Krstarenje Volgom do Kaspijskog jezera: SAMARA - JAROSLAVLJ - SAMARA

Rusija

Pregled putovanja

 1. dan, 20.07.: BEOGRAD - SAMARA
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata prije leta, 19.07 u 22:45h. Let za Moskvu SU 2093 20.07 u 00:45h. Dolazak u Samaru u 09:10h. Nakon dolaska slijedi panoramski razgled grada "Dobrodošli u Samaru". Ovaj, uistinu prekrasan grad se nalazi na ušću istoimene rijeke Volge, karakterističan je po svojim divnim pejzažima, laganiji tempom života, tradicionalnim ruskim gostoprimstvom, očuvanim stari trgovačkim kućama i vilama od kamena. Samara je grad poznat i po velikom broju spomenika i skulptura koji su posvećeni kako realnim ljudima, tako i likovima iz filmova i knjiga. Saznati ćete kada i tko je osnovao tvrđavu u Samari, zašto su ovaj grad nazivali "Jeruzalemom na Volgi" i "Ruskim Čikagom" i još mnogo toga. Posjetiti ćete muzej "Bunker Staljina"- najdublju građevinu iz vremena Drugog Svjetskog rata, čije se postojanje držalo u strogoj tajnosti skoro 50 godina. Razgledanje završavamo u "Žiguljevskoj pivari" gdje ćete imati mogućnost da probate 5 vrsta piva, naučiti kako se pravilno pije pivo i kako prepoznati razliku između različitih vrsta. Dolazak i smještaj na brod. Isplovljavanje u 18:00h.

2. dan, 21.07.: USOVKA (11.30H - 13.00h)
Doručak. Usovka - "Zelena postaja" za riječne brodove koji krstare Volgom. Usovka je selo u Saratovskoj oblasti, koje se prostire na obali rijeke Volge i desnoj obali rijeke Tereške, na mjestu gdje se ona ulijeva u Volgu. Ovdje ćete uživati u pikniku i divnom druženju na obali rijeke.

3. dan, 22.07.: VOLGOGRAD (10.00 h - 13.00 h)
Slavni Volgograd je jedan od najvećih i najznamenitijih gradova Rusije. Ovaj grad je nosilac počasne titule "Grad heroj", u spomen na veliku, strašnu i odlučujuću Staljingradsku bitku koja se dogodila baš ovdje. Grad se od osnivanja 1589. god. pa sve do 1925. god. zvao Caricin, a od 1925. god. do 1961. god. Staljingrad. Nakon toga, u sklopu demontaže Staljinovog kulta ličnosti, sva mjesta koja su dobila ime po njemu mijenjaju naziv, pa se grad danas zove Volgograd. Proteže se duž 60 km toka rijeke Volge, a veći dio grada se nalazi na desnoj obali te na nekoliko otoka. Obilazak grada uključuje posjet spomeniku "Heroji Staljingradske bitke", šetnju kroz pješačku ulicu "Aleja heroja" i dolazak do muzeja-panorame "Staljingradska bitka". Unutar muzeja, na najvećem platnu u Rusiji doživjet ćete "Poraz nacističkih trupa blizu Staljingrada", a vidjet ćete i jedinstvene zbirke hladnog i vatrenog oružja, vojne opreme, dokumenata, fotografija, ordenja…

4. dan, 23.06.: ASTRAHAN (10.00 h - 20.00 h)
Doručak. Astrahan se nalazi blizu ušća Volge u Kaspijsko jezero, osnovan je 1558. godine. Danas iznenađuje putnike svojom veličanstvenošću i ljepotom. U obilasku grada vidjeti ćete Kremlj čija je izgradnja započeta u vrijeme cara Ivana Groznog. Ponosi se zidovima visokim do 9.5 metara koji su bili izvrsna zaštita. Glavni ulaz u grad bila su vrata "Prečistenskije" pored kojih je bila najviša građevina tog doba - zvonik. Unutar Kremlja nalazi se jedna od najvažnijih crkvenih građevina - Katedrala Uznesenja. Drugi simbol antike je Ćirilova kapela, poznata po tome što je iznad Ćirilovog groba mala drvena kapela, sagrađena kršenjem kanonskih pravoslavnih pravila. U toku razgledanja obilazi se i riblja pijaca, kao i mnoge druge znamenitosti grada.

5. Dan, 24.06.: NIKOLSKOJE (11.00 h - 15.00 h)
Nikolskoje je prvobitno bilo maleno selo osnovano 1710. godine po nalogu Petra Velikog. Kako su doseljenici donesli sa sobom ikonu Svetog Nikole naselje je prozvano Nikolskoje. Ovdje ćete imati priliku da uživate u darovima astrahanske zemlje kao što su lubenica, dinja, voće, riba, kavijar…

6. dan, 25.07.: VOLGOGRAD (08.00 h - 13.00 h)
Doručak. Slobodan dan.

8. dan, 26.07.: SARATOV (08.00 h - 12.00 h)
Saratov je važna luka na Volgi. Ime ovog divnog grada potiče od turskih riječi "Saryk Atov", što u prijevodu znači "Sokolov otok". Na mjestu današnjeg Saratova u XIII stoljeću se nalazio glavni grad "Zlatne horde", mongolske države u Istočnoj Europi i Zapadnom Sibiru. U vrijeme Sovjetskog Saveza, sve do 1991. godine, grad je bio zatvoren i stranci nisu mu imali pristup što ga, pak, danas čini izuzetno tajanstvenim i egzotičnim. Pored Rusa, ovdje žive i mnogi Tatari, Ukrajinci, Židovi i Nijemci. Obilazak grada autobusom gdje ćete imati priliku da vidite Ulicu kozmonauta, Muzejski trg, park Lipki, Trojicku crkvu i mnoge druge gradske znamenitosti. Nakon obilaska grada slijedi posjeta muzeja gdje ćete vidjeti preko 100 eksponata harmonika, kao i uživati u neobičnom koncertu.

8. dan, 27.07.: SAMARA - BEOGRAD
Doručak. Uplovljavanje u Samaru oko 10:00h. Transfer do aerodroma, let za Beograd s presjedanjem SU 1213 u 17:25h. Slijetanje u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 22:20h po lokalnom vremenu.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima