Veliko srce Rusije - Moskva

Rusija

Pregled putovanja

1. dan:
Polazak iz Zagreba direktnim letom u 13:05 h. Predviđen dolazak u Moskvu u 17:05 h. Moskva je jedan od najbitnijih i najvećih svjetskih glavnih gradova, koji broji više od 13 milijuna stanovnika. Brojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

2. dan:
Doručak. Odlazak na panoramski razgled Moskve: Voziti ćemo se glavnim ulicama i avenijama (Tverskaya, Sadovoe koltso, Kuituzivski prospect, itd) te ćemo vidjeti – Bolshoy teatar, Lubyanka /zgradu FSB bivši KGB, Novodjevičanski manastir, Park Pobjede i druge znamenitosti. Zaustaviti ćemo se kod Crkve Hrista spasitelja, na Vrapčevim brdima (Vorobyevi Gory), najvišem moskovskom vidikovcu otkuda se pruža prekrasan pogled na Moskvu, preko stadiona Luzhniky prema centru grada, te pogled na Glavno moskovsko sveučilište Lomonosov (MGU) i sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o povijesti i sadašnjem životu Moskve. Fakultativno predlažemo vožnju brodom rijekom Moskvom. Izlet brodom postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Na brodu možete naručiti piće ili ručak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan:
Doručak. Odlazak pješice na razgled Moskvoskog metroa, koji ima više od 150 metro stanica, od kojih 44 sagrađeno kao izvanredno arhitektonsko dostigniće i imaju više kristalnjih lustera, nego čitava Buckinghamska palača. Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom.  Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan:
Doručak. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Predlažemo cijelodnevni fakultativni odlazak u Ruski Vatikan, grad Zlatnog prstnja Rusije – Sergijev Posad. Posjet Trojstvenoj lavri svetoga Sergeja. Manastir je na popisu svjetske baštine, a poznat je i po bogatoj zbirci ikona (Andrej Rubljov). Ili poludnevni posjet muzeju likovne umijetnosti A.S. Puškina, imanju Kolomenskoje. Noćenje.

5. dan:
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela te transfer na aerodrom. Let iz Moskve u 10:05 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 12:15 h. 
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima