MUNCHEN , SALZBURG I DVORCI BAVARSKE - 4 dana autobusom

Njemačka, Bavaria, München

Trajanje
4 dana / 3 noćenja
Prijevoz
Autobus
Cijena po osobi
od kn 1,490 kn 1,390
od € 198 € 185

GARANTIRANI POLASCI ! Uz Zagreb moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Vrijednost više: uključen izlet autobusom na izlet “Dvorci Bavarske”  (ulaznice se posebno doplaćuju - nisu uključene u cijenu) .

Predviđeni hotel: Das Bento Inn München Messe 3*

Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

petak
Kolovoz
12
PRODANO!
subota
Listopad
29
Termin putovanja

-

4 dana / 3 noćenja
Koliko putnika?
Cijena po osobi
od kn 1,490 kn 1,390
od € 198 € 185
PRODANO!
Ukupno

Program putovanja

Dan
1
ZAGREB – SALZBURG – MÜNCHEN

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Salzburga. Najveća gužva je na malom trgu oko rodne kuće W. A. Mozarta u Getreidegasse 9, gdje je genij rođen 27.01.1756. godine. Tu se nalazi jedan od dva muzeja posvećena ovom velikom skladatelju. Mozart ima i svoj trg sa spomenikom još od 1842. godine. Nastavljamo prema  katedrali Salzburger Dom koja je izgrađena u baroknom stilu na istoimenom trgu (Domplatz) na kome je velika fontana. Na istom trgu su i prekrasne zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palace (Fürsterzbischöfliche Residenz), a na nju se nadovezuje franjevačka crkva (Franziskanerkirche). S druge strane rijeke je barokni dvorac Mirabell prvobitno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo u cijelosti. Gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio udoban dom za svoju nevjenčanu suprugu Salome Alt i njihovih 15 djece. Danas su u njemu smješteni gradska vijećnica i administracija. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima nastavljamo do hotela u Münchenu. Smještaj. Noćenje.

Dan
2
MÜNCHEN: dvorac NYMPHENBURG

Doručak. Posjet dvorcu Nymphenburg, ljetnoj rezidenciji münchenskog dvora (doplata za ulaznicu). Dvorac je još u 18. stoljeću bio poznat u cijeloj Europi po bogato ukrašenim prostorijama u rokoko stilu, paviljonima i velikom parku.  Nastavljamo do Marienplatza, najpoznatijeg trga u Münchenu. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat na kojem svaki dan možemo vidjeti borbu Bavarca i Habsburgovaca te tradicionalni ples bačvara – sve to nam pričaju figurice koje izlaze 3 puta dnevno! U blizini glavnog trga nalaze se poznata crkva Frauenkirche i crkva sv. Petra s koje se nakon 303 stepenice možete diviti gradu iz ptičje perspektive. Na putu prema Karlsplatzu nam je i crkva sv. Mihaela, s kriptama Wittelsbachovaca i grobnicom poznatog „ludog“ graditelja dvoraca, kralja Ludwiga II. Prošećite pješačkom zonom u kojoj se nalaze razne trgovine i suvenirnice. U slobodno vrijeme možete posjetiti i Hofbrauhaus. Riječ je o najpoznatijoj pivnici na svijetu gdje se, prema statistikama, svakog dana ispije oko 10 tisuća litara piva. Na drugom katu zgrade postavljen je i pivski muzej, a čitav prostor uređen je kako bi ugodio veselom gostu. Pivo se obično naručuje po litri (maß), a uz svijetlo i tamno posebnog je okusa pšenično pivo. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

Dan
3
MÜNCHEN: cjelodnevni izlet autobusom DVORCI BAVARSKE: LINDERHOF, NEUSCHWANSTEIN i HOHENSCHWANGAU

Doručak. S našim voditeljem putovanja odlazimo na izlet autobusom - Dvorci  Bavarske (doplata samo za ulaznice u dvorce). Prvi dvorac koji ćemo posjetiti je Linderhof,  jedini dvorac dovršen za Ludwigova života. Razgled dvorca okruženog prekrasnim parkovima, terasama, fontanama i paviljonima u maurskom stilu. Impozantan je i cijeli kompleks oko dvorca te brojni vrtovi, fontane i parkovi. Nastavljamo do dvorca Neuschwanstein, danas najpoznatijeg po tome što je poslužio kao uzor za bajkoviti dvorac u tematskim parkovima Disneylanda, ali i kao scenografija za brojne igrane filmove. Zbog njegovog položaja na strmoj litici stijene užitak ga je gledati iz podnožja, ali je uspon nešto zahtjevniji, no uspon do dvorca dostupan je i lokalnim autobusom (doplata cca 2,5 eur) ili za one romantične - kočijom. Ulazimo u dvorac koji skriva tajnu: pred kraj Drugog svjetskog rata u dvorcu su bile pohranjene zalihe zlata Deutsche Reichsbanke koje su posljednjih dana rata odvezene na do današnjih dana nepoznato mjesto. Prema nekim teorijama potopljene su u obližnjem jezeru Alatsee, no te pretpostavke nikada nisu dokazane. Odlazimo do dvorca Hohenschwangau te s istom ulaznicom ulazimo u dvorac kako bismo se upoznali s prostorijama u kojima je Ludvig II. boravio kao dijete. Slobodno vrijeme te polazak prema Münchenu. Povratak u hotel. Noćenje.
Napomena: Oni koji ne žele na izlet, mogu ostati u gradu te se po želji samostalno vratiti u hotel javnim prijevozom.

Dan
4
MÜNCHEN – dvorac HERRENCHIEMSEE – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema ”bavarskom moru“ - jezeru Chiemsee, do mjesta Prien. Plovidba brodom do otoka Herreninsel i razgledavanje kraljevskog dvorca Herrenchiemsee (doplata za ulaznice u dvorac te vožnju brodom), poznatijeg kao bavarski ili mali Versailles. Ovaj ”Muški otok” kako mu ime doslovce znači na kojem se nalazimo mjesto je gdje je Ludvig II. ukrasio svoj dvorac u motivima sunca, jer je izgrađen u čast francuskog “Kralja Sunca” Luja XIV kojem se divio. Ovo je ujedno i najveći dvorac kojeg je izgradio Ludvig II., a ljepota njegovih prostorija, namještaja te eksterijera i vrtova će vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Nastavljamo dalje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima, oko ponoći.

Munchen

München glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke (310,43 km²). Točka s najvećom nadmorskom visinom iznosi 579 m dok najniža točka iznosi 482 m (prosjek 519 m n/m). Grad München ima približno 1 472 000 stanovnika.

Granične,vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za  Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. 

Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

•    prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
•    tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Munchenu u dvokrevetnom sobama
•    cjelodnevni izlet autobusom Dvorci Bavarske (3.dan, ulaznica u dvorce se posebno plaća)
•    razgledavanja prema programu
•    voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
•    pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

•    ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
•    dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
•    boravišnu pristojbu u iznosu od 1 – 1,5 eur po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
•    informativne cijene s uključenom rezervacijom, po osobi:
-    dvorac Nymphenburg – 11,5 eur (samo palača, postoji i kombinirana ulaznica koja uključuje i druge muzeje u kompleksu – cijena 15 eur), djeca do 18 godina ne plaćaju ulaz
-    dvorci Neuschwanstein i Hohenschwangau (oba dvorca) – 39 eur, djeca do 18 godina plaćaju samo rezervaciju u iznosu od 3 eur
-    dvorac Linderhof – 10 eur, djeca do 18 godina ne plaćaju ulaz
-    povratna vožnja brodom na Herreninsel – 8,5 eur
-    dvorac Herrenchiemsee –10 eur, djeca do 18 godina ne plaćaju ulaz
-    sve doplate (ulaznice i brod) plaćaju se na licu mjesta voditelju putovanja u eurima, cijene su važeće u trenutku objave programa i vrijede za 2022. godinu (u slučaju povećanja cijena bit ćete obaviješteni u završnom pismu)
•    doplatu za jednokrevetnu sobu: 690 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
•    napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2,5-5 EUR po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
•    putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Napomene

POPUSTI I DOPLATE:

•    20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
•    trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni
•    doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
1.    za posebno sjedalo u autobusu:
-    1 red – sj. 3,4     100 kn
-    2 red – sj. 5,6,7,8     100 kn
2.    za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
-    Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
-    Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
-    Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
-    Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
-    Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
-    Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
-    Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
-    Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
-    Zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
•    gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
•    kreditne i debitne kartice, jednokratno :Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

i obročno:  Visa Premium , Diners , Visa inspire

•    online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Odgovorni organizator: PI. Opći uvjeti

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Korisne informacije
COVID-19 uvjeti

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!