MAKEDONIJA - 5 dana autobusom

Republika Sjeverna Makedonija, Veliko Skoplje, Skoplje

Trajanje
5 dana / 4 noćenja
Prijevoz
Autobus
Cijena po osobi
od kn 1,390 kn 1,290
od € 185 € 171

Polasci iz Zagreba i Slavonskog Broda.

Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

petak
Listopad
28
srijeda
Studeni
16
Termin putovanja

-

5 dana / 4 noćenja
Koliko putnika?
Cijena po osobi
od kn 1,390 kn 1,290
od € 185 € 171
PRODANO!
Ukupno

Program putovanja

Dan
1
ZAGREB – SKOPJE
Vrijeme polaska: 22:00

Polazak iz Zagreba u 22:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 00:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.

Dan
2
SKOPJE

Po dolasku u Skopje razgled grada uz pratnju gradskog vodiča. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled centra Skopja pješice u pratnji gradskog vodiča: Gradska tvrđava, Mustafa Paša džamija, Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom zbog starog turskog zakona po kojem su katoličke crkve morale biti niže od džamija kako ih ne bi nadvisivale, stara gradska tržnica, stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej, bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom 100.obljetnice njena rođenja, stara željeznička stanica koja je danas Gradski muzej, stara turska kupelj iz 16.st. u kojoj se nalazi Nacionalna galerija, saborni hram i kameni most iz 6.st.... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.


Dan
3
SKOPJE – OHRID – SKOPJE

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u grad Ohrid smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. (prijava za izlet prilikom rezervacije,doplata na licu mjesta). Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije. Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st., crkva sv. Klimenta i Pantelejmon, Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero, antički amfiteatar, crkva sv. Ivana, Ali Pašina džamija... Slobodno vrijeme za ručak u nekom od restorana ili kupnju suvenira u nekoj od brojnih trgovina s poznatim ohridskim biserima. Povratak u Skopje. Putnici koje se ne odluče za fakultativan izlet, imaju slobodan dan za vlastite programe u Skopju. Noćenje.

Dan
4
SKOPJE I IZLET KANJON MATKA

Doručak. Moguć fakultativni izlet do kanjona Matka u okolici Skopja. (prijava za izlet prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Jezero Matka je najstarije umjetno jezero Sjeverne Makedonije. Ovo je mjesto prekrasnih prirodnih ljepota, srednjevjekovnih očuvanih crkvi i bogate vegetacije. Vožnja brodom po jezeru, poslije vožnje uključeni kava ili čaj u restoranu u blizini jezera. Povratak u Skopje. Preporučujemo šetnju starim orijentalnim dijelom grada, Bit Pazarom tj. Zelenom tržnicom koja se nalazi uz stari bazar sa hanovima i džamijama smještenima podno tvrđave Kale. Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju, kupovinu suvenira, kavu i slatki zalogaj poput baklava ili drugih orijentalnih slastica itd. Moguć fakultativni odlazak na makedonsku večeru s folklornim programom uz makedonske specijalitete (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Noćenje.

Dan
5
SKOPJE - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

SJEVERNA MAKEDONIJA

Sjeverna Makedonija je država na jugoistoku Europe, a glavni grad joj je Skopje. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom na zapadu te s Republikom Kosovo i sa Srbijom na sjeveru. Grad Ohrid je makedonski i pravoslavni Jeruzalem, muzej na otvorenom, kulturna baština se proteže od prapovijesti do današnjih dana, u njemu je osnovan i djelovao je prvi Sveslavenski univerzitet osnovan od Sv. Klimenta Ohridskog i Sv. Nauma Ohridskog. Freske i ikone u mnogim crkvama i manastirima u Ohridu i Makedoniji su jedinstvene u svijetu. Rijeka Radika i njezin kanjon je ekološka sredina, priroda je neponovljiva, a Manastir Sveti Jovan Bigorski je jedan od najljepših manastira na Balkanu, raspolaže s jedinstvenim u svijetu oltarom izrađenom dubokim duborezom.

Skopje

Skopje je glavni i najveći grad Sjeverne Makedonije. To je političko, kulturno, gospodarsko i akademsko središte zemlje. Područje Skopja bilo je naseljeno najmanje od 4000. godine prije Krista; ostaci neolitskih naselja pronađeni su unutar stare utvrde Kale koja gleda na moderno središte grada. Skopje je dom najvećih kulturnih institucija u zemlji, kao što su Nacionalna i sveučilišna knjižnica "Sv. Kliment Ohridski", Makedonska akademija znanosti i umjetnosti, Narodno kazalište, Nacionalna filharmonija i Makedonska opera i balet. Među domaćim institucijama su Knjižnica braće Miladinov koja ima više od milijun dokumenata, Kulturno informativni centar koji vodi festivale, izložbe i koncerte te Dom kulture Kočo Racin koji je posvećen suvremenoj umjetnosti i mladim talentima.

Najveći muzej u Skopju je Muzej Republike Sjeverne Makedonije koji detaljno opisuje povijest zemlje. Makedonski arheološki muzej, otvoren 2014., čuva neke od najboljih arheoloških nalaza u Sjevernoj Makedoniji, koji datiraju od prapovijesti do osmanskog razdoblja. Nacionalna galerija Makedonije izlaže slike koje datiraju od 14. do 20. stoljeća u dva nekadašnja turska kupatila Starog bazara. Muzej suvremene umjetnosti izgrađen je nakon potresa 1963. zahvaljujući međunarodnoj pomoći.

Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja

• 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Ambasador 3* u Skopju na centralnom položaju

• turističkog pratitelja tijekom putovanja

• gradskog vodiča u Skopju za razgled grada

• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje

• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn

• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike(informativne cijene, podložne promjenama):

• Crkva Sv. Spas 2,00 EUR, Samoilova tvrđavu 2,00 EUR, crkva Sv. Sofije 2,00 EUR, muzej Ikona 2,00 EUR

• fakultativni izlet na Ohrid – 35 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, cijena

• uključuje prijevoz, lokalnog vodiča i razgled Ohrida, minimum 25 prijavljenih putnika)

• fakultativnu makedonsku večeru s foklornim programom u tradicionalnom restoranu (menu u tri slijeda s jednim uključenim pićem): 25 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, minimum 15 prijavljenih osoba)

• fakultativni izlet u kanjon Matka: 15 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, uključuje prijevoz autobusom, pratitelja, vožnju brodom po jezeru, kavu ili čaj u restoranu, minimum 20 prijavljenih osoba)

• boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji : točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu

• troškove osobne prirode

• putno osiguranje

Napomene

Trokrevetne sobe:

Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije.

Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn

- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: PB. Opći uvjeti

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!