KRSTARENJE ONE WAY WONDERS - Dubrovnik 8 dana

Hrvatska, Južna Dalmacija, Dubrovnik

Trajanje
8 dana / 7 noćenja
Prijevoz
Kruzer
Cijena po osobi
od kn 9,783
od € 1,300

RUTA: DUBROVNIK – SLANO (STON) – MLJET – KORČULA – VIS – BIŠEVO (BLUE CAVE)/HVAR – (BOL) SPLIT​

Savršen način da u potpunosti doživite hrvatske otoke i obalu je plovidba intimnim luksuznim mini kruzerom. Provedite jutra na prostranim palubama ili plivajući u kristalno čistom Jadranskom moru, a večeri istražujući male povijesne gradove. Ovo jednosmjerno krstarenje od Dubrovnika do Splita donijet će najbolje od otoka južne Dalmacije s brojnim dodatnim uslugama i vinskim i gurmanskim iskustvima uključenim u paket.


ISTAKNUTI: Nacionalni park Mljet, zabava autentičnog hrvatskog sela, spektakularno krstarenje uz večeru duž zidina starog grada Dubrovnika, kupanje na plaži Zlatni rog na otoku Braču.

Odaberite svoj boravak

Odaberite datum polaska sa kalendara

subota
Srpanj
16
subota
Srpanj
30
subota
Kolovoz
06
subota
Kolovoz
13
subota
Kolovoz
20
subota
Kolovoz
27
subota
Rujan
03
subota
Rujan
10
subota
Rujan
24
subota
Listopad
01
subota
Listopad
15
DELUXE SUPERIOR VIP
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
kn 14,299
€ 1,900
DELUXE SUPERIOR
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
kn 12,794
€ 1,700
DELUXE SUPERIOR
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
kn 10,536
€ 1,400
DELUXE
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
kn 12,041
€ 1,600
DELUXE
Maks gosti: 2
Cijena noćenja od
Ukupno
kn 9,783
€ 1,300

Program putovanja

Dan
1
DUBROVNIK (večera)
Vrijeme polaska: 14:00

Transfer iz zračne luke Dubrovnik do luke Gruž Dubrovnik radi prijave od 14.00 sati nadalje. Nakon smještaja, transfer do gradskih vrata za razgled grada s vodičem. Vijugajte kroz uske vapnenačke ulice bez automobila – zaglađene stoljetnim prolaskom pješaka, istražujući gotičku, renesansnu i baroknu arhitekturu. Idite žičarom od Starog grada do planine Srđ i uživajte u slikovitom pogledu na moćne bedeme i Elafitske otoke. Nakon obilaska, povratni transfer do plovila za susret s posadom i uživanje u koktelima i večeri na brodu, kako bismo nazdravili nadolazećem tjednu krstarenja. Noćenje u Dubrovniku.

Dan
2
DUBROVNIK – SLANO (STON) ( doručak, ručak i kapetanova večera)

Polazak prema malom mjestu Slano na kopnu. Uživajte u čarobnom krajoliku krstareći oko dubrovačkih gradskih zidina prije nego što nastavite do jednog od Elafitskih otoka za kupanje. Poslijepodne dolazak u Slano, mirno ribarsko mjesto i naše polazište za Ston, nekad utvrđeno malo mjesto, poznato po kamenicama. Nakon istraživanja dugih srednjovjekovnih gradskih bedema, uputite se prema malom selu u blizini kako biste saznali više o kamenicama i posebnom kušanju ove delicije. Slobodno vrijeme i povratni transfer do plovila. Kapetanska večera sa zabavom uživo na brodu. Noćenje u Slanom.

Dan
3
SLANO (STON) - MLJET (doručak i večera)

U jutarnjim satima krstarenje se nastavlja sjevernije do otoka Mljeta. Legenda kaže da je grčki junak Odisej proveo godine na ovom otoku kada ga je zarobila nimfa Kalipso. Pridružite se voditelju krstarenja u šetnji do poznatih slanih jezera u Nacionalnom parku Mljet i uživajte u vožnji brodom do otoka Svete Marije kako biste posjetili drevni benediktinski samostan, staru opatiju i crkvu iz 12. stoljeća. Alternativno, možete iznajmiti kajake, bicikle, skutere ili kabriolete kako biste sami lutali po Nacionalnom parku ili otoku, ali čuvajte se nimfa! Noćenje u luci Polača ili Pomena.

Dan
4
MLJET - KORČULA (doručak i ručak)

Polazak u ranim jutarnjim satima prema otoku Korčuli poznatom kao rodno mjesto Marka Pola. Zaustavite se za ručak u jednoj od osamljenih uvala na putu. Poslijepodne dolazak u grad Korčulu nakon čega slijedi pješački obilazak ovog očaravajućeg mjesta okruženog zidinama i jednog od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na Mediteranu. Ulični uzorak riblje kosti korišten je u dizajnu Starog grada Korčule za prirodni efekt hlađenja i građanima pruža zaklonjen i udoban smještaj. Korčula ima bogat izbor restorana za uživanje u gurmanskom doživljaju i brojne barove za one željne večernje zabave. Fakultativni izlet u malo selo u blizini grada Korčule na tipičnu dalmatinsku večeru i upoznavanje povijesti i tradicionalnog načina življenja. Noćenje u Korčuli.

Dan
5
KORČULA - VIS (doručak, ručak i degustacija)

Nastavak do otoka Visa, nekada, u 4. stoljeću prije Krista, jedne od glavnih grčkih kolonija. Vis je relativno ispod radara za turiste. Dugo je bio u upotrebi kao baza jugoslavenske vojske – do 1991. godine. Zbog toga su kultura i arhitektura izuzetno dobro očuvani. Po otoku divlje rastu ružmarin, kapari i kadulja. Probajte neka izvrsna domaća vina. Ako ste zainteresirani, posjetite ostatke rimskog termalnog mjesta, Gradski muzej ili jednostavno prošećite uživajući u pogledu na prekrasnu Villu Rusticu smještenu uz rivu. Noćenje u luci Vis.

Dan
6
VIS – Biševo (Modra špilja)/HVAR (doručak i ručak)

Rano ujutro nastavlja se krstarenje prema otočiću Biševu u posjet Modroj špilji, veličanstvenom prirodnom fenomenu (ulaz se plaća na licu mjesta – cca 10-15 EUR). Kako ponekad vremenski uvjeti mogu biti vrlo nepredvidivi, mogućnost posjeta špilji ovisit će o tim uvjetima, no o tome ćete biti na vrijeme obaviješteni. Nastavak vožnje prema jet-set otoku Hvaru uz zaustavljanje za kupanje i ručak na brodu na Paklenim otocima. Hvar, najduži i najsunčaniji otok na Jadranu, poznat je po veličanstvenim poljima lavande i ljepoti koja oduzima dah. Dođite u poslijepodnevnim satima na razgled Hvara s vodičem - posjetite renesansnu katedralu s originalnom kulom i najstarije društveno kazalište u Europi osnovano 1612. Pješačite  cik-cak stazom do gradske utvrde s pogledom na luku i uživajte u prekrasnim slikovitim pogledima. plovilo i Paklinski otoci. Hvar nudi obilje zabave u večernjim satima - brojni restorani, barovi i klubovi, mnogi otvoreni dugo u noć. Noćenje u luci.

Dan
7
HVAR – (BOL) SPLIT (doručak i ručak)

Jutarnji polazak na otok Brač gdje je planirano kupanje na najpoznatijoj plaži u Dalmaciji – Zlatnom Ratu kod Bola – čiji se šljunčani rt pomiče s jedne na drugu stranu kako vjetar i valovi neprestano mijenjaju oblik. Bol je tipično ribarsko mjesto pretvoreno u popularno turističko odredište, a zadržalo je svoj šarm. Nastavak prema Splitu kako biste se po dolasku pridružili obilasku grada s vodičem. Ovaj povijesni grad pod zaštitom svjetske baštine UNESCO-a oborit će vas s nogu svojim obiljem stvari koje treba vidjeti i raditi te jedinstvenom živom atmosferom. Noćenje u Splitu.

Dan
8
SPLIT (doručak)

Posljednji doručak na brodu, nakon čega slijedi rastanak s posadom i novim prijateljima! Odjava do 09:00 sati.

Dubrovnik

Dubrovnik-popularna filmska destinacija

Popularnosti Dubrovnika uvelike su pomagali Hollywoodski filmovi snimani na njegovim povijesnim ulicama. Zadnji takav projekt bila je serija „Igre prijestolja“ koja je Dubrovnik podigla visoko na ljestvici Hollywoodskih setova. Nema sumnje da je ova popularna serija otvorila mnoga vrata za ovaj mali grad na Jadranu. Turizam i filmska industrija idu pod ruku jedno drugom, tako da budućnost ovoga grada svakako može samo još više procvjetati. Ljubitelji ove popularne serije putuju miljama i miljama da bi vidjeli i osjetili sve lokacije na kojima je snimana njihova omiljena serija kako bi doživjeli scene sa malih ekrana.

Dubrovnik je grad na jugu Hrvatske, administrativno središte Dubrovačko-neretvanske županije i jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Udaljen je 25 km od međunarodne zračne luke Dubrovnik, redovno povezane s većinom europskih središta, te udaljenosti 90 km od autoputa, kojim je Hrvatska povezana s Europom. Osim vrlo dobre zračne i kopnene povezanosti Dubrovnik se može pohvaliti i odličnom pomorskom vezom. Dubrovačka luka je jedna od najposjećenijih na Mediteranu. Na ulasku u Jadransko more to je prva otocima zaštićena točka na pomorskom putu od istoka prema zapadu, a dolinom Neretve najbrže je povezan s unutrašnjošću. Novija arheološka istraživanja utvrdila su da je naselje na mjestu današnjeg grada postojalo u 6. stoljeću, a vjerojatno i prije. Širi se dolaskom Hrvata, nakon napuštanja antičkog Epidaura (današnji Cavtat) u 7. stoljeću. 

Od mnogih dubrovačkih manifestacija, valjalo bi istaknuti Dubrovačke ljetne igre, festival utemeljen 1949. godine. U jedinstvenom ambijentu zatvorenih i otvorenih scenskih prostora renesansno-baroknog grada Dubrovnika u vremenu od 10. srpnja do 25. kolovoza održavaju se brojne glazbene, dramske i plesne priredbe. Okosnica festivala su djela Marina Držića, Ivana Gundulića, Ive Vojnovića, Williama Shakespearea, Carla Goldonija, grčkih tragičara i dr. Glazbeni dio programa predstavlja najboljih domaće skladatelje, soliste i orkestre te njihove strane goste. Prikazuju se i opere, naročito komične. Libertas Film Festival započeo je 2005. s idejom, da se festivalska kulturna ponuda Dubrovnika proširi i filmskom. Festival se odvija tijekom ljeta, a na reportoaru se prikazuju igrani i dokumentarni filmovi nezavisnih produkcija posvećeni promociji slobode iz zemalja diljem svijeta. Film najbolje ocijenjen od strane publike dobiva posebnu nagradu publike.

Uvjeti putovanja

Cijena uključuje

 • Transferi dolazak i odlazak iz zračne luke Split i do zračne luke Dubrovnik (na dan dolaska i dan odlaska)
 • 7-noćno krstarenje u deluxe ili deluxe superior klimatiziranoj kabini s vlastitom kupaonicom
 • Prijem dobrodošlice i koktel
 • Dnevni doručak na bazi švedskog stola
 • Ručak od tri slijeda dnevno + sir i salata bar
 • Kapetanska večera sa zabavom uživo
 • Piće uz ručak na brodu
 • Besplatna voda
 • Besplatna kava i čaj tijekom dana
 • Degustacija maslinovog ulja i vina na brodu
 • Obilno svježe voće
 • Profesionalni voditelj obilaska
 • Posjetiteljske pristojbe i lučke pristojbe
 • Rukovanje prtljagom
 • Dnevni servis kabine i promjena ručnika
 • Besplatan wi-fi na brodu
 • Pješačke ture s vodičem po gradovima: Split, Hvar, Korčula, Dubrovnik
 • Spektakularno krstarenje starim gradskim zidinama Dubrovnika
 • Degustacija hrvatskih vina

Cijena ne uključuje

Napomene

 • Kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta
 • Zajamčeni su svi polasci s krstarenja KL, međutim, ako je rezervirano manje od 10 sudionika, KL zadržava pravo otkazati polazak i promijeniti naziv broda ako se ukaže potreba
 • Gosti su dužni pridržavati se brodskih pravila i propisa koji se nalaze u pisanom obliku na brodu, posebno u pogledu unošenja pića na brod

U slučaju neprimjerenog ponašanja, kapetan zadržava pravo tražiti od klijenata da se iskrcaju


POLITIKA OTKAZA:

Od dana potvrde do 30 dana prije dolaska – akontacija (100 EUR po osobi) - nepovratna

29-22 dana – 25% preostalog iznosa

21-15 dana – 50% preostalog iznosa

14-0 dana – 100% naknada


Naknada za promjenu imena/datuma – 20 EUR po osobi

KL toplo preporuča klijentima da se osiguraju od otkaza rezerviranih usluga! KL nudi kompletan paket putnog osiguranja (putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osobna odgovornost, osiguranje prtljage i otkazivanje putovanja). 

KL i kapetan plovila zadržavaju pravo izmjene i dopune rute zbog vremenskih uvjeta kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može biti drugačiji od objavljenog u slučaju da su luke pretrpane i prezauzete te s namjerom da se korisniku pruži sveukupno bolje iskustvo.

Zbog specifičnih uvjeta veza i zahtjeva u pojedinim hrvatskim lukama, brodovi KL su usidreni jedan uz drugoga, zbog čega klijenti moraju prijeći s jednog broda na drugi s razmacima između brodova kako bi došli do obale. U takvim slučajevima klijenti moraju biti posebno oprezni pri prelasku i to na vlastitu odgovornost. Pomoć posadi bit će pružena onima kojima je potrebna i koja je zatraže. Krstarenje se ne preporučuje za klijente u invalidskim kolicima ili s ograničenom pokretljivošću.

Odgovorni organizator KL

Doznajte najnovije promocije

Pretplatite se na naš newsletter i primajte najnovije promocije i pogodnosti
izravno na svoju e-poštu kako ne biste propustili ponudu!