Skijalište JAHORINA

Bosna i Hercegovina, Jahorina, Jahorina

Noćno skijanje

Jahorina, jedna od najljepših olimpijskih planina pripada dinarskom planinskom sistemu i prostire se na oko 30 km dužine, sa ograncima.

O Skijalište JAHORINA

Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 m nadmorske visine.
Jahorina je popularna destinacija za ljubitelje zimskih sportova (alpsko skijanje, skijaško trčanje, snowboarding, ski safari na motornim sanjkama, klizanje i noćno skijanje). Preko 20 km dobro uređenih skijaških staza koje se prostiru od 1890m do 1.200m nadmorske visine, kao i 8 ski liftova ukupnog kapaciteta 7.500 skijaša na sat omogućavaju svim ljubiteljima zimskih sportova potpuni ugođaj.

Zimska skijaška sezona počinje 15.prosinca. traje do 15.travnja. Jahorina pruža i velike mogućnosti za ugodan i zanimljiv boravak u bilo koje doba godine, pa je tako idealna destinacija za pripreme sportaša, ekskurzije, rekreativce, alpiniste kao i poslovne ljude.

Ski pass-ovi se mogu kupiti na prodajnim mjestima Olimpijskog centra Jahorina a cijene možete pogledati ovdje.

Sarajevo glavni grad BiH, ujedno je i najbliži veliki grad, od čijeg se međunarodnog aerodroma do Jahorine može doći na dva načina. Prvi vodi preko Istočnog Sarajeva (put dužine 31 km) a drugi preko Pala (put dužine 37 km). Udaljenost Jahorine od Banjaluke iznosi 210 km, Ljubljane 540 km, Podgorice 260 km, Zagreba 400 km, te od Beograda 320 km. Jahorina je od Banja Luke udaljena 210 km, Ljubljane 540 km, Podgorice 260 km, Zagreba 400 km a od Beograda 320 km.

Žičare

Vučnice
4
Sjedežnice
4

Skijaške staze

Ukupna dužina skijaških staza
25 km
Lake staze - Plave staze
5 km
Staze srednje težine - Crvene staze
2 km
Teške staze - Crne staze
4 km

Mjesto

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!