SPITSBERGEN: Ljepote Arktičke divljine

Arktik, Norveška

Pregled putovanja

Period putovanja: 23.05.-03.06.2021., 12 dana/11 noćenja 
Polazak: iz Osla (Norveška) 
Brod: Ocean Adventurer 
Jezik: engleski

Spitsbergen, najveći otok Svalbard arhipelaga, poznat je kao “prijestolnica divljeg života Sjevernog pola ” a na ovom 12-dnevnom putovanju saznati ćete zašto je tako nazvan. Putovanje je kreirano tako da maksimalno iskoristite svoje vrijeme na zapadnom I sjeverozapadnom dijelu otoka, uživajući u promatranju mnogih životinjskih vrsta koje ovaj predio zabranjene zemlje nazivaju svojim domom, uključujući kitove, morževe, Svalbard jelene, tisuće morskih ptica, te ikonu Arktika – polarnog medvjeda.
Višednevno putovanje će Vam dati mnoštvo prilika da promatrate ovu jedinstvenu paradu divljeg života, te više vremena da upoznate Tundru, prirodne ljepote raznobojne Arktičke divljine, te saznate mnoštvo informacija na našim predavanjima i edukativnim programima tijekom putovanja.
Krenite s nama na ovo putovanje,  na kojem će Vam naš tim sa svojim znanjem, iskustvom I strašću prenjeti najbolje od ove Arktičke avanture. 

1. Dan: Oslo
Vaše Arktičko putovanje započinje u Oslu, živahnom glavnom gradu Norveške. Ako slučajno u grad stignete ranije, svakako iskoristite slobodno vrijeme i priliku za samostalno razgledavanje grada, obilazak muzeja, restorana I prekrasnih zelenih oaza prije nego se povućete u hotelsku sobu. Noćenje u hotelu. 

2. Dan:  Ukrcaj u Longyearbyen, Svalbard  
Nakon doručka u hotelu, grupni transfer na aerodrom. Ukrcaj na privatni čarter let do Longyearbyena, najvećeg naselja Spitsbergena, gdje ćete imati malo slobodnog vremena za istraživanje mjesta prije ukrcaja na brod. Već pri samom polasku broda, moći ćete uživati u prvim pogledima na ledenjake koji se veličanstveno izdižu iznad ledene vode. 
 
3.-11. Dan: Istraživanje Spitsbergena
Istražite zapadni Spitsbergen kao i zapanjujuće fjordove i zabačene otoke na sjeveru. Od polarnih pustinja do ogromnih ledenjaka, prirodni je krajolik jednako raznolik kao i životinjski svijet. Dok plovite oko ovog čarobnog otoka koji se nalazi iznad Arktičkog kruga, Vaš ekspedicijski tim će konstantno biti u potrazi za divljim životinjama.
Svaka ekspedicija predstavlja nove mogućnosti, nudi različite vremenske uvjete I oblike leda, tako da nemamo fiksni plan puta. No ipak, neka mjesta ćemo svakako posjetiti uključujući Glečer 14. Srpnja, Smeerenburg, Phippsøya, Alkhornet I tjesnac Hinlopen. Odredišta su pomno odabrana kako bi najbolje mogli promatrati divlje životinje pritom uvažavajući povijest I geologiju Spitsbergena. 
Otok nudi brojne mogućnosti za fotografiranje divljih životinja. Budući da je Svalbard dobro zaštićeno legendarno stanište divljih životinja i gotovo u potpunosti nenaseljeno, jedno je od najboljih mjesta na svijetu za promatranje polarnih medvjeda u njihovom prirodnom staništu leda, arktičkih pustinja I planina.
Visoke litice Alkefjelleta pružaju domove tisućama Brunnichovim sjevernim gnjurcima. Možda naiđete na prizor nasukanih morževa koji sigurno neće tako brzo zaboraviti. Dok pokušavaju pronaći svoje mjesto na obali ovi Arktički divovi proizvode jako snažne zvukove.     
Za još intimniji doživljaj možete rezervirati izlet kajakom ili veslanje. 
U Spitsbergenu ne nedostaje prirodnih ljepota. Tundra može biti iznenađujuće šarena ljeti, dok se divlje cvijeće uzdiže da dohvati komadić sunca. Svakog dana ćete vidjeti nešto zanimljivo, bilo da se radi o neprestano promjenjivim spektakularnim ledenjacima, ili polarnom medvjedu koji se odmara između lova, ili napuštenom povijesnom nalazištu starom nekoliko stoljeća.

12. Dan: Iskrcaj u Longyearbyen & let za Oslo
Došlo je vrijeme da se oprostimo. Vaša Arktička avantura završava kako je i započela, u pograničnom naselju Longyearbyen, od kuda ćemo Vas prevesti na aerodrom na povratni grupni čarter let za Oslo. 
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima