Plaža Poli mora, Selce

Tip plaže: pješčana plaža, plaža s finim šljunkom
Destinacija: Selce
Preporučuje se za: obitelji s malom djecom, zabavu i sport

Najpopularnija plaža Selca je pješčana plaža Poli mora. Plaža Poli mora se nalazi u neposrednoj blizini Crikvenice i pogodna je za malu djecu. Plaža Poli mora opremljena je tuševima, toaletima i svlačionicama. Na plaži možete igrati tenis, odbojku na pijesku, acquavolley i ostale vodene sportove. Na plaži Poli mora se nalaze i nekoliko restorana i barova. Plaža Poli mora nagrađena je plavom zastavom za čistoću mora.

Za kraj, posebna plaža za čovjekove najbolje prijatelje!

Plaža Podvorska

Destinacija: Crikvenica

Tip plaže: šljunak

Preporučuje se za: obitelji koje nemaju srca otići na godišnji odmor bez svojih ljubimaca J

Crikvenička plaža za pse “Podvorska” je prva na listi top 5 najboljih plaža za pse na hrvatskoj obali, a ta laskava titula joj je dodijeljena na interaktivnome video portalu Top destinacije – Hrvatska, detaljnome vodiču kroz najbolje hrvatske destinacije.
Zanimljivo je da je tu odluku “donio” Columbo, psić pasmine Cavalier King Charles Spaniel, koji ima poseban kutak na navedenoj web stranici te kao ravnopravni putnik svoje kolege često prati na svim putovanjima. Columbo je proputovao tisuće kilometara u potrazi za najboljim psećim destinacijama na hrvatskoj obali pa pruža brojne korisne savjete vlasnicima kućnih ljubimaca.


Nakon što je isprobao plaže u Crikvenici, Rovinju, Krku, Rijeci i Lovranu, simpatični Columbo je zaključio da je najbolja crikvenička plaža “Podvorska”, na kojoj se “ljudi ne osjećaju kao građani drugog reda već ravnopravno sa svojim ljubimcima uživaju u morskim radostima.” Navodi da se osobita pažnja pridaje uređenju plaže i okoliša, da je plaža dobro označena te da je atmosfera na njoj odlična, vesela i pozitivna. Columbo piše da je “plivanje na ovoj plaži osvježavajuće, more je bistro i čisto, pravi užitak” te zaključuje da je “ova plaža zasigurno po svojoj uređenosti jedna od najboljih plaža za pse na hrvatskoj obali”.

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!