Izrael - Obećana Zemlja

Izrael

Pregled putovanja

1. dan: ZAGREB
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji LY5182 (El-Al) u 20:20 sati.

2. dan: TEL AVIV - NETANYA - CEZAREJA - HAIFA - AKRA - KIBUTZ
Dolazak u Tel Aviv u 00:35 sati, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu u Netanyi. Smještaj i noćenje. Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi vožnja do ostataka antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda Velikog. Razgled lokaliteta očuvanih spomenika od kojih su najpoznatiji rimsko kazalište, ostaci amfiteatra i kupališta te srednjovjekovne zidine. Nastavak vožnje do grada Haife koja se prostire u podnožju brda Karmel. Razgled grada i kraća šetnja Bahajskim vrtovima. Vožnja do srednjevjokovnog križarskog grada Akre te razgled znamenitosti i morskih zidina. Zatim slijedi vožnja do Kibutza. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: KIBUTZ - NAZARET - BRDO BLAŽENSTVA - KAFARNAUM - TABHA - KIBUTZ
Doručak. Odlazak do Nazareta, mjesta Isusova djetinjstva i mladosti te zatim odlazak prema Galilejskom jezeru, gdje posjećujemo brdo Blaženstva na kojem je Isus održao značajan govor o osam blaženstava. Obilazak Bazilike Navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća. Na brdu se nalazi poznata osmerokutna crkva A. Baluzzija iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu. Obilazak crkvice nad Petrovom kućom i ostataka naselja od prije dvije tisuće godina te stare sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe i obilazak bazilike Čudesnog umnoženja kruha u kojoj se nalaze prekrasni mozaici. Slijedi vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Povratak u Kibutz. Večera i noćenje.

4. dan: KIBUTZ - BET SHE AN - QASR AL YEHUD - JERIHON - JERUZALEM
Doručak. Vožnja dolinom do arheološkog nalazišta grada Bet She an gdje ćete razgledati ostatke rimskog i bizantskog grada s izvrsno očuvanim cjelinama hramova, kazališta i javnog kupališta. Vožnja dolinom rijeke Jordan do ostatka grada Jerihona. Nastavak vožnje prema Jeruzalemu. Po dolasku razgled grada. Nezaboravan pogled s Maslinske gore na grad, Hramsko brdo s kupolom nad stijenom i njegove zidine iz 16. st. Silazak do Getsemanskog vrta i obilazak Crkve svih naroda. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: JERUZALEM - KUMRAN - MASADA - MRTVO MORE - JERUZALEM
Doručak. Obilazak muzeja i arheološkog nalazišta u Kumranu, mjestu gdje su u špiljama pronađeni čuveni "kumranski spisi". Vožnja uz Mrtvo more do Masade, utvrde i palače iz vremena Heroda Velikog. Masada je pružala otpor Rimljanima još dugo nakon pada Jeruzalema i danas je simbol židovskog otpora i žrtve. Žičarom se penjemo do utvrde odakle se pruža predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora i na ostatke nekadašnjih logora rimskih legionara i  nasipa u neposrednoj blizini. Slijedi kraća vožnja do obale najslanijeg mora na svijetu. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: JERUZALEM
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema, ulazak na jaffska vrata, razgled znamenitosti armenske četvrti. Slijedi obilazak sionskih vrata, dvorane posljednje večere i Bazilike Marijina usnuća. Nastavljamo obilaskom židovske četvrti - rimski Cardo, obnovljena sinagoga Hurva i silazak do Zapadnog zida (Zid plača)u podnožju Hramskog brda. Pogled na kupolu nad stijenom i džamiju Al Aksu. Prijelaz u muslimansku četvrt i nastavak razgleda. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava u Bazilici Svetoga groba. Nakon razgleda bazilike u kojoj se nalaze Golgota i Kristov grob, dan završavamo obilaskom kršćanskog dijela. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: JERUZALEM - BETLEHEM
Doručak. Odlazak prema Betlehemu u razgled. Obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Panoramska vožnja gradom i razgled znamenitosti grada izvan zidina. Posjet Yad Vashemu, memorijalnom centru žrtava holokausta. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: BETLEHEM - TEL AVIV - JAFFA - ZAGREB
Doručak. Odlazak u razgled Tel Aviva i Jaffe. Slijedi transfer u zračnu luku Ben Gurion. Polazak zrakoplova iz Tel Aviva u 16:40 sati na liniji LY5181. Dolazak u Zagreb u 19:10 sati prema lokalnom vremenu.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima