Skijalište 4 VALLÈES

Švicarska, Valais, Nendaz

Minimalna nadmorska visina: 1.4 km
Maksimalna nadmorska visina: 3.3 km

4 VALLÈES 1.400 – 3.300 m n/v 412 km staza ( 107 km plavih, 202 km crvenih i 103 km crnih) , 66 ski lifta (31 vučnica, 17 sjedežnica, 18 gondola). Najveća skijaška regija u Švicarskoj i treća najveća u Europi, povezuje skijaške centre Veysonnaz, Thyon, Nendaz, Verbier i la Tzoumaz i nudi raznolike terene za sve razine skijaša i snowboardera. Sva skijališta su lako dostupna sustavima žičara a sve skijaše i snowboardere različitih sposobnosti sigurno će razveseliti brojne staze, freeride rute i snježni parkovi koje mogu isprobati. Ako ste napredni skijaš i spremni na izazov, morate se spustiti niz stazu Piste de L'Ours koja je ugostila brojna prvenstva Svjetskog kupa u spustu ili ako želite pronaći savršeno mjesto za fotografiju, krenite do Ledenjaka Mont Fort. Na nadmorskoj visini od 3300 m ne samo da nudi zapanjujući pogled na okolne planine, već jamči skijanje tijekom cijele sezone. Veysonnaz – 1.400 m – 3.300 m n/v Idilično planinsko mjesto smješteno iznad grada Siona zbog svog iznimnog položaja može se pohvaliti s čak 300 sunčanih dana u godini. Veysonnaz je jedan od ulaza u najveće skijaško područje u Švicarskoj - 4 Vallées. Ovaj bijeli raj prostire se na 412 km staza svih razina. Snijeg je zajamčen od prosinca do travnja, sve do podnožja staza s preko 200 sprava za umjetno zasnježivanje. Ljubitelji snježnih sportova mogu uživati u spustu na legendarnoj stazi de l'Ours, poznatoj po održavanju brojnih natjecanja svjetskog kupa u spustu. Nendaz - 1.400 m – 3.300 m n/v Cjenovno pristupačniji ski centar u 4 Vallées je Nendaz. Kombinira modernu infrastrukturu i tradicionalni alpski ambijent te se ponosi zadržavanjem statusa odmarališta s 5 zvjezdica. Nendaz je zapravo jedno od 23 skijališta u Švicarskoj kojoj je Švicarska turistička federacija dodijelila oznaku ‘Families Welcome’. Skijalište Nendaz ima dvije različite ponude skipassa. Sektor Printse pokriva 220 km staza preko Nendaza, Veysonnaza, Thyona i Sivieza i najprikladniji je za obitelji i početnike zahvaljujući tihim, blagim padinama. Skipass 4 Vallées nudi pristup svim gore navedenim skijalištima zajedno sa ledenjakom Mont Fort, Verbierom, La Tzoumazom i Brusonom, koji se protežu na 412 km staza. Naprednijim i iskusnijim skijašima više će odgovarati ovaj skipass zahvaljujući pristupu nizu područja za freeride.

O Skijalište 4 VALLÈES

4 VALLÈES 

 1.400 – 3.300 m n/v

 412 km staza ( 107 km plavih, 202 km crvenih i 103 km crnih) , 66 ski lifta (31 vučnica, 17 sjedežnica, 18 gondola)

Najveća skijaška regija u Švicarskoj i treća najveća u Europi, povezuje skijaške centre Veysonnaz, Thyon, Nendaz, Verbier i la Tzoumaz i nudi raznolike terene za sve razine skijaša i snowboardera. 

Sva skijališta su lako dostupna sustavima žičara a sve skijaše i snowboardere različitih sposobnosti sigurno će razveseliti brojne staze, freeride rute i snježni parkovi koje mogu isprobati. Ako ste napredni skijaš i spremni na izazov, morate se spustiti niz stazu Piste de L'Ours koja je ugostila brojna prvenstva Svjetskog kupa u spustu ili ako želite pronaći savršeno mjesto za fotografiju, krenite do Ledenjaka Mont Fort. Na nadmorskoj visini od 3300 m ne samo da nudi zapanjujući pogled na okolne planine, već jamči skijanje tijekom cijele sezone.


Veysonnaz – 1.400 m – 3.300 m n/v

Idilično planinsko mjesto smješteno iznad grada Siona zbog svog iznimnog položaja može se pohvaliti s čak 300 sunčanih dana u godini. Veysonnaz je jedan od ulaza u najveće skijaško područje u Švicarskoj - 4 Vallées. Ovaj bijeli raj prostire se na 412 km staza svih razina. Snijeg je zajamčen od prosinca do travnja, sve do podnožja staza s preko 200 sprava za umjetno zasnježivanje. Ljubitelji snježnih sportova mogu uživati u spustu na legendarnoj stazi de l'Ours, poznatoj po održavanju brojnih natjecanja svjetskog kupa u spustu. 


Nendaz - 1.400 m – 3.300 m n/v

Cjenovno pristupačniji ski centar u 4 Vallées je Nendaz. Kombinira modernu infrastrukturu i tradicionalni alpski ambijent te se ponosi zadržavanjem statusa odmarališta s 5 zvjezdica. Nendaz je zapravo jedno od 23 skijališta u Švicarskoj kojoj je Švicarska turistička federacija dodijelila oznaku ‘Families Welcome’.

Skijalište Nendaz ima dvije različite ponude skipassa. Sektor Printse pokriva 220 km staza preko Nendaza, Veysonnaza, Thyona i Sivieza i najprikladniji je za obitelji i početnike zahvaljujući tihim, blagim padinama. Skipass 4 Vallées nudi pristup svim gore navedenim skijalištima zajedno sa ledenjakom Mont Fort, Verbierom, La Tzoumazom i Brusonom, koji se protežu na 412 km staza. Naprednijim i iskusnijim skijašima više će odgovarati ovaj skipass zahvaljujući pristupu nizu područja za freeride. 


Žičare

Vučnice
31
Sjedežnice
17
Gondole
18

Skijaške staze

Ukupna dužina skijaških staza
412 km
Lake staze - Plave staze
107 km
Staze srednje težine - Crvene staze
202 km
Teške staze - Crne staze
103 km

Skijališta Švicarska

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!