Zadar

Hrvatska, Sjeverna Dalmacija, Zadar

Zadar, biser hrvatske obale, privlači posjetitelje svojom bogatom poviješću, slikovitim krajolikom i jedinstvenim spojem modernosti i tradicije. Smješten na obali Jadranskog mora, Zadar je grad koji oduševljava svojom kulturnom baštinom, predivnim plažama te nevjerojatnom atmosferom koja se proteže kroz uličice njegove starogradske jezgre.
Morske orgulje i Pozdrav Suncu: Zadar je poznat po svojim inovativnim instalacijama koje spajaju umjetnost i prirodne elemente. Morske orgulje su jedinstveni glazbeni instrument koji proizvode zvukove prema valovima mora, stvarajući melodiju koja se prepliće s prirodnim ritmovima. Odmah pokraj njih nalazi se Pozdrav Suncu, instalacija koja pretvara sunčevu energiju u svjetlosne igre i spektakularne prizore tijekom noći.
Forum: Zadar je dom brojnih povijesnih spomenika, a Forum je srce starog grada. Ovdje možete vidjeti ostatke antičkog rimskog hrama, crkve i drugih povijesnih zdanja. Prošetajte ovim kamenitim trgom i uronite u bogatu povijest grada.
Crkva sv. Donata: Ova jedinstvena preromanička crkva datira još iz 9. stoljeća i postala je simbol Zadra. Njezina kružna konstrukcija i jednostavan dizajn ostavljaju bez daha, a unutrašnjost nudi prekrasan pogled na grad.
Narodni trg: Centralni trg u Zadru, Narodni trg, mjesto je gdje se susreću lokalno stanovništvo i posjetitelji. Okružen je baroknim palačama te je idealno mjesto za ispijanje kave ili opuštanje dok promatrate gradsku atmosferu.
Plaže: Zadar nudi raznolike plaže za sve ukuse. Borik je obiteljska plaža s plitkim vodama, idealna za djecu. Kolovare je gradska plaža s obiljem sadržaja, dok se na Puntamici možete opustiti u mirnijem okruženju.
Večernji šetnje: Zadar postaje posebno čaroban u večernjim satima. Šetnja duž rive uz predivne zalaske sunca i osvijetljene gradske zidine pružit će vam nezaboravne trenutke.
Gastronomska ponuda: Posjet Zadru ne bi bio potpun bez kušanja lokalnih delicija. Kušajte domaći pršut, paški sir, plodove mora te tradicionalne dalmatinske specijalitete. Restorani u staroj gradskoj jezgri nude autentično iskustvo mediteranske kuhinje.
Zadar je destinacija koja nudi mnoštvo atrakcija i doživljaja za raznolike interese. Bez obzira jeste li zaljubljenik u povijest, umjetnost, prirodu ili gastronomiju, ovaj grad će vas sigurno očarati svojom jedinstvenom atmosferom i bogatom ponudom.

Odaberite svoj odmor

Pogledaj na karti

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!