SPITSBERGEN HIGHLIHTS: EXPEDITION IN BRIEF

Finska, Uusimaa, Helsinki

Trajanje
7 dana / 6 noćenja
Prijevoz
Brod
Cijena po osobi
od € 4.646,08
od 35.005,88 kn

Na ovom izvanrednom putovanju spakirat ćete sva uzbuđenja epskog krstarenja Arktikom u samo sedam dana, krstareći kroz led duž zapadne obale Spitsbergena, vraćajući se stopama istraživača iz prošlih stoljeća. Iako je ovaj stjenoviti otok prekriven planinama i ledenjacima, visoke litice i fjordovi domaćini su uspješnog i raznolikog ekosustava. Istražujući što je više moguće područja, uživat ćete u maksimalnim mogućnostima da, među ostalim divljim životinjama, uočite morža s njegovim dugim kljovama i karakterističnim brkovima, otporne arktičke ptice u svoj njihovoj raznovrsnoj veličanstvenosti i najlegendarnije arktičko stvorenje, polarnog medvjeda.

Kao jedno od naših najpopularnijih arktičkih putovanja, Spitsbergen Highlights: Expedition in Brief sada je dostupno na dva broda, od kojih svaki pruža poseban polarni doživljaj. Ultramarine, naš novi polarni brod koji mijenja igru, može vas odvesti na udaljena odredišta do kojih drugi brodovi ne mogu doći. Na brodu Ultramarine istražite Spitsbergen na potpuno nove načine—iskoristite prednosti 20 gumenjaka koji se brzo pokreću i više prostora za promatranje divljih životinja na otvorenom od drugih ekspedicijskih brodova te veličine—kako biste stvorili iskustvo Arktika savršeno za vas. Ocean Adventurer, omiljen među putnicima i osobljem zbog svog intimnog ambijenta na brodu koji gostima omogućuje povezivanje s drugim putnicima i članovima ekspedicijskog tima.

Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

2023
nedjelja
Srpanj
02
Ocean Adventurer - Kabina za tri osobe Triple Ocean Adventurer
Maks gosti: 3
Cijena noćenja od
Ukupno
€ 4.646,08
35.005,88 kn
Ocean Adventurer - Kabina za 2 osobe Twin Ocean Adventurer
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
€ 5.576,23
42.014,07 kn
Ocean Adventurer - Kabina za 2 osobe Porthole Ocean Adventurer
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
€ 6.041,30
45.518,16 kn
Ocean Adventurer - Kabina za 2 osobe Prozor Ocean Adventurer
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
€ 6.971,44
52.526,35 kn
Ocean Adventurer - Kabina za 2 osobe Superior Ocean Adventurer
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
€ 7.436,52
56.030,44 kn
Ocean Adventurer - Kabina za 2 osobe Deluxe Ocean Adventurer
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
€ 7.436,52
56.030,44 kn
Ocean Adventurer - Kabina za 2 osobe Suite Ocean Adventurer
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
€ 9.296,81
70.046,81 kn
Ocean Adventurer - Kabina za 2 osobe Owners suite Ocean Adventurer
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
€ 10.226,96
77.054,99 kn

Program putovanja

Dan
1
Dolazak u Helsinki, Finska

Vaša arktička avantura počinje u Helsinkiju, poznatom po svojoj izvanrednoj arhitekturi i intrigantnoj mješavini istočnjačkih i zapadnjačkih utjecaja. Ako stignete ranije, istražite brojne muzeje, galerije i restorane, opustite se u finskoj sauni ili lutajte živopisnom dizajnerskom četvrti prije nego što odete na odmor u odabranom hotelu.

Dan
2
Let do Longyearbyena, Svalbardai ukrcaj

Ovog jutra grupa će se prebaciti u zračnu luku i ukrcati na naš privatni čarter let za Longyearbyen, najveće naselje Spitsbergena, gdje ćete imati malo vremena za istraživanje prije ukrcaja. Dok vaš brod isplovljava, uživajte u prekrasnim vidicima planinskog krajolika koji služi kao pozadina za ovaj povijesni pogranični grad.

Dan
3
Istraživanje Spitsbergena

Plovit ćete oko obala ovog čarobnog otoka, neprestano tražeći polarne medvjede i druga prirodna čuda. Pokrivajući zapadni Spitsbergen, vaša će ekspedicija pružiti brojne mogućnosti za promatranje golemih ledenjaka, dubokih fjordova, visokih planina i jedinstvene flore i faune.

Dok plovite prema sjeveru u Krossfjorden, neka vam fotoaparat bude pri ruci, spreman da snimite neke od najboljih ledenjaka u Spitsbergenu. Duboko u fjordu čeka vas vrlo aktivan ledenjak Lilliehöök. Sa strahopoštovanjem slušajte režanje dok se veliki komadi lome u ledenu vodu ispod. Izlet gumenjakom u obližnji Ny-London, napušteno rudarsko naselje, idealno je mjesto za šetnju s vodičem. Ovdje bi mogli biti mogući susreti s divljim životinjama, kao što je endemski svalbardski sob.

Nakon noćnog krstarenja, probudite se uz zadivljujući prizor veličanstvenog ledenjaka Monaco, još jednog plodnog ledenjaka koji stvara sante leda. Kako bi ovo bilo još uzbudljivije, pomozite svom timu ekspedicije da skenira obale i rub leda u potrazi za morskim sisavcima. Moguća mjesta slijetanja uključuju Texas Bar, Worsleyneset i Alicehamna. Ako ledeni uvjeti dopuštaju dosezanje 80°N, doći ćete do utočišta morževa na malom otoku Moffen u obliku polumjeseca. Gledanje s broda kako se velike skupine ovih glomaznih divova bore za mjesto nezaboravno je iskustvo, stoga budite spremni s dalekozorom.

U Smeerenburgu možete vidjeti ostatke napuštenog naselja koje su osnovali nizozemski kitolovci prije gotovo 400 godina. Ovdje, na mjestu gdje je nekoć bila jedna od najsjevernijih europskih ispostava, imat ćete vremena za istraživanje kopna i upoznavanje povijesti kitolova na Spitsbergenu. Nakon toga, krstarenje do Magdalenefjordena nagrađuje vas panoramskim vidicima planina prekrivenih snijegom i masivnim ledenjacima koji se odražavaju u kristalno čistim vodama.

Dan
4
Istraživanje Spitsbergena
Dan
5
Istraživanje Spitsbergena
Dan
6
Istraživanje Spitsbergena

Tijekom posljednjeg cijelog dana vaše arktičke avanture, možete posjetiti ruski rudarski grad Barentsburg, dom najsjevernije ruske pivovare. Nadamo se da ćemo zaokružiti dan u Alkhornetu, uživajući u visokim liticama prepunim gnijezdećih morskih ptica, kao što su fulmars i Brünnich's guillemots (debelokljuni murres). I ovdje su mogući susreti sa sobovima. Kasnije, navečer, posljednji put razmijenite priče sa svojim suputnicima i posadom, na kapetanovoj oproštajnoj večeri.

Dan
7
Iskrcaj u Longyearbyenu i let za Helsinki

Došlo je vrijeme rastanka. Vaša avantura završava kao što je i započela, u naselju Longyearbyen u pograničnom stilu. Odavde ćemo vas prebaciti do zračne luke za povratni grupni čarter let za Helsinki, uključen u paket transfera.

Finska

Finska (fin. Suomi), službeno Republika Finska je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, ograničena Baltičkim morem na jugozapadu, Finskim zaljevom na jugoistoku i Botničkim zaljevom na zapadu. Finska ima granice sa Švedskom, Norveškom i Rusijom. Ålandski Otoci, uz jugozapadnu obalu, su pod Finskom vrhovnom vlašću dok uživaju ekstenzivnu autonomiju. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187.888 jezera (većih od 500 m²) te 179.584 otoka. Rijeke se koriste za splavarenje drva. Veliko prometno značenje imaju i plovni kanali. Najveće prirodno bogatstvo su šume stoga glavno mjesto u industriji zauzima prerada drva, proizvodnja papira, namještaja i celuloze. U gušće naseljenom primorju razvio se Helsinki, glavni grad i najveća luka s razvijenom industrijom. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski. 1995. godine postala je članica Europske unije.

Granične i vizne formalnosti:

Za putovanje u Finsku hrvatskim državljanima nije potrebna viza, ali je potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Helsinki

Helsinki je glavni i najnaseljeniji grad Finske. Smješten na obali Finskog zaljeva, sjedište je regije Uusimaa u južnoj Finskoj i ima 658.864 stanovnika. Gradsko urbano područje ima 1.268.296 stanovnika, što ga čini daleko najnaseljenijim urbanim područjem u Finskoj, kao i najvažnijim centrom zemlje za politiku, obrazovanje, financije, kulturu i istraživanje. Helsinki se nalazi 80 kilometara sjeverno od Tallinna, Estonija, 400 km (250 mi) istočno od Stockholma u Švedskoj i 300 km zapadno od Sankt Peterburga u Rusiji.

Najveći povijesni muzej u Helsinkiju je Nacionalni muzej Finske, koji prikazuje ogromnu zbirku od prapovijesti do 21. stoljeća. Sama zgrada muzeja, nacionalni neosrednjovjekovni dvorac u romantičnom stilu, turistička je atrakcija. Drugi veliki povijesni muzej je Helsinki City Museum, koji posjetitelje upoznaje s 500-godišnjom poviješću Helsinkija. Sveučilište u Helsinkiju također ima mnoge značajne muzeje, uključujući Helsinški sveučilišni muzej "Arppeanum" i Finski muzej prirodne povijesti.

Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

 • Vodstvo tijekom vašeg putovanja od strane naših iskusnih vođa ekspedicija, uključujući iskrcavanje na obalu i druge aktivnosti
 • Svi transferi gumenjakom i krstarenja po dnevnom programu
 • Sva iskrcavanja na obalu prema dnevnom programu
 • Smještaj na brodu s dnevnim čišćenjem
 • Svi obroci, grickalice, bezalkoholna pića i sokovi na brodu tijekom vašeg putovanja (Molimo da nas obavijestite o svim prehrambenim zahtjevima što je moguće ranije. Nažalost, brodske kuhinje ne mogu pripremati košer obroke.)
 • Odaberite pivo i vino tijekom večere; a kava, čaj i kakao dostupni 24 sata dnevno
 • Formalne i neformalne prezentacije našeg Ekspedicijskog tima i gostujućih govornika prema rasporedu
 • Fotografski dnevnik koji dokumentira ekspediciju
 • Par vodootpornih ekspedicijskih čizama na posudbu za iskrcavanje i krstarenja gumenjakom
 • Službena parka Quark Expeditions® za čuvanje
 • Sušilo za kosu i ogrtači u svakoj kabini
 • Sve razne takse na usluge i lučke pristojbe tijekom cijelog programa
 • Rukovanje cjelokupnom prtljagom na brodu
 • Osiguranje za hitnu evakuaciju za sve putnike do maksimalnog iznosa od 500.000 USD po osobi
 • Transferi između centra grada Longyearbyena i luke na dan ukrcaja i iskrcaja

Cijena ne uključuje

 • Obavezni paket transfera*
 • Međunarodne zrakoplovne karte
 • Transferi za dolazak i odlazak u Helsinki
 • Troškovi putovnice i vize
 • Državne pristojbe za dolazak i odlazak koje nisu gore navedene
 • Obroci na kopnu osim ako nije drugačije navedeno
 • Osiguranje prtljage, otkazivanje, prekid i medicinsko putno osiguranje—toplo preporučamo
 • Naknade za višak prtljage na međunarodnim i domaćim letovima
 • Obvezne vodootporne hlače za krstarenje gumenjacima ili bilo koju drugu opremu koja nije navedena
 • Praonica rublja, bar i drugi osobni troškovi osim ako nije navedeno
 • Troškovi telefona i interneta (povezivanje može varirati ovisno o lokaciji)
 • Dobrovoljna napojnica na kraju putovanja za brodsko osoblje i posadu
 • Dodatno noćenje
 • Opcije avanture nisu navedene u uključenim aktivnostima

Napomene

Prihvaćanje neočekivanog dio je iskustva—i uzbuđenja—ekspedicijskog putovanja. Kada putujete u iznimno udaljena područja, osoblje vaše ekspedicije mora dopustiti moru, ledu i vremenskim prilikama da usmjere detalje rute i itinerera. Ovaj itinerer je okvirni pregled onoga što ćete doživjeti na ovom putovanju; imajte na umu da se ne može jamčiti nikakav određeni plan puta.

​Zbog lokalnih propisa u Svalbardu, razgledavanje letova i druge mogućnosti avanture uz pomoć helikoptera nisu dostupne na ovim putovanjima.

COVID-19 uvjeti.

Odgovorni organizator QE. Opći uvjeti - HR verzija,
                                                       Opći uvjeti - ENG verzija*
*Engleska verzija općih uvjeta se smatra mjerodavnom, hrvatska verzija samo informativna.

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!