Klasična romantika ruskih gradova - St. Petersburg i Moskva iz Pule

Rusija

Pregled putovanja

1. DAN, NEDJELJA - Pula - Sankt-Peterburg
Polazak iz Pule direktnim letom. Dolazak u Sankt-Peterburg i organizirani transfer do hotela. Smještaj. Navečer slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada i večeru u jednom od mnogobrojnih restorana. Noćenje.

2. DAN, PONEDELJAK - Sankt-Peterburg
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na poludnevni razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti grada (izvana) s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), utvrda Petra i Pavla, katedrala Sv. Izaka, koja se izdvaja među arhitekteonskim remek-djelima. Izgrađena je u stilu kasnog klasicizma, a gradnja je trajala oko 40 godina. Pozlaćenu kupolu moguće je vidjeti iz skoro svakog dijela grada, a s njezina vrha možete uživati u prekrasnom pogledu na cijeli grad. Katedrala je posvećena 1858. godine i glavna je peterburška crkva u kojoj su se krstili mnogi članovi carskih obitelji. Slobodno vrijeme u centru grada. Noćenje.
 
3. DAN, UTORAK - Sankt-Peterburg
Fakultativno predlažemo odlazak na poludnevni posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se skupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Također predlažemo zaploviti najljepšim vodenim kanalima Petersburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kjurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice ili posjetiti folk show “Feel yourself Russian” s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Ovaj izlet prava je prilika da se upoznate s poviješću i kulturom Rusije koje su stvarali neki od najvećih svjetskih genija.

4. DAN, SRIJEDA - Sankt-Peterburg - Moskva
Nakon doručka transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplovom za Moskvu. Po dolasku panoramski razgled Moskve, koji nalikuje na pustolovinu iz bajke. Vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: katedrala Krista Spasitelja, Vrapča brda, Park Gorky. Prošetat ćemo Arbatom s lijepim restoranima i kafićima i zatim vidjet ćete Kazališni Trg s poznatim Bolšoj Teatrom – domom Ruskog baleta i dr. Nakon razgleda organizirani transfer i smještaj u ugodnom hotelu. Noćenje.

5. DAN, ČETVRTAK - Moskva
Izaberite jedan od fakultativnih izleta u Moskvi i okolici – posjet galeriji (Tretjakovska galerija) gdje se čuvaju dijela ruske umjetnosti ili pogledati predivne stanice moskovskog metroa – Metro tura ili odabrati izlet brodom po rijeci Moskvi i uživati u slikovitim pejzažima.
Također vi možete otputovati u Sergijev Posad gdje se nalazi prekrasan samostan Trojstvena lavra Svetog Sergeja. Uvršten je u Popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona.

6. DAN, PETAK - Moskva

Pledlažemo fakultativni razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške i tko je lijevao Car-zvono. Također vi možete otići na predstavu baleta u Kremlju ili u Bolšoj teater. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN, SUBOTA - Moskva - Pula
Doručak. Nezaboravno putovanje u Moskvu došlo je kraju. Krećemo iz hotela prepuni dojmova  sa željom da se opet vratimo. Prijevoz do zračne luke. Let iz Moskve.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima