BALI - 9 dana zrakoplovom

Indonezija, Bali, Bali

Trajanje
9 dana / 8 noćenja
Prijevoz
Zrakoplov
Cijena po osobi
od € 1.850 € 1.650

Bali je jedno od najomiljenijih spa odredišta na svijetu. Viseći vrtovi, terasasta polja, svježa organska hrana, satovi meditacije i joge vaše će putovanje učiniti nezaboravnim. Pronađite ravnotežu između svjetovnih užitaka i duhovne posvećenosti. Otkrijte kako su Balijci (potomci umjetnika, aristokrata i svećenika) unatoč izazovima modernog društva uspjeli zadržati ravnotežu i smirenost na otoku. Krajolik Balija čine rižina polja, bujno zelenilo koje prožima sve kutke Balija, terasasta polja i mnoštvo hramova ostavit će vas bez daha…

Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

2024
četvrtak
Studeni
21
Termin putovanja

-

9 dana / 8 noćenja
Koliko putnika?
Cijena po osobi
od € 1.850 € 1.650
PRODANO!
Ukupno

Program putovanja

Dan
1
ZAGREB - DOHA

Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu te prijava na let 2 h prije, u 07:00 h. Slijedi polazak u 09:10 h prema Dohi. Dolazak u Dohu predviđen u 16:30 h. Slijedi nastavak leta u 17:30 h prema Denpasaru.

Dan
2
BALI DENPASAR/UBUD

Slijetanje u Denpasar u 08:10 h (lokalno vrijeme). Nakon carinskih formalnosti na izlazu će vas dočekati lokalni agent. Nakon provjere imena svih putnika primit ćete paket dobrodošlice I sve potrebne informacije vezane uz vaš boravak na Baliju. Transfer do hotela Ananda Resort 4* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.


  Dan
3
BALI/UBUD

Doručak. Dan slobodan za jogu (9h-10h), kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite i kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje.

Dan
4
BALI/UBUD/KINTAMANI/MOUNT BATUR/TAMPAKSIRING

Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga ćete doživjeti umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan
5
BALI/UBUD

Doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (9h-10h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da isprobate tradicionalnu kuhinju otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od Indonezijske hrane. Glavna svakodnevna hrana je riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće-durian. Groznog je mirisa ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.Dan
6
UBUD/MAS/MONKEY FOREST/ NUSA DUA, BENOA

Doručak. Odjava iz hotela. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Na putu do hotela na plaži vodimo vas na izlet gdje možete kupiti suvenire. Pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te Ubudu poznatom po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Odlazak na lokalnu tržnicu u Ubudu, posjet kraljevskoj palači. Također ćemo posjetiti i Monkey Forest, jednu od najposjećenijih znamenitosti te utočište i prirodno stanište dugorepog balijskog makaka. Dolazak u hotel Nikko Bali Benoa 5*. Smještaj u sobe, noćenje.Dan
7
BALI/MOUNT AGUNG/BESAKIH/BUKIT JAMBUL/PENGLIPURAN/KERTA GOSA/HOTEL BENOA

Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog djela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. g. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka“ hramova. Stati ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16.st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu „Kerta Gosa“ u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.Dan
8
BALI/ /NUSA DUA, BENOA-DENPASAR

Doručak. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu. Bujno, zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Kasna odjava iz hotela (do transfera za zračnu luku). Transfer do zračne lukeDenpasar.

Dan
9
BALI/NUSA DUA/DENPASAR-ISTANBUL

Polazak prema Dohi u 00:10 h sa slijetanjem u 05:00h. Slijedi let za Zagreb u 09:10 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 13:15 h.

Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Turkish Airlines)
 • transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
 • smještaj u hotelu 4* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 2 noćenja s doručkom u hotelu 5* na plaži u Nusa Dui (zadnji dan uključena kasna odjava iz hotela),
 • sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi
 • uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
 • pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 250 Eur
 • putno osiguranje (preporučamo)
 • Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte.
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 400 Eur
 • doplata po želji za dodatne satove joge: 25 Eur
-BALI SWING s ručkom: 50 Eur
-NUSA PENIDA s ručkom: 110 Eur
-ELEPHANT SAFARI s ručkom: 110 Eur
-WHITE WATER RAFTING s ručkom, ca 2,5 h: 60 Eur
-dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
-pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 250 Eur (obavezna doplata)
-putno osiguranje (preporučamo)

Napomene

LET:

QR 216 21NOV ZAGDOH 0910 1630   

QR 964 21NOV DOHDPS 1730 0810+1

QR 961 29NOV DPSDOH 0010 0500  

QR 217 29NOV DOHZAG 0910 1315  

 • Težina prtljage: 1 komad prtljage predane prtljage do 25 kg i 1 komad ručne prtljage kojeg možete ponijeti sa sobom u putnički kabinu do max težine 7 kg
 • Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, imena hotela i sl.
 • Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
 • viza po dolasku na Bali USD 35.00/osobi-plaćanje na licu mjesta (moguće je platiti u Eur, USD, lokalnoj valuti ili karticama Mastercard, Visa)
 • putovnica mora vrijediti mnimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
 • !!!prije početka putovanja potrebno je ispuniti: https://ecd.beacukai.go.id/
 • DODATNO: polica putnog zdavstvenog osiguranja (preporuka), download aplikacije Pedulilindungi koja je dostupna na Apple Store ili Google Playstore (možete je instalirati i klikom na: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telkom.tracencare&hl=en&gl=US)
 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. 
 • Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
 • BROJ PUTNIKA: Minimalni broj: 10
ODGOVORNI ORGANIZATOR: MT. Opći uvjeti

Bali

Bali je pokrajina Indonezije i najzapadniji od Malih Sundskih otoka. Istočno od Jave i zapadno od Lomboka, pokrajina uključuje otok Bali i nekoliko manjih susjednih otoka, posebice Nusa Penida, Nusa Lembongan i Nusa Ceningan.  Bali je jedina pokrajina s hinduističkom većinom u Indoneziji s muslimanskom većinom, s 86,9% stanovništva koje se pridržava balijskog hinduizma.[3] Poznat je po visoko razvijenim umjetnostima, uključujući tradicionalni i moderni ples, skulpturu, slikarstvo, kožu, obradu metala i glazbu. Međunarodni festival indonezijskog filma održava se svake godine na Baliju.

 Bali je dio Koraljnog trokuta, područja s najvećom biološkom raznolikošću morskih vrsta, posebice riba i kornjača. Samo na ovom području može se pronaći preko 500 vrsta koralja koje grade grebene. Za usporedbu, to je oko sedam puta više nego na cijelom Karibima. Bali je dom sustava za navodnjavanje Subak, UNESCO-ve Svjetske baštine. Također je dom ujedinjene konfederacije kraljevstava koja se sastoji od 10 tradicionalnih kraljevskih balijskih kuća, od kojih svaka vlada određenim geografskim područjem. Konfederacija je nasljednica Kraljevine Bali. Vlada Indonezije ne priznaje kraljevske kuće; međutim, oni su nastali prije nizozemske kolonizacije.

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!