Skijalište Avoriaz - Les Portes du Soleil

Francuska, Rhone Alpes, Avoriaz

Minimalna nadmorska visina: 1.8 km
Maksimalna nadmorska visina: 2.46 km

AVORIAZ – 1800 – 2460 m n/v Opis skijališta Skijaški centar Avoriaz nalazi se na 1800 m n/v , između Ženevskog jezera i Mont Blanca i centar je skijaške regije Les Portes du Soleil, najvećeg skijališta svijeta prema broju povezanih staza i ski liftova, koje se prostire na gotovo 400 km2 u dvije države – Francuska i Švicarska, sa ukupno 650 km staza i 186 ski liftova Avoriaz je moderan ski centar inventivne arhitekture sa neboderima obloženim drvetom gdje možete u nekoliko koraka doći do staza koje prolaze samim mjestom. Kroz grad vozi i nekoliko žičara a donji i gornji dijelovi spojeni su sustavom liftova. Apres ski ponuda uključuje brojne barove, restorane, diskoteke, prodavaonice..... a na ulazu u ski centar nalaze se velika parkirališta i garaže pa se do apartmana ne može doći automobilom već za prijevoz prtljage postoje posebna vozila za snijeg. Osim skijanja, Avoriaz nudi brojne druge aktivnosti kao što su: paraglajding, vožnja psećim zapregama, vožnja helikopterom i balonom, ronjenje pod ledom, a tu su još i kino, klizalište i fitness centar. 2013-te godine u Avoriazu je otvoren prvi planinski termalni raj Aquariaz koji je ujedno i najveći u Evropi pa je uz vrhunsko skijanje za sve kategorije skijaša zagarantirano i uživanje u bogatoj apres ski ponudi. Skijalište Les Portes du Soleil – 650 km staza ( 170 km plavih, 380 km crvenih i 100 km crnih), 186 ski liftova ( 86 vučnica, 86 sjedežnica i 14 raznih tipova i veličina gondola ) Skijalište Avoriaz – 75 km staza ( 4,5 km zelenih, 44 km plavih, 11,5 km crvenih, 9 km crnih i 6 km freeride ), 33 ski liftova ( 13 vučnica, 17 sjedežnica i 3 gondole) SMJER: Zagreb – Trst – Milano – Novara – Aosta – tunel Mont Blanc – smjer Ženeva – izlaz Morzine – 932 km

O Avoriaz - Les Portes du Soleil

AVORIAZ – 1800 – 2460 m n/v

Opis skijališta 


Skijaški centar Avoriaz nalazi se na 1800 m n/v , između Ženevskog jezera i Mont Blanca i centar je skijaške regije Les Portes du Soleil, najvećeg skijališta svijeta prema broju povezanih staza i ski liftova, koje se prostire na gotovo 400 km2 u dvije države – Francuska i Švicarska, sa ukupno 650 km staza i 186 ski liftova 

Avoriaz je moderan ski centar inventivne arhitekture sa neboderima obloženim drvetom gdje možete u nekoliko koraka doći do staza koje prolaze samim mjestom. Kroz grad vozi i nekoliko žičara a donji i gornji dijelovi spojeni su sustavom liftova. Apres ski ponuda uključuje brojne barove, restorane, diskoteke, prodavaonice..... a na ulazu u ski centar nalaze se velika parkirališta i garaže pa se do apartmana ne može doći automobilom već za prijevoz prtljage postoje posebna vozila za snijeg.  

Osim skijanja, Avoriaz nudi brojne druge aktivnosti kao što su: paraglajding, vožnja psećim zapregama, vožnja helikopterom i balonom, ronjenje pod ledom, a tu su još i kino, klizalište i fitness centar. 2013-te godine u Avoriazu je otvoren prvi planinski termalni raj Aquariaz koji je ujedno i najveći u Evropi pa je uz vrhunsko skijanje za sve kategorije skijaša zagarantirano i uživanje u bogatoj apres ski ponudi. 


Skijalište Les Portes du Soleil – 650 km staza ( 170 km plavih, 380 km crvenih i 100 km crnih), 186 ski liftova ( 86 vučnica, 86 sjedežnica i 14 raznih tipova i veličina gondola ) 

Skijalište Avoriaz – 75 km staza ( 4,5 km zelenih, 44 km plavih, 11,5 km crvenih, 9 km crnih i 6 km freeride ), 33 ski liftova ( 13 vučnica, 17 sjedežnica i 3 gondole)   


SMJER: Zagreb – Trst – Milano – Novara – Aosta – tunel Mont Blanc – smjer Ženeva – izlaz Morzine – 932 km


Žičare

Vučnice
99
Sjedežnice
103
Gondole
17

Skijaške staze

Ukupna dužina skijaških staza
725 km
Lake staze - Plave staze
214 km
Početničke staze - Zelene staze
4.5 km
Staze srednje težine - Crvene staze
391.5 km
Teške staze - Crne staze
109 km

Skijališta Francuska

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!