BUDIMPEŠTA - 3 dana autobusom

Mađarska, Central Hungary, Budimpešta

Trajanje
3 dana / 2 noćenja
Prijevoz
Autobus
Cijena po osobi
od € 180 € 160
Route
Zagreb - Budimpešta - BALATON - Zagreb

SMJEŠTAJ U HOTELU IBIS TRG HEROJA***

Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

2024
četvrtak
Svibanj
30
2024
petak
Lipanj
21
2024
subota
Kolovoz
03
2024
petak
Rujan
13
2024
petak
Studeni
01
2024
subota
Studeni
16
Termin putovanja

-

3 dana / 2 noćenja
Koliko putnika?
Cijena po osobi
od € 180 € 160
PRODANO!
Ukupno

Program putovanja

Dan
1
ZAGREB – BUDIMPEŠTA

Polazak u 06.00 sati s dogovorenog mjesta u Zagrebu. Vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz kraće zaustavljanje za odmor putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera   i blizu jezera Velence do Budimpešte. Po dolasku u gradsko središte prošetati ćemo do trga Vorosmartyter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Zajedničku šetnju završiti ćemo pred prekrasnom zgradom zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći  bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjet muzejima, šetnju ili ručak. Nakon pauze predlažemo odlazak na romantičnu vožnju brodom po Dunavu uz čašu šampanjca (fakultativno). Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan
2
BUDIMPEŠTA

Doručak. Razgled grada autobusom i pješice približiti će Vam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, Trg slobode i monumentalnu zgradu Parlamenta, povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom..... Kraće slobodno vrijeme za šetnju labirintskim ulicama Budima, fotografiranje i ispijanje kavice ili posjet nekoj od slastičarnica s dobrim kolačima. Povratak vožnjom preko Elizabetinog mosta do centra Pešte i slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet Zoološkom vrtu koji je u neposrednoj blizini hotera ili prekrasnom Muzeju lijepih umjetnosti na Trgu heroja, odlazak do velikog klizališta u parku Varosliget, posjet Etnografskom muzeju ili shopping. Noćenje.Dan
3
BUDIMPEŠTA - BALATON – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Šetnja do bazilike svetog Stjepana, te dalje do Trga slobode i monumentalne zgrade Parlamenta. Slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme sastanak s voditeljem putovanja te povratak u Hrvatsku. Na putu prema Zagrebu zaustavljanje na obali jezera Balaton kod čarde gdje predlažemo ranu večeru (fakultativno). Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

 • prijevoz modernim turističkim autobusom prema programu
 • sve razglede prema programu
 • smještaj u modernom hotelu IBIS TRG HEROJA*** u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja s doručkom
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • licenciranog lokalnog vodiča u Budimpešti
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 70 EUR
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Fakultativna ponuda : prijava u agenciji, plaćanje pratitelju na licu mjesta:

 • romantična plovidba brodom po Dunavu uz razgled i čašu šampanjca 20 EUR ( min 20 osoba)
 • ručak/večera u čardi na Balatonu, menu u 3 slijeda s mađarskim specijalitetima – 25 EUR (uplata na licu mjesta, minimum 30 osoba)

 Informativne cijene ulaznica:

 • Ulaznica u ZOO za odrasle 4.500 HUF
 • Ulaznica za djecu 2-12 godina  3.200 HUF
 • Ulaznica u Nacionalni muzej  3.500 HUF
 • Ulaznica za Muzej lijepih umjetnosti 4.800 HUF za stalni postav, posebne izložbe se dodatno plaćaju
 • Ulaznica za baziliku svetog Stjepana 2.000 HUF

 Popusti:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe popust 15 EUR 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3,4,5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 20 EUR
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  20  EUR
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  10  EUR

Napomene

 • Redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.
 • Hotel Ibis Trg heroja 3* (Ibis Heroes Square) nalazi se na najljepšem trgu Budimpešte na odličnom položaju. Nasuprot hotela je poznati Trg heroja, Zoološki vrt udaljen je 5 minuta pješice od hotela, kao i najpoznatiji muzej Budimpešte nedavno obnovljeni Muzej lijepih umjetnosti. Položaj hotela omogućuje šetnju obližnjim velikim parkom s umjetnim jezercima, posjet termalnim kupeljima Szechenyi koje su u parku do hotela, kao i šetnju najljepšom i najotmjenijom avenijom Budimpešte Avenijom Andrassy koja je odmah do Trga heroja. U okolici hotela nekoliko je restorana, kao i stanica povijesne milenijske linije podzemne željeznice.
 • Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
 • Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
 • Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
 • Za sada za ulazak u Mađarsku nema COVID restrikcija no molimo da pratite stranice Ministarstva vanjskih poslova s obzirom na moguće promjene.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. 
 • BROJ PUTNIKA: Minimalni broj: 40/Maksimalni broj: 50
ODGOVORNI ORGANIZATOR: MT. Opći uvjeti

Budimpešta

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Praktične napomene: valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    

Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

Mađarska

Mađarska je država u Srednjoj Europi. Na mađarskom jeziku zove se Magyarország. Graniči s Austrijom, Slovačkom, Ukrajinom, Rumunjskom, Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom. Zajedno s Poljskom, Slovačkom i Češkom čini Višegradsku skupinu ili "Višegradsku četvorku" (V4).

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Praktične napomene: valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!