Biseri slovenskih Alpi

Austrija, Slovenija

Pregled putovanja

1. dan, 02.10.2020., petak: BOHINJ, BLED
Polazak iz Osijeka u 05,00 sati s autobusnog kolodvora (peron 15), iz Đakova u 05,45 sati s  autobusnog kolodvora,  iz Slavonskog Broda u 06,15 sati (iz ostalih gradova na upit). Vožnja preko Zagreba, Ljubljane do Bohinja. Odlazak do BOHINJSKOG JEZERA i Ribčevog Laza, šetnja uz jezero i starim kamenim mostom do predivnog Slapa Savice (uz doplatu) koji se nalazi u Triglavskom nacionalnom parku. Mogućnost odlaska žičarom na Vogel (uz doplatu) na 1560 m nadmorske visine i koji se nalazi u srcu Julijskih Alpi. Vožnja do BLEDA, smještenog uz istoimeno ledenjačko jezero i razgled gradića. Mogućnost vožnje do Bledskog otoka brodićem – pletnom  (uz doplatu) gdje možete zazvoniti zvonom za sreću i ispunjavanje želja. Povratak na obalu, preporučamo posjet BLEDSKOJ UTVRDI iz 11 st. stoljeća s raskošnim kapelom iz 17 st. i čarobnim pogledom sa stijene na jezero. Smještaj u hotel. Uz doplatu predlažemo večeru u restoranu. Slobodno vrijeme uz obalu jezera za šetnju, a ne propustite kušati poznate bledske kremšnite.

2. dan. 03.10.2020., subota: KLAGENFURT, MINIMUNDUS
Doručak. Cjelodnevni izlet u KLAGENFURT, grad na najvećem alpskom jezeru Wörthersee. Uz Klagenfurt je vezana legenda o strašnom zmaju koji je obitavao u okolnim močvarama pa je upravo taj zmaj (Lindwurm) simbol grada. Možemo ga vidjeti na zastavi i grbu, kao i na trgu Neuen Platz, gdje se nalazi i gradska vijećnica. Šetnja prekrasnom gradskom jezgrom: Glavni Gradski Trg, Lindwurm, barokna Katedrala,  Parlament.. Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo posjet MINIMUNDUSU (uz doplatu), „svijetu u malom“ , gdje možete proputovati cijeli svijet u samo nekoliko sati, a 156 minijatura slavnih svjetskih građevina zasigurno će oduševiti će svakog posjetitelja. Povratak u Bled. Noćenje.

3. dan, 04.10.2020., nedjelja: LJUBLJANA, POSTOJNA 
Raniji doručak. Napuštanje hotela. Vožnja prema slovenskoj metropoli LJUBLJANI i kraći razgled grada: Gradska vijećnica,  centralna tržnica,  Katedrala Sv. Nikole,  dvorac Ljubljanski grad (izvana) s kojeg se pruža prelijep pogled na cijeli grad, Zmajev most, Prešernov Trg,  Tromostovlje… Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme i nastavak vožnje ka POSTOJNI. Uz doplatu posjet POSTOJNSKOJ JAMI, gdje ćemo uz vodiča razgledati kompleks podzemnih tunela, galerija i dvorana, dug 24 km, koji je i dom zaštićene vrste - čovječje ribice. Kroz jamu se proteže željeznica duga gotovo pet kilometara s dva kolosijeka, a posebno je impresivna vožnja ispod veličanstvenih lukova koje ukrašavaju stalaktiti i strukture vapnenca. Temperatura u špilji je 10 °C tijekom cijele godine, zato se toplo odjenite i obujte sportske cipele. Polazak u pravcu Hrvatske u kasnim poslijepodnevnim satima. Planirani dolazak u kasnim noćnim satima.
 
Cijena aranžmana po osobi: 1.290 kn
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima