SKOPSKI MERAK - 4 dana zrakoplovom

Republika Sjeverna Makedonija, Veliko Skoplje, Skoplje

Trajanje
5 dana / 4 noćenja
Prijevoz
Zrakoplov
Cijena po osobi
od kn 2,590 kn 2,390
od € 344 € 318

SKOPLJE – OHRID – STOBI – KAVADARCI /TIKVEŠ

Datumi putovanja: 26.5. – 30.5., 7.10. – 10.10., 18.11. – 21.11., 30.12.2022. – 2.1.2023.
GARANTIRANO: 26.5.-30.5.

*Vrijednost više: hotel 4* na odličnoj lokaciji, uključen izlet u Stobi & vinariju Tikveš s degustacijom vina i hladnom zakuskom, popust za dijete do 700 kn

Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

petak
Listopad
07
petak
Studeni
18
petak
Prosinac
30
Termin putovanja

-

5 dana / 4 noćenja
Koliko putnika?
Cijena po osobi
od kn 2,590 kn 2,390
od € 344 € 318
PRODANO!
Ukupno

Program putovanja

Dan
1
ZAGREB - SKOPLJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava za let Croatia Airlinesa za Skoplje na liniji OU 366 u 22.00h. Očekivani dolazak u 23.15h te nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotala. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

Dan
2
SKOPLJE

Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skoplje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Poslijepodne slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Noćenje.

Dan
3
SKOPLJE -OHRID - SKOPLJE

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ohrid. Vožnja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Skoplju. Noćenje.

Dan
4
SKOPLJE

Doručak. Današnji dan možete iskoristiti za posjet nekom od gradskih muzeja poput Arheološkog muzeja Makedonije, jednog od najstarijih u gradu i cijeloj zemlji sa zbirkom kulturno-povijesne baštine Makedonije od prapovijesti do danas; Muzej makedonske borbe koji je otvoren na 20. godišnjicu neovisnosti zemlje, 2011. godine s ciljem da predstavi povijesnu, kulturnu i revolucionarnu tradiciju Makedonije i makedonskog naroda u njihovoj višegodišnjoj borbi za stvaranje nacionalne države ili pak Muzeju grada Skoplja smještenom u dijelu Starog željezničkog kolodvora djelomično uništenom u razornom potresu 1963., koji govori o Skoplju, od prvih zabilježenih naselja pa sve do danas. Predlažemo i odlazak do popularne živopisne četvrti Debar Maalo, mirne oaze i boemskog dijela grada s brojnim restoranima i kafićima. Noćenje.

Dan
5
SKOPLJE – STOBI – KAVARDCI/TIKVEŠ – SKOPLJE – ZAGREB

Doručak, odjava iz hotela te odlazak do antičkog grada Stobija i poznate vinarije Tikveš. Stobi je najpoznatije makedonsko arheološko nalazište, koje je nastalo nedaleko ušća Crne rijeke i Vardara. Po dolasku razgled lokaliteta: kazalište, episkopalna bazilika, civilna bazilika, centralna bazilika, terme, Teodozijeva palača… U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju vina i hladnu zakusku. Slijedi prijevoz prema zračnoj luci Skoplje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15.55h s očekivanim dolaskom u 17.10h. Završetak programa.

SJEVERNA MAKEDONIJA

Sjeverna Makedonija je država na jugoistoku Europe, a glavni grad joj je Skopje. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom na zapadu te s Republikom Kosovo i sa Srbijom na sjeveru. Grad Ohrid je makedonski i pravoslavni Jeruzalem, muzej na otvorenom, kulturna baština se proteže od prapovijesti do današnjih dana, u njemu je osnovan i djelovao je prvi Sveslavenski univerzitet osnovan od Sv. Klimenta Ohridskog i Sv. Nauma Ohridskog. Freske i ikone u mnogim crkvama i manastirima u Ohridu i Makedoniji su jedinstvene u svijetu. Rijeka Radika i njezin kanjon je ekološka sredina, priroda je neponovljiva, a Manastir Sveti Jovan Bigorski je jedan od najljepših manastira na Balkanu, raspolaže s jedinstvenim u svijetu oltarom izrađenom dubokim duborezom.

Skopje

Skopje je glavni i najveći grad Sjeverne Makedonije. To je političko, kulturno, gospodarsko i akademsko središte zemlje. Područje Skopja bilo je naseljeno najmanje od 4000. godine prije Krista; ostaci neolitskih naselja pronađeni su unutar stare utvrde Kale koja gleda na moderno središte grada. Skopje je dom najvećih kulturnih institucija u zemlji, kao što su Nacionalna i sveučilišna knjižnica "Sv. Kliment Ohridski", Makedonska akademija znanosti i umjetnosti, Narodno kazalište, Nacionalna filharmonija i Makedonska opera i balet. Među domaćim institucijama su Knjižnica braće Miladinov koja ima više od milijun dokumenata, Kulturno informativni centar koji vodi festivale, izložbe i koncerte te Dom kulture Kočo Racin koji je posvećen suvremenoj umjetnosti i mladim talentima.

Najveći muzej u Skopju je Muzej Republike Sjeverne Makedonije koji detaljno opisuje povijest zemlje. Makedonski arheološki muzej, otvoren 2014., čuva neke od najboljih arheoloških nalaza u Sjevernoj Makedoniji, koji datiraju od prapovijesti do osmanskog razdoblja. Nacionalna galerija Makedonije izlaže slike koje datiraju od 14. do 20. stoljeća u dva nekadašnja turska kupatila Starog bazara. Muzej suvremene umjetnosti izgrađen je nakon potresa 1963. zahvaljujući međunarodnoj pomoći.

Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu
 • Prijevoz autobusom prema programu
 • Smještaj u Skoplju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom
 • Razgled Skoplja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča
 • Izlet do arheološkog nalazišta Stobi s uključenom ulaznicom te posjet vinariji Tikveš uz obilazak,
 • degustaciju vina i hladnu zakusku
 • Voditelja putovanja iz Zagreba
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata od 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 •  doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn ;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda (osim gore navednog);
 •  doplate za fakultativne sadržaje, usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 •  osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 •  putno osiguranje (preporučujemo).

Napomene

Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih osoba, cijene po osobi –obavezna prijava uz rezervaciju:
Izlet na Ohrid: 490 kn (uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča.

Informativne cijene ulaznica po osobi, plaćanje na licu mjesta: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, samostan sv. Naum)

Popust za dijete:
Dijete 2-5,99 godina u krevetu s roditeljima:    700 kn
Dijete 6-11,99 godina u krevetu s roditeljima:  500 kn

Red letenja:

OU 366 26MAY ZAGREB SKOPLJE 22:00 23:15

OU 369 30MAY SKOPLJE ZAGREB 15:55 17:10

lipanj-listopad
OU 368    ZAGREB    SKOPLJE    14:00   15:15                       
OU 369    SKOPLJE     ZAGREB             15:55   17:10   
studeni-prosinac
OU 368    ZAGREB    SKOPLJE    14:15   15:30                       
OU 369    SKOPLJE     ZAGREB             16:05   17:20              

Minimalni broj putnika: 15

Napomene:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja (u slučaju promjene reda letenja, zračne luke, radnog vremena muzeja ili znamenitosti i sl.).
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.
Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz veljače 2022. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Odgovorni organizator: GO . Opći uvjeti

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!