Bukurešt Nova godina, 28.12.-01.01.2020.

Rumunjska

Pregled putovanja

1.dan. 28.12.2019.; ZAGREB
Polazak autobusa u 19:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak u 21:30 sati ispred hotela Zovko / pumpa Zovko na ulazu u Slavonski Brod. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan.29.12.2019.; BUKUREŠT
Po dolasku u Bukurešt panoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon kraćeg odmora odlazak u razgled grada „PARIZ ISTOKA“: MUZEJ SELA - JEDAN OD NAJLJEPŠIH MUZEJA NA OTVORENOM S ORIGINALNIM KUĆAMA RUMUNJSKIH SELA, VOŽNJA PORED PREDSJEDNIČKE PALAČE COTROCENI I OPERE TE DO PALAČE PARLAMENTA (po površini jedna od najvećih građevina na svijetu građen u vrijeme vladavine Ceausescua), TRG UNIRI (jedan od najvećih u Bukureštu), AVENIJA POBJEDE (najstarija ulica u gradu te središte gradskog života i mjesto održavanja brojnih kulturnih i zabavnih događaja, ali i prosvjeda i političkih skupova), TRG REVOLUCIJE – na kojem se odigrala poznata rumunjska revolucija 1989. godine i mjesto koje je steklo svjetsku slavu zbog govora Ceausescua s balkona tadašnjeg stožera komunističke partije kojeg su prenosile tv postaje iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan. 30.12.2019.; TRANSILVANIJA (DRACULA TOUR)
Doručak. Vožnja prema najvećoj atrakciji južne Rumunjske – DVORCU BRAN. Godišnje dvorac posjeti pola milijuna turista. Najpoznatijeg svjetskog vampira stvorio je irski pisac Bram Stoker u svom gotičkom horor romanu “Drakula” iz 1897. godine, no zanimljivo je da Stoker nikada nije posjetio Rumunjsku. Čovjek za kojeg se smatra da je poslužio kao uzor za Stokerovu kreaciju bio je Vlad III od Vlaške. Vožnja do obližnjeg BRAŠOVA. Brašov je kulturno, obrazovno i gospodarsko središte južne Transilvanije, ali i važno turističko odredište zahvaljujući dobro očuvanoj i veoma vrijednoj gradskoj jezgri te skijalištima u okolici. Svojom arhitekturom Brašov podsjeća na njemačke gradiće sa mnoštvom kafića i restorana, suvenirnica te puno mladih na ulicama i trgovima. Razgled grada u pratnji vodiča: ČUVENA “CRNA CRKVA”, najveći gotički sakralni objekt u istočnoj Europi, SCHEII BRASOVULUI, St. BRATOLOMEU CRKVA, STARA VIJEĆNICA, ECATARINA GATE, CITADELA BRASOV… Povratak u Bukurešt. Noćenje.

4.dan. 31.12.2019.; BUKUREŠT, NOVA 2020.
Doručak. Nastavak razgleda grada u pratnji vodiča: ostaci palače CURTEA VECHE u kojoj je boravio Vlad Tepeš, poznatiji pod imenom Drakula danas slavljen kao narodni junak, a njegova okrutnost ga je učinila poznatim diljem Europe, RUMUNJSKI POVIJESNI MUZEJ, CRKVA SV. ANTONA, CRKVA STAVROPOLEOS, najslavnija gradska prometnica –ULICA POBJEDE (CALEA VICTORIEI). Nastavak razgleda prema PIAŢA UNIVERSITĂŢII, nacionalni muzej likovnih umjetnosti, koncertna dvorana ATENEUL ROMAN…Pripreme za novogodišnju noć. Doček NOVE 2020. na ulicama Bukurešta ili u nekom od brojnih pubova ili barova. SRETNA NOVA 2020! Noćenje.

5.dan. 01.01.2020.; BUKUREŠT, ZAGREB
Doručak. Nakon doručka odlazak iz Bukurešta u smjeru Hrvatske. Vožnja kroz Rumunjsku i Srbiju uz kraća zdržavanja i odmore tjekom puta. Dolazak u Slavonski Brod. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima