NOVI PROMOTOR TURISTIČKE PONUDE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

NOVI PROMOTOR TURISTIČKE PONUDE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Zagrebačka županija prepoznata je po inovativnim rješenjima, a najnovije od njih – humanoidni robot Viktorija, koji je predstavljen u prizemlju putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman u Velikoj Gorici. Viktorija gostima pruža virtualnu šetnju (360 stupnjeva) kroz Zagrebačku županiju, točnije kroz njene prirodne ljepote i kulturne znamenitosti. Putem panoramske fotografije daje uvid u turističke destinacije gradova i općina, eno i gastro odredišta, biciklističke rute i mnoge druge korisne informacijeViktorija je „nova pomoćnica“ Turističke zajednice Zagrebačke županije na čiju je inicijativu i pokrenut pilot projekt humanoidnog robota kao jednog od najuzbudljivijih tehnoloških dostignuća u turističkoj industriji posljednjih godina.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić rekao je da se Zagrebačka županija tijekom godina pozicionirala kao izletnička destinacija koja pruža snažnu protutežu ritmu ‘ubrzanog’ Zagreba. „Ovim simpatičnim robotom želimo na inovativan način pokazati što činimo u razvoju turizma, koja su naša stremljenja te kako poboljšati razvoj kontinentalnog turizma. Hrvatska će status cjelovite turističke destinacije još konkretnije steći kad ojača kontinentalni turizam“, zaključio je Kožić, dodavši da je Viktorija jedan od primjera preobrazbe Zagrebačke županije u tzv. pametnu županiju.

Izvor: https://poslovni-savjetnik.com/pauza/humanoidni-robot-viktorija-novi-je-promotor-turisticke-ponude-zagrebacke-zupanije

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!