Bugarska mala tura

Bugarska

Pregled putovanja

1. dan ZAGREB - SOFIJA
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 22:00 sata. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 00:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora.

2. dan  SOFIJA
Dolazak u Sofiju u prijepodnevnim satima. Razgled grada u pratnji gradskog vodiča: katedrala Aleksandra Nevskog - ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, a ujedno je i jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svijetu, crkva Sv. Sofije, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palača, Rotunda Sv.Juraja, Narodno kazalište, crkva Sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike, džamija Banya Bashi koja potječe iz šesnaestog stoljeća… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

3. dan SOFIJA (IZLET U PLOVDIV)
Doručak.  Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Plovdiv (uz doplatu na licu mjesta). Plovdiv je smješten na rijeci Marici, a ime mu je dao Filip II. Makedonski. Po dolasku slijedi razgled grada u pratnji mjesnog vodiča: Gornji i Donji grad, stare bugarske kuće, obilazak jako dobro očuvanog rimskog kazališta u staroj gradskoj jezgri, šetnja srednjovjekovnim uskim uličicama. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u Sofiju. Za putnike koji ostaju u Sofiji, slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na tradicionalnu bugarsku večeru uz folklorni program (doplata na licu mjesta). Noćenje.

4.dan SOFIJA (IZLET U SAMOSTAN RILA)

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u samostan Rila (uz doplatu na licu mjesta). Razgled samostana u pratnji mjesnog vodiča. Manastir Rila je u utemeljio sv. Ivan od Rile, a danas je pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najvažnijih manastira srednjovjekovne Bugarske. Kompleks je obnovljen sredinom 19. st. s obzirom da je bio uništen u požaru te su primjetni tipični utjecaji bugarske renesanse koja simbolizira osjećaj slavenskog kulturnog identiteta u vrijeme otomanske okupacije. Povratak u Sofiju. Za putnike koji ostaju u Sofiji, slobodan dan za vlastite programe. Noćenje.

5. dan, SOFIJA - BEOGRAD - ZAGREB  
Doručak. Odlazak  iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Kraće zaustavljanje u središtu Beograda. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima