Zimski Beč deluxe

Austrija, Slovačka

Pregled putovanja

1. dan ZAGREB - SCHONBRUNN - BEČ, dan za razgled grada / srijeda, 06.01.2021.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Prvo ćemo posjetiti dvorac Schönbrunn, jedan od najljepših baroknih palača Europe. To je bila ljetna rezidencija carice Sisi. Možete uz asistenciju našeg voditelja putovanja kupiti ulaznice za Imperial turu te posjetiti unutrašnjost dvorca ili prošetati parkom. Ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni te agencija ne garantira raspoloživost ulaznica. Slobodno vrijeme za razgled kompleksa Schonbrunn. Autobusom ulazimo u poznati bečki prsten. Proći ćemo pored Urania opservatorija, Muzeja i akademija primijenjenih umjetnosti, velikog Gradskog parka, palače Württemberg (sada Hotel Imperial), zgrade Opere, obližnji Karlov trg i crkvu, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, dvorca Hofburg, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade univerziteta i neo-gotičke crkve Votivkirche. Izlazimo kod Hofburga te završavamo kod katedrale Svetog Stjepana iz XV. stoljeća koja predstavlja najvažniji spomenik Beča. Slobodno vrijeme. Nakon toga ulazimo u velegrad sa 2,2 milijuna stanovnika i ulazimo u poznati bečki prsten koji okružuje unutarnji dio grada. Proći ćemo pored Urania opservatorija, Muzeja i akademija primijenjenih umjetnosti, velikog Gradskog parka, palače Württemberg (sada Hotel Imperial), zgrade Opere, obližnji Karlov trg i crkvu, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, dvorca Hofburg, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade univerziteta i neo-gotičke crkve Votivkirche. Izlazimo kod Hofburga te završavamo kod katedrale Svetog Stjepana iz XV stoljeća i predstavlja najvažniji spomenik Beča. Odlazak u hotel oko 19.00 sati. Smještaj. S obzirom na to da je hotel u centru, možete još navečer prošetati. Noćenje. Noćenje.

2. dan BEČ - fakultativni izlet, BRATISLAVA I PARNDORF, dan za shopping / čevrtak, 07.01.2021.
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni izlet (uz doplatu prilikom plaćanja aranžmana) u Bratislavu uz usputno zaustavljanje za shopping u najvećem austrijskom dizajnerskom outletu centra Parndorf koji je na pola sata vožnje od Beča: DESIGNER OUTLET PARNDORF. Slobodno vrijeme za shopping u trajanju od 2 sata. Nastavak putovanja prema Bratislavi. Po dolasku, šetnja gradom: Stare Mesto - Stara gradska vijećnica - Hlavne Namestie - Franjevački samostan - Mirbach Palača - Katedrala S.Martina - Palača Palffy - Slovačko narodno kazalište - Nacionalna galerija - Stari grad - Židovska ulica. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje. Oni koji ne žele ići na izlet imaju slobodan dan u Beču.

Oni koji ne žele ići na izlet imaju slobodan dan u Beču. U slobodno vrijeme u Beču možete posjetiti Mariahilfer strasse, poznatu po odličnim trgovinama, ali i po imenu koja ulica nosi. Naime muški su tako uzdisali „Mario pomozi“ kada bi žene krenule u kupovinu ili u posjeti nekom od čuvenih muzeja.

3. dan BEČ, dan za znanstvenu fantastiku i posjet muzejima - ZAGREB / 08.01.2021.
Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo pješice/javnim prijevozom u centar grada. Predlažemo fakultativno posjet Time travelu ili putovanju kroz vrijeme grada Beča. Ulazimo u podrume starog samostana Sv.Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sad luta hodnicima. Naravno i njihov vodič. Uz njih nam pričaju i o povijesti Beča, voštane figure Franza Josepha i Sissi..idemo u 4D kinog gdje putujemo i borimo se, osnivamo Beč, pa zajedno sa majstorima hodamo po skelama buduće katedrale. Po nogama nas šibaju repovi štakora koji su donjeli kugu u Beč, pucamo s bedema u tursku vojsku i mir. Stop. Gradi se novi Beč, Mozart i Strauss grade novu povijest. A onda opet potres, sirene, rat... i na posljetku moderna Austrija. Cijela projekcija traje 50 minuta. Za projekciju se potrebno najaviti u agenciji zbog rezervacije termina. Slobodno vrijeme. Iskoristite dan za posjet odličnim muzejima ili Kući mora. Polazak iz Beča oko 15.00 sati. Nastavljamo prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima