Kvarner

Hrvatska, Kvarner, Rijeka

Kvarner ili Kvarnerski zaljev je zaljev u sjeveroistočnom dijelu Jadranskog mora između Istre i Hrvatskog primorja. Najveći otoci u Kvarnerskom zaljevu su: Krk, Cres, Lošinj, Rab i Pag. Drugi manji otoci još su Unije, Susak, Ilovik, Plavnik, Prvić, Sv. Grgur, Goli otok itd. 

Krk

Otok Krk je sudbinski povezan s brojkom sedam: u sedmom su ga stoljeću naselili Hrvati, sedam se puta uspješno obranio od gusara, sedmi je po redu Frankopan bio posljednji krčki knez, danas otok ima sedam glavnih središta. Na otoku Krku nalazi se ljekovito blato, točnije na zapadnoj strani uvale Klimno. Plaža je plitka te je pogodna i za obitelj s djecom. Zanimljivo je što se plažom može hodati stotinjak metara, a more je još uvijek do koljena! Mnogi su zadovoljni učinkom ljekovitog blata na vlastitoj koži, stoga se rado ponovo vraćaju. Upravo to ljekovito blato posebno se koristi za liječenje kostobolje.

Cres

Otok Cres obiluje prirodnim ljepotama i vrlo upečatljivom razlikom između sjevera i juga otoka. Na sjevernom dijelu prevladavaju strme stijene s visokim i gustim hrastovim šumama, dok je južni dio prošaran pašnjacima i goletima. Na Cresu postoji višestoljetna tradicija uzgoja ovaca koje su u prošlosti bile glavni izvor mesa i mlijeka. Također, nadaleko su poznati proizvodi od creske vune. Kao posebnu zanimljivost treba istaknuti neobičnu prirodnu pojavu –slatkovodno jezero Vrana. Razina jezera je ispod razine mora što ga čini vrlo zanimljivim. Mit i legenda govore da na dnu jezera postoji dvorac.

Lošinj

Pored tolikih jedinstvenosti, otok Lošinj poseban je i po tome što ima jedan veliki grad – koji se zove Mali Lošinj…i jedan mali grad koji se zove Veli Lošinj….I još toliko zanimljivosti i bogatstava na malom prostoru izuzetne povijesti i tradicije. Lošinjski turizam je usmjeren ka stvaranju «branda» tj. načina prepoznavanja otoka (klima, dupini, Apoksiomen, domaća kuhinja). Prednost je otoka, što unatoč ranom i snažnom turističkom razvoju, nije uništena njegova prirodna ljepota. 

Rab

Tijekom ljetnih mjeseci na otoku Rabu se odvijaju brojne manifestacije i zabave kao što su rapske glazbene večeri, rapsko likovno ljeto, rapska fjera, rapski samostreličari, Rab summer festival i brojne druge. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u pješačkim i biciklističkim stazama, ronjenju, seakayaku, raznim sportovima na moru, paintballu, lovu, ribolovu i ostalim sportskim aktivnostima. Oni koji žele malo bolje istražiti otok Rab i okolicu mogu se uputiti na razne izlete koji se nude. Posjetite razne lokacije u gradu i cijelom otoku te upoznajte svaki njegov kutak. Ne propustite posjetite Zavratnicu jednu od najljepših uvala hrvatske obale u kojoj možete vidjeti ostatke ratnog broda iz 1944.g.

Pag

Otok Pag je poznat i kao jedan od najsunčanijih otoka na Jadranu s preko 2.500 sunčanih sati godišnje. Prosječna godišnja temperatura zraka je 15 stupnjeva Celzijevih. Posebnost i zanimljivost otoka Paga su izvori pitke vode i brojne vrulje u moru. Voda na otok stiže uglavnom ispod morskog dna s Velebitskih padina. Na otoku se nalaze tri slatkovodna močvarna jezera: Veliko blato, Malo blato i Kolansko blato. Iako se klimatske prilike na otoku ubrajaju u mediteranske, blizina Velebita čini svoje, pa tako utječe na biljni pokrov otoka - istočni dio je zbog jakih udara bure i jake posolice sasvim gol, ali usprkos tome na otoku se zadržao autohtoni zimzelen 

Lokacija

Odaberite svoj odmor

Pogledaj na karti

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!