SARAJEVO, MOSTAR I JAJCE - 3 dana autobusom

Bosna i Hercegovina, Federation of Bosnia and Herzegovina, Sarajevo

Trajanje
3 dana / 2 noćenja
Prijevoz
Autobus
Cijena po osobi
od kn 799 kn 699
od € 106 € 93

Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

subota
Kolovoz
13
subota
Listopad
29
petak
Studeni
18
Termin putovanja

-

3 dana / 2 noćenja
Koliko putnika?
Cijena po osobi
od kn 799 kn 699
od € 106 € 93
PRODANO!
Ukupno

Program putovanja

Dan
1
ZAGREB – SARAJEVO
Vrijeme polaska: 05:00

Polazak autobusa u 05:00h ispred Gradskog Poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1). Predviđeni dolazak u Sarajevo u ranim popodnevnim satima. Prolazimo autobusom pokraj Stadiona Koševo i dvorane Zetra te poznatog sarajevskog groblja Bare. Kraći panoramski razgled grada vožnjom uz rijeku Miljacku. Slijedi smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon odmora razgledavanje grada uz pratnju vodiča: Latinska Čuprija i muzej atentata – Gradska vijećnica – Inat Kuća – rijeka Miljacka – super popularna Baščaršija uz nezaobilazne ćevape u Želji – Baščaršijska Džamija – Kazandžijska ulica – Gazi-Husrev Begova Džamija i bezistan – Sahat Kula – Katolička katedrala srca Isusova – Ferhadija Džamija – Markale – Vječna Vatra – saborna crkva – Careva džamija. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost organizacije fakultativne romantične večere u tradicionalnom restoranu sa bosanskom muzikom. Povratak u hotel. Noćenje.


Dan
2
SARAJEVO – IZLET BITKA NA NERETVI I MOSTAR: JABLANICA – BLAGAJ – MOSTAR – SARAJEVO

Doručak. Preporučamo fakultativni cjelodnevni izlet u Jablanicu, Blagaj i Mostar. Polazak u smjeru Hercegovine, gdje ćemo se voziti kroz Konjic do naše prve destinacije dana, gradića Jablanice. Ovo mjesto je u povijest ušlo dva puta, prvi puta tokom slavne Bitke na Neretvi a drugi puta tokom snimanja istoimenog filma, vjerojatno najslavnijeg filma jugoslavenske kinematografije. Po dolasku u Jablanicu slijedi šetnja uz rijeku do srušenog mosta koji je služio kao kulisa za film, a nalazi se na mjestu gdje je za vrijeme Drugog svjetskog rata srušen pravi most. Potom ćemo imati organizirani posjet Muzeju Bitke za ranjenike uz stručno vođenje, gdje ćemo čuti priče o samoj bitci ali i o filmu koji je ovdje sniman. Nastavak putovanja u smjeru Mostara. Prvo ćemo otići u obližnji Blagaj, mjesto gdje se nalazi Vrelo rijeke Bune, najjači kraški izvor na teritoriju Europe. Izvor se nalazi ispod kamene litice visoke 200m, a u blizini samog izvora je sagrađena i Derviška Tekija, stara 600 godina, koja s okolnom prirodom čini jedinstvenu i neponovljivu cjelinu. To je mjesto gdje su, posebnim ritualom, derviši obavljali – zikir (slavljenje Boga). Ovo mjesto je ujedno i jedno od najfotografiranijih lokacija Bosne i Hercegovine.Nakon obilaska Blagaja odlazak u Mostar, grad na rijeci Neretvi. Po dolasku u grad odlazak u razgled staroga grada u pratnji vodiča: Bulevar – Franjevačka crkva i samostan Svetog Petra – Mostarski Zvonik Mira, odakle se pruža pogled na cijeli grad Mostar – Sinagoga – Kriva ćuprija – Nezir Agina džamija – Hadži-Kurtova džamija ( Tabačica Džamija ) – Turska kupelj i Muzej Hamama – Stari Most, koji spaja dvije strane rijeke Neretve, poznat po ljetnim skokovima sa mosta – Ćejvan – Ćehajina džamija – Koski Mehmed Pašina džamija – Kujundžiluk, stari bazar u starom gradu – Džamija Nesuh Age Vučjakovića – Sahat Kula – Evangelistička crkva – Narodno Pozorište Mostar – Kuća Biščević ( Turska kuća ) – Karadžozbegova džamija. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, fotografiranje, te predlažemo odlazak u jednu od poznatih ćevabdžinica na ćevapčiće u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko. Povratak u Sarajevo u večernjim satima. Slobodno vrijeme vlastite programe. Noćenje.

Dan
3
SARAJEVO – JAJCE – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela. Tko želi može ostati uživati u centru grada. Predlažemo fakultativni izlet Ratno Sarajevo i Vrelo Bosne. Ukoliko ste prvi puta u Sarajevu, ove lokacije su obavezne za vidjeti, te ćete imati prilku iz prve ruke čuti o najružnijim danima sarajevske povijesti, no istodobno vidjeti i jedno od ljepših mjesta u samom gradu, Vrelo Bosne. Obilazak spomenika ratnog Sarajeva. Obilazimo poznatu “Aleju Snajpera” i liniju razdvajanja, poznati hotel Holiday, prve borbene linije te idemo na čuveni sarajevski “Tunel Spasa” ( Uključena ulaznica ) koji je bio jedini izlazak iz okupiranog Sarajeva. Slijedi razgled Tunela uz službenog vodiča. Nakon Tunela, idemo na poznato sarajevsko izletište Vrelo Bosne, ( Uključena ulaznica ) mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Slobodno vrijeme za uživanje u izvorima te kavu u restoranu na samom izvoru. Povratak u centar grada slijedi između podneva i 13h. Sastanak sa ostatkom grupe te polazak u smjeru Zagreba, prema Jajcu, gradu kamena, svjetlosti i vode. Po dolasku slijedi šetnja uličicama kraljevskog grada, muzeja na otvorenom, izgrađenog na obalama rijeke Plive i Vrbasa uz pratnju vodiča. Zaštitni znak grada je veličanstveni 17 metara visok vodopad na mjestu gdje se rijeka Pliva preko sadrenih barijera spušta do rijeke Vrbasa. Prošetati ćemo se uz slap, kroz ulice Jajca do Tvrđave Jajce. Jajačka tvrđava svojevremeno je slovila za najjaču u čitavoj Bosni s obzirom na dugi vremenski period koji je odolijevala Osmanlijama. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju gradom, te po želji posjet Muzeju Drugog Zasjedanja AVNOJ-a koji se održao upravo u Jajcu. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb sa dogovorenog mjesta. Predviđeni dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima ovisno o stajanju 

Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina je država u jugoistočnoj Europi. Graniči sa Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom. Po svom uređenju ona je složena savezna država s elementima konfederacije; Sastoji se od dva entiteta – Federacije Bosne i Hercegovine te Republike Srpske i Brčko Distrikta. Glavni i najveći grad države je Sarajevo. 

Najvažniji međunarodni športski događaj na prostoru BiH bile su 14. zimske olimpijske igre održane u Sarajevu od 7. – 19. veljače 1984. godine.

Sarajevo

Sarajevo je glavni i najveći grad Bosne i Hercegovine. Nalazi se na rijeci Miljacki, desnoj pritoci Bosne, u istočnom dijelu Sarajevsko-zeničke kotline. Prema popisu stanovništva iz 2013. godine, Grad Sarajevo ima 275.524 stanovnika, a prema procjenama iz lipnja 2019. godine taj broj je pao na 274.879 stanovnika. Šire područje grada okuplja više od pola milijuna stanovnika.

Sarajevo je najveći grad u Bosni i Hercegovini i istaknuto kulturno središte jugoistočne Europe. Grad je poznat po tradicionalnoj kulturnoj i vjerskoj raznolikosti koja uključuje pripadnike: islama, pravoslavlja, židovstva i katoličanstva. Zbog duge i bogate povijesti i pripadnosti, vjerske i kulturne raznolikosti, Sarajevo se ponekad naziva i "Jeruzalem Europe".

U arhitektonskom smislu, Sarajevo je zanimljiv primjer ispreplitanja različitih umjetničkih utjecaja, odnosno arhitektonskih stilova. Unutar uske doline, široke svega kilometar-dva, koja se značajno širi samo u današnjoj općini Novi Grad, odnosno u istočnom dijelu Sarajevskog polja, brojni su primjeri ranoosmanske, zrele osmanske arhitekture, zatim neogotike, neoromanička, eklektična, secesionistička, futuristička i druga zdanja.

Dobro očuvan trgovački dio grada, Baščaršija, bogat jedinstvenim arhitektonskim ostvarenjima osmanske urbane arhitekture, posebno je značajan iz perioda osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini.

Mostar

Mostar je grad u Bosni i Hercegovini. Smješten je na obalama rijeke Neretve i kulturno je i gospodarsko središte Hercegovine, a ujedno i najveći grad u Hercegovini.[2] Mostar je upravno sjedište Hercegovačko-neretvanske županije[3] te sveučilišno, kulturno, gospodarsko i političko središte Hrvata u Bosni i Hercegovini. Grad je ime dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Ubraja se u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini. Neretvu premošćuje Stari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a. Neke od znamenitosti Mostara su: Stari grad - povijesna četvrt grada sa Starim mostom i nizom ostalih sadržaja iz bogate povijesti grada, Karađoz-begova džamija, Bišćevića sokak, Trg Musala, Trg hrvatskih velikana, Španjolski trg, Katolički križ na brdu Hum iznad Mostara, zvan Milenijski križ...

Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

 • Trodnevno putovanje u Sarajevo
 • Dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama Hotela Saraj 3/4* u strogom centru grada
 •  Prijevoz turističkim autobusom
 •  Licenciranog turističkog pratitelja
 •  Sve razglede prema programu u Sarajevu i Mostaru
 •  Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena ne uključuje

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 240 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 •  Ulaznice za pojedine objekte
 •  Vlastite troškove
 •  Turistička taksa 1.28 eura ili 2,5KM osoba/noć – OBAVEZNA DOPLATA NA RECEPCIJI
 •  Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja


Napomene

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) 

CIJENA PO OSOBI:

IZLET BITKA NA NERETVI I MOSTAR: JABLANICA – BLAGAJ – MOSTAR

Uključuje prijevoz autobusom prema programu, našeg pratitelja tokom izleta, ulaznicu za Muzej Bitke za Ranjenike u Jablanici uz stručno vodstvo

Minimalno 20 prijavljenih putnika 250 kn

- Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta):

TRADICIONALNA BOSANSKA VEČERA

Uključuje živu glazbu, tradicionalni bosanski menu u jednom od restorana na Baščaršiji ili u blizini

Minimalno 20 prijavljenih putnika 15 €

RATNO SARAJEVO I VRELO BOSNE

Uključuje vođenje od strane našeg vodiča, ulaznicu za muzej Tunela spasa uz kratku priču od strane lokalnog vodiča, te video o opsadi, ulaznicu za Vrelo Bosne

Minimalno 20 prijavljenih putnika 15 €

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Hotel Saraj raspolaže sa 140 komfornih soba, (cca 350 kreveta), wellness & spa centrom, 6 konferencijskih multimedijalno opremljenih sala kapaciteta 10 – 600 mjesta, restoranima za sve vrste svečanosti poput prijema, banketa, svadbenih veselja i drugih različitih vrsta proslava. Stari grad je idealna polazna točka za obilazak Sarajeva, europskog Jeruzalema, a hotel Saraj je udaljen samo 250 metara od Bašcaršije. Njihovo osoblje, uvijek pažljivo i nenametljivo, će znati odgovoriti na svaki zahtjev gosta s besprijekornim i osobnim servisom, što je odlika ovog obiteljskog hotela koji se može pohvaliti kvalitetom i tradicijom baziranom na preko 50 godina bavljenja ugostiteljstvom. Buffet doručak se poslužuje u sklopu hotelskog restorana. Sve sobe su moderno opremljene i posjeduju TV, WI-FI, sušilo za kosu i radio. Određene sobe posjeduju i radne stolove. Sobe sadrže kupaonice sa tuš kabinom ili kadom. Recepcija radi 24h

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1. red – sjedalo 3, 4 100 kn

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn

sjedala iza 2. vrata 100 kn

ostala raspoloživa sjedala 50 kn

VAŽNA NAPOMENA:

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata. Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Odgovorni organizator BP. Opći uvjeti

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!