LISABON I PORTO - 5 dana zrakoplovom

Portugal, Lisabon, Lisabon

Trajanje
5 dana / 4 noćenja
Prijevoz
Zrakoplov
Cijena po osobi
od € 820
od 6.178,29 kn
Route
Porto

LISABON-PORTO - SINTRA-CASCAIS-CABO DA ROCA-OBIDOS-BATALHA-FATIMA

Zrakoplovom iz Zagreba za Lisabon, povratak iz Porta!                                             Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

2023
četvrtak
Prosinac
07
Termin putovanja

-

5 dana / 4 noćenja
Koliko putnika?
Cijena po osobi
od € 0 € 820
od
PRODANO!
Ukupno
kn
kn

Program putovanja

Dan
1
ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 04:30 sati  na odlaznom terminalu gdje će vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon preko Frankfurta u 06:20 sati. Po slijetanju u Lisabon u 11:15, nakon obavljanja carinskih formalnosti, slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel te navečer odlazak do centra grada u pratnji pratitelja putovanja. Šetanja i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan
2
LISABON – SINTRA – CASCAIS – CABO DA ROCA – ESTORIL

Doručak. Slobodan dan u Lisabonu. Predlažemo odlazak na izlet u okolicu Lisabona. Proći ćemo kroz šarmantni gradić Estoril, gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 i gdje se nalazi najveća kockarnica u Europi te sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Svakako predlažemo posjet jednoj od najprepoznatljivih znamenitosti Portugala – bajkovita palaču Pena koja je okružena prekrasnim mediteranskim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara i u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta s brojnim fontanama i jezercima. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan
3
LISABON – OBIDOS-FATIMA – BATALHA - PORTO

Doručak.  Odlazak iz Lisabona prema Portu.  Vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do Batalhe te predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Gradnja ovog remek djela trajala je preko 130 godina, no ostao je nedovršen. U kapeli Utemeljitelja počiva pobjednik, kralj Ivan (Joao) I, njegova supruga Philippa od Lancastera kao i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Nastavak vožnje do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan
4
PORTO

Doručak. Razgled Porta, grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., bogata crkva sv. Francisca s pozlaćenim baroknim rezbarijama, Trg Liberdade, zvonik Torre dos Clerigos, palača burze … Šetnja preko mosta D. Luisa- jedanog od glavnih simbola grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Kako je Porto svjetski poznat po slakom desertnom vinu Porto, predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se ćete se upoznati s načinom proizvodnje uz degustaciju Porta. Slobodno vrijeme. Predlažemo da odete do poznate knjižare Lello, jedne od najljepših knjižara svijeta koja je otvorena 1906.g. i izgleda identično kao i tada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.Dan
5
PORTO- ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke te prijava za let. Let u 12:25 preko Franfurta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 22:00 sata. Kraj programa.


Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

•    prijevoz zrakoplovom prema programu
•    pristojbe zračnih luka u iznosu od 185 Eur ( 1.393,89 kn )
•    uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
•    transfere autobusom prema programu
•    razgled Lisabona, Porta i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja
•    smještaj u hotelima 4* u Lisabonu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi 
•    smještaj u hotelu 4* u Portu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi 
•    voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
•    organizaciju i pripremu putovanja.
•    osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

Cijena ne uključuje

•    boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
•    boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
•    doplata za cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona (Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril) – 45 Eur)
•    ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
•    obroke koji nisu uključeni u cijenu
•    napojnice vozačima, vodiču, restoranima
•    doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 150 Eur / 1.130,18 Eur

Eventualne doplate ( okvirne cijene, točne cijene ulaznica dobit ćete u završnoj obavijesti )- PRIJAVA PRIJE PUTOVANJA, PLAĆANJE VODITELJU PUTOVNJA NA LOKACIJI!:
•    Doplata za odlazak do Palače Pena  sa ulaznicom za prekrasne vrtove ( mini bus do dvorca + ulaznica ) - potrebno je min 20 putnika -16 eur
•    Doplata za Fado večeru u Lisabonu  (večera u 3 slijeda sa uključenim pićem i FADO program- 57 eur
•    Doplata za obilazak poznate vinarije uz degustaciju vina Porto u Portu – 13 eur
•    Doplata za samostan u Batalhi – cca 9 Eur
•    Doplata za cjelodnevni izlet Sintra-Cascais-Cabo da Roca-Estoril u pratnji pratitelja na hrvatskom jeziku (potrebno je min 15 putnika) – 45 eur
•    Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi –150 Eur / 1.130,18 Eur

Popusti:
•    dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 45 Eur ( 339,06 kn), odrasla osoba na trećem ležaju na upit

Napomene

RED LETENJA
ODLAZNI LET
LH 1405    Zagreb    06:20    Frankfurt    07:55
LH 1166    Frankfurt    09:10    Lisabon    11:15

POVRATNI  LET
LH 1177    Porto    12:25    Frankfurt    16:10
LH 1404    Frankfurt    20:40    Zagreb    22:00

PRIJEVOZNIK: LUFTHANSA

U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20)  - uključeno u cijenu!
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

  • Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 
  • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. 
  • Za državljane Republike Hrvatske viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
  • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. 
  • Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.  
  • Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%.
  •  Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
  • BROJ PUTNIKA: Minimalni broj: 20 Maksimalni broj: 30
ODGOVORNI ORGANIZATOR: MT. Opći uvjeti

Lisabon

Lisabon je glavni i s 556 797 stanovnika na svojem administrativnom području površine 84,8 km², najveći grad Portugala. Ujedno je i najzapadniji veliki i glavni grad u Europi. Smješten je na zapadu Pirinejskog poluotoka na Atlantskom oceanu i ušću rijeke Tejo. Kao istaknuto središte financija, trgovine, medija, industrije zabave, umjetnosti, međunarodnog prometa, obrazovanja i turizma, Lisabon se smatra "Alfa gradom". Jedan je od najvećih ekonomskih centara na kontinentu, s rastućim financijskim središtem i drugom najvećom kontejnerskom lukom na europskoj atlantskoj obali, međunarodnom zračnom lukom s prometom 13 milijuna putnika godišnje, mrežom autocesta, čvorištem željeznica velikih brzina (Alfa Pendular) koja povezuje veće gradove u Portugalu. Osim toga, grad je i političko središte zemlje, sjedište vlade i šefa države, također i središte okruga Lisabona i Lisabonske regije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Portugal

Glavni grad: Lisabon – oko 600.000 stanovnika (šira područje izvan grada ima oko 2 mil. stanovnika)

Klima: razlikuju se dvije klime: oceansku i sredozemnu. Na sjeveru Portugala, pod utjecajem Atlantskog oceana, prevladava oceanska klima. Obilježavaju je svježa ljeta, blage zime i dosta padalina tijekom čitave godine. Na jugu države prevladava sredozemna klima zbog utjecaja Mediterana. Nju pak obilježavaju vruća ljeta te blage i vlažne zime.

Ime Portugal: potječe od rimske riječi Portus i Cale – što bi značilo lijepa luka.

Povijest: u 16. stoljeću je Portugal bio svjetska pomorska sila. Pod svojom je upravom držao brojne kolonije-od Brazila, preko afričkih kolonija (Mozambik, Angola, Sao Tome) pa preko Azije - Istočni Timor, Macao. Brojni Portugalci su doprinijeli otkrivanju novih pomorskih putova. Tako je Bartolomeo Diaz 1487. otplovio uz zapadnu obalu Afrike do juga i otkrio prolaz do Indijskog oceana. Godine 1487. Vasco da Gama je oplovio Afriku. Godine 1500. je portugalac Cabral otkrio Brazil. A Portugalac Magellan je početkom 16. stoljeća prvi čovjek koji je oplovio svijet. Koncem 16. stoljeća, Portugal je pao pod vlast Španjolske i od tada vremenom gubi gospodarsku snagu. Portugalu pripadaju Azorski otoci i otok Madeira, smješteni u Atlantskom oceanu, koji su stoljećima bili stanice za opskrbu tijekom plovidbe preko Atlantika.

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!