St. Petersburg 5 dana-4 noći

Rusija

Pregled putovanja

1. DAN, 12.07.2020. NEDJELJA
Polazak iz Zagreba direktnim letom aviokompanije Croatia airlines let OU 530 u 14:15 h. Predviđen dolazak u St. Petersburg u 18:00 h. Organizirani transfer do hotela 4*, koji se nalazi u centru grada. Smještaj u dvokrevetnim/jednokrevetnim sobama kategorije standard. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večernju šetnju Nevskim prospektom i večeru u jednom od mnogobrojnih restorana, te šetnju uz promatranje dizanja mostova. Noćenje.

2. DAN, 13.07.2020. PONEDJELJAK
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak autobusom sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku na panoramski razgled grada: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), posjet utvrde Petra I Pavla, posjeta katedrali Sv. Izaka, jedne od najvećih i najraskošnijih građevina St. Peterburga. Posjeta Ermitažu jednom od najvećih muzeja svijeta. Ova veličanstvena zbirka sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenog doba do modernih vremena. Vidjet ćete Carsku biblioteku, djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta i dr. Slobodno vrijeme. Fakultativno predlažemo posjetiti folk show “Feel yourself Russian” s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

3. DAN, 14.07.2020. UTORAK
Doručak u hotelu. Organizirani posjet Nacionalnoj biblioteci, te jedne od gradskih kjižnica St.Petersburga. Ručak u centru grada. Vožnja brodom rijekom Nevom i kanalima. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kjurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Navečer fakultativno predlažemo posjetiti balet u jednom od najpoznatih kazališta u Svijetu: Marijinskom, Mikhaylovskom ili Ermitažu. Noćenje

4. DAN, 15.07.2020. SRIJEDA
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak autobusom sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku na izlet u Carsko selo (Pushkin) – ljetnu rezidenciju carice Katarine Velike. Palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak u Peterhof ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- carsku ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Povratak u St. Petersburg. Noćenje.

5. DAN,16.07.2020. ČETVRTAK
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela do 12,00h. Prtljagu možete ostaviti na recepciji u prostoriji za prtljagu. Slobodno vrijeme za posjet muzeju Faberge ili drugih znamenitosti, ili kupovinu suvenira. Organizirani transfer na aerodrom u 15:30 h. Direktan let aviokompanije Croatia Airlines iz St. Petersburga OU 531 u 18:50 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 20:40 h.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima