Crikvenica

Hrvatska, Kvarner, Crikvenica

Rivijera Crikvenica nudi raznovrsne mogućnosti za odmor ispunjen kvalitetnim i bogatim sadržajima.

Prekrasne pješčane, šljunčane i stjenovite plaže, mirne uvale, čisto more i šetnice oplemenjene mirisom i ljepotom mediteranskih biljaka, pružaju savršen sklad opuštanja u prirodnom okruženju te zdravoj i ugodnoj klimi. Glavna gradska plaža u Crikvenici je pristupačna osobama s invaliditetom, mnoge plaže imaju sportsko-rekreativne centre, zabavne sadržaje za djecu i bogatu ugostiteljsku ponudu, a pokraj lučice Podvorska u Crikvenici se nalazi plaža za kućne ljubimce. Duge pješčane i šljunčane plaže, brojne mirne uvale i romantične osamljene prirodne plaže, sportsko-rekreativni centri, prigodni sadržaji za djecu, bogata ugostiteljska ponuda te zabavno-kulturne manifestacije, koje plaže noću pretvaraju u čarobne male pozornice, pružaju mogućnost uživanja za sve generacije i potvrđuju često spominjanu titulu rivijere s najljepšim plažama... Zahvaljujući visokokvalitetnoj čistoći mora, plaže u Crikvenici (Balustrada, Gradska plaža), Dramlju (Omorika) i Selcu (Poli mora, Rokan, bazeni Hotela Varaždin) su godinama nositelji Plave zastave, vrijednog europskog priznanja.

Svakako vrijedi posjetiti Ljubavnu cesticu, jednu od najljepših šetnica na crikveničkome području te Adrenalin park u Crikvenici, koji nudi vrhunsku zabavu za sve željne jedinstvenog doživljaja. Ljubavna cestica se nalazi u neposrednoj blizini grada, a pruža jedinstven doživljaj šumskog mira, opojnih mirisa mediteranskoga raslinja i upoznavanja s povijesno-kulturnom baštinom. Ova živopisna šetnica se počela uređivati tridesetih godina 20. stoljeća, a zbog dolaska mnogobrojnih mladih zaljubljenih parova je poetično prozvana Ljubavna cestica. 

Adrenalin park u Crikvenici pruža neponovljivo iskustvo i vrhunsku zabavu za sve željne jedinstvenog doživljaja. Sadržaji u Adrenalin parku su velika staza za sportsko penjanje, kavez za cageball, igra SuMMo i Aerotrim-spinroller. U parku se može naučiti kako na siguran način prelaziti sa stabla na stablo koristeći razne prolaze, platforme, viseće mostove i sl.

Izletnički turizam uvelike doprinosi sadržajnijem boravku na području Rivijere Crikvenica. Od travnja do listopada se organiziraju izleti turističkim brodovima na otoke Rab i Krk (Baška, Njivice, Vrbnik, Klimno, Krk, Omišalj, Punat, špilja Biserujka), otočić Košljun, na kojemu je franjevački samostan s vrijednom sakralnom, etnografskom i književnom baštinom te panoramske vožnje. U ponudi su i organizirani izleti u nacionalne parkove (Plitvička jezera, Brijuni, Risnjak, Sjeverni Velebit i Krka), Opatiju, Istru, Postojnu i Veneciju , rafting na rijeci Kupi za avanturiste itd.

Odaberite svoj odmor

Pogledaj na karti

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!