PARIZ I DISNEYLAND - 5 dana zrakoplovom 2024.

Francuska, Île-de-France, Pariz

Trajanje
5 dana / 4 noćenja
Prijevoz
Zrakoplov
Cijena po osobi
od € 755 € 730

Mogućnost odlaska u Versailles i Disneyland!

Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita i Dubrovnika, Zadra i Pule (isključivo na upit)

Napomena: sve ulaznice možete rezervirati samo pri prvoj uplati, naknadno nije moguće.

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade! 

Predviđeni hotel: Ibis Paris la Defense Esplanade 3* ili slično

Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

2024
subota
Lipanj
22
2024
četvrtak
Kolovoz
15
2024
srijeda
Listopad
30
2025
četvrtak
Siječanj
02
2025
ponedjeljak
Siječanj
06
Termin putovanja

-

5 dana / 4 noćenja
Koliko putnika?
Cijena po osobi
od € 755 € 730
PRODANO!
Ukupno

Program putovanja

Dan
1
ZAGREB – PARIZ

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlines na redovnoj liniji za Pariz (satnice leta iskazane na dnu programa). Transfer autobusom do centra uz panoramski razgled grada: Bastille – veliki bulevari – Opera – trg Concorde – Champs Élysées – Arc de Triomphe – Trocadero – Les Invalides – Sorbonne – Panteon – Luksemburški park – Latinska četvrt. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do obale Seine gdje je moguće uputiti se na jednosatnu vožnju brodom s pogledom na najpoznatije pariške lokalitete i ispod slavnih mostova – preporučujemo (doplata prilikom rezervacije aranžmana)! Poslije vožnje brodom mogućnost odlaska do Eiffelovog tornja u neposrednoj blizini, koji već 132 godine nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. U dogovoru s voditeljem putovanja, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom) te uživanje u pogledu na grad s 324 m visine (kupnja ulaznice individualno, na licu mjesta ili ranije online). Povratak u hotel. Noćenje.

Dan
2
PARIZ

Doručak. Nastavak razgleda grada javnim prijevozom i pješice do srca Pariza, otoka sv. Louisa i Ile de la Cité. Proći ćemo kraj slavne katedrale Notre Dame, najpoznatije gotičke crkve na svijetu i obići je izvana, pa od Palače pravde, crkve St. Chapelle, uz nekadašnju tamnicu Conciergerie, kroz tržnicu cvijeća, prema Latinskoj četvrti i bulevaru St. Michel. Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak do muzeja Louvre (doplata prilikom rezervacije aranžmana) koji ćemo posjetiti u poslijepodnevnim satima. Vrijeme za obilazak jednog od najvećih i najpoznatijih svjetskih muzeja s čudesnim blagom drevnih civilizacija i najvećim remek-djelima čovječanstva. Poslije posjeta Louvreu odlazimo na Montmartre - poznatu umjetničku četvrt Pariza. Posjet bazilici Sacre Coeur i trgu slikara Place Tertre gdje možete naručiti izradu portreta, kupiti tipične pariške suvenire ili uživati u umjetničkom ozračju slavne četvrti. Povratak u hotel u dogovoru s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

Dan
3
PARIZ I VERSAILLES

Doručak. Ovaj dan je idealan za odlazak javnim prijevozom do remek-djela francuskog klasicizma - veličanstvenog dvorca Versailles: preporučujemo individualnu šetnju kraljevskim apartmanima, dvoranom ogledala te vrtovima i perivojima Luja XIV, „Kralja Sunca“ (uz doplatu prilikom rezervacije putovanja). Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Za putnike koji ne žele u Versailles mogu slobodan dan provesti u Parizu po vlastitim željama. U večernjim satima mogućnost odlaska na cabaret predstavu u poznati Moulin Rouge (uz doplatu prilikom rezervacije) ili neki drugi slavni cabaret. Noćenje.Dan
4
PARIZ - slobodan dan (DISNEYLAND)

Doručak. Slobodan dan za uživanje u Parizu ili individualni odlazak do Disneylanda. Preporučujemo posjet nekom od nezaobilaznih muzeja: muzej Rodin, slavni D’Orsay s fantastičnom kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea, Van Gogha, odličan muzej Picasso ili pak poznati centar moderne umjetnosti George Pompidou koji je već i izvana zanimljiv... Za ljubitelje shoppinga, preporučujemo odlazak do elitnih trgovina u Rue du Faubourg Saint-Honore, aveniji Montaigne te u raskošnom ambijentu avenije Champs Élysées . Tu su još slavne robne kuće Galeries Lafayette, Printemps te mnoge druge. Ako volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak brzim vlakom RER do zabavnog parka Disneyland, 32 km od Pariza. Uronite u bajkoviti svijet s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama, dan će vam proletjeti u sekundi! Povratak u Pariz prema želji. Noćenje.

Napomena: ulaznice za Disneyland nemojte kupovati dok ne dobijete od agencije završno pismo zbog izmjene u danima, s obzirom na radno vrijeme Louvrea i Versaillesa.

Dan
5
PARIZ – ZAGREB

Polasci 18.02., 19.02., 01.04.2024.:

Doručak. Odjava iz soba i transfer prema zračnoj luci Charles De Gaulle, prijava na let za Zagreb u 11.20. Planirano slijetanje u Zagreb u 13:10 sati.

Polasci 02.04., 27.04., 24.06.2024.:

Doručak. Odjava iz soba i odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Posljednje slobodno jutro u Parizu za dodatne obilaske, kupovinu, šetnju, i slično. Povratak u hotel i transfer prema zračnoj luci u poslijepodnevnim satima. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 471 u 18:30, planirano slijetanje u 20:20 sati.

Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb
 • uključene zrakoplovne pristojbe i naknade
 • transfer autobusom zračna luka - hotel - zračna luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Parizu u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • plovidbu Seinom u trajanju jednog sata 25 EUR, djeca od 4-11 godina 15 EUR, djeca do 4. godine života gratis
 • ulaznicu za Louvre s rezervacijom za određeni termin bez čekanja u redu - 40 EUR po osobi (prijava i doplata prilikom rezervacije, min. 15 prijavljenih osoba) - besplatan ulaz za djecu državljane EEA do 18 godina te mlade od 18 do navršene 26. godine života (zemlja članica Europske Unije, Norveške, Islanda i Lihtenštajna) - agencija ne odgovara za raspoloživost ulaznica i u našoj cijeni ulaznica je i usluga rezervacije
 • cijena ulaznice za Versailles s rezervacijom termina i kartom za gradski prijevoz RER iznosi 35 EUR po osobi, besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije koji u tom slučaju moraju platiti kartu za RER C koja iznosi 5 EUR po smjeru (prijava prilikom rezervacije, min. 15 prijavljenih putnika, cijena uključuje ulaznicu za Versailles i povratnu kartu za RER C)
 • ulaznicu za Montparnasse toranj - 20 EUR po osobi, mladi od 12-17 godina 16 EUR djeca od 4 do 11 godina 10 EUR, djeca ispod 4 godine starosti gratis (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • ulaznicu za cabaret npr. Moulin Rouge ili Lido cca. 170 EUR po osobi (rezervacija na upit, s obzirom na provjeru raspoloživosti termina u 21 ili 23 sata na odabrani dan, uključuje pola boce šampanjca ili dva pića po osobi tijekom predstave)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: ovisno o datumu polaska - prema tablici, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • boravišnu pristojbu od 5 EUR po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • karte javnog prijevoza u Parizu
 • ulaz u vrtove Versailles je besplatan u niskoj sezoni (studeni – ožujak), a u visokoj sezoni (travanj – listopad) plaća se (na licu mjesta) 8,50 EUR odrasli, 6,50 EUR djeca 6-17 godina, djeca do 5 godina gratis
 • informativne cijene ulaznica: (plaćanje na licu mjesta): Muzej D’Orsay 16 EUR; karta za brzi vlak RER + METRO do Disneylanda (povratna) 16 EUR, djeca cca 8 EUR; ulaznica za Disneyland (1 park) od 89 € za odrasle, od 82 EUR djeca 3-11 godina.
 • napojnicu za vozača i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 3 EUR po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Popusti
 • ·80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • · 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • · U hotelu Ibis La Defense dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem za odrasle nisu moguće, SAMO ZA DJECU DO 140 CM VISINE. 
 • · U hotelu Tribe Paris La Defense dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem nisu raspoložive.
Doplate
 •  mogućnost doplate za povratni priključni let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra po osobi od 70 EUR ili samo jedan smjer 50 EUR - raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu
 • promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 70 EUR .
Doplata za jednokrevetnu sobu
Datumi Doplata
24.06.-28.06.2024. 220 EUR
15.08.-19.08.2024. 245 EUR
30.10.-03.11.2024. 220 EUR
02.01.-06.01.2025. 225 EUR
06.01.-10.01.2025. 220 EUR

Napomene

Red letenja:

Croatia Airlines

Polazak 24.06.2024.

OU 470 ZAGREB 09:00 PARIZ 11:05

OU 471 PARIZ 18:30 ZAGREB 20:20


Polazak 15.08.2024.

OU 470 ZAGREB 09:00 PARIZ 11:05

OU 471 PARIZ 18:30 ZAGREB 20:20


Polazak 30.10.2024.

OU 470 ZAGREB 08:25 PARIZ 10:30

OU 471 PARIZ 11:20 ZAGREB 13:10


Polazak 02.01.2025.

OU 470 ZAGREB 08:25 PARIZ 10:30

OU 471 PARIZ 11:20 ZAGREB 13:10


Polazak 06.01.2025.

OU 470 ZAGREB 08:25 PARIZ 10:30

OU 471 PARIZ 11:20 ZAGREB 13:10

 • Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
 • Minimalan broj putnika: 25 / Maksimalan broj putnika: 40
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
 •  Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 •  Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici (Pariz) nalazi se na adresi Square Thiers 7, 75116 Paris, France.
 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
 • 72 sata prije putovanja dobiti ćete  završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 25, a maksimalan broj putnika je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Radno vrijeme najznačajnijih muzeja:

 • Eiffel: 9:30-22:30 za posjetitelje koji dolaze liftom, 9:30 – 22 sata za posjetitelje koji dolaze stubama.
 • Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,50 EUR do 26,10 EUR nadalje, preporučujemo da iste individualno kupite unaprijed online preko službene stranice ili na licu mjesta.
 • Louvre: 9:00 – 18:00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21:45).
 • Musee D'ORSAY: 9:30 – 17:30 svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 – 21:45).
 • Disneyland: 9:00 – 22:00 (ljetno radno vrijeme, zimsko kraće – provjeriti na web stranici). 
 • Versailles: 9:00 – 17:30 svaki dan osim ponedjeljka.

Gradski prijevoz

 • Informativne cijene karata
 • Podzemna željeznica omogućava brz obilazak cijelog Pariza.
 • Preporučujemo kupovinu Navigo karte na koju uplaćujete broj vožnji koji vam je potreban tijekom boravka.
 • Jednokratna karta stoji cca 1,90 EUR (za 2 zone)
ODGOVORNI ORGANIZATOR: PI. Opći uvjeti

Francuska

Francuska Republika je država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih naroda i jedna od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija. Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj, u središtu pokrajine Île-de-France, također poznate kao "Pariška regija" Stanovništvo grada Pariza, u svojim od 1860. uvelike nepromijenjenim granicama, procjenjuje se na 2 250 000, ali metropolitansko područje naseljava više od 12 milijuna stanovnika, kao najnaseljenije metropolitansko područje u euro zoni. Kao važno naselje tijekom više od dva milenija, Pariz je danas jedan od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta, s utjecajima na politiku, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, znanost i umjetnost, što sve doprinosi statusu Pariza kao jednog od najvažnijih gradova na svijetu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Pariz

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj, u središtu pokrajine Île-de-France, Kao važno naselje tijekom više od dva tisućljeća, Pariz je danas jedan od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta, s utjecajima na politiku, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, znanost i umjetnost, što sve doprinosi statusu Pariza kao jednog od globalnih gradova.

Obale Seine u Parizu, točnije između mostova Pont de Sully i Pont d’Iéna i njihova okolica, su zaštićena UNESCOva svjetska baština. Od Louvrea do Eiffelovog tornja, od Place de la Concorde do Grand i Petit Palais, evolucija Pariza i njezine povijesti može se vidjeti uz rijeku Seine. Katedrala Notre-Dame u Parizu i Sainte Chapelle, arhitektonska su remek-djela gotike, dok su Haussmannovi široki trgovi i bulevari utjecali na razvoj svjetskog urbanizma od kasnog 19. stoljeća. 

Dva od najstarijih i najpoznatijih pariških parkova su Tuileries, kreiran u 16. stoljeću za palaču kraj Louvrea, i park Luxembourg na lijevoj obali Seine, još jedan bivši privatni vrt koji je pripadao dvorcu izgrađenom za Mariju de' Medici 1612. Jardin des Plantes, kreiran za liječnika Luja XIII Guya de La Brossea, kao uzgajalište ljekovitog bilja, bio je prvi pariški javni park.

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!