Temišvar Valentinovo, 15.-16.02.2020.

Rumunjska

Pregled putovanja

1.DAN 15.02.2020.; SLAVONSKI BROD – SZEGED –  TEMIŠVAR
Polazak sa dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim satima. Vožnja ugodnim turističim autobusom uz povremena stajanja za odmor i osvježenje prijeko Udvara, Mohača do SZEGEDA, trećeg po veličini grada u Mađarskoj. Szeged je poznat i pod nazivom grad sunca.  Po dolasku slijedi kraći razgled grada: KATEDRALNI TRG, ZAVJETNA CRKVA NAŠE MAĐARSKE GOSPE, ZVONO HEROJA TEŠKO 8600 KG, NOVA I STARA SINAGOGA, MOST UZDAHA NEOBAROKNE PALAČE, FONTANA…Dio vremena slobodno za odmor i osvježenje na trgovima koji podsjećaju na Veneciju. Fakultativno mogućnost posjeta zanimljivom muzeju paprike i pick salame i naravno kupovina tih proizvoda po prihvatljivijim cijenama.
Nastavak vožnje do TEMIŠVARA. Temišvar je inače poznat pod nazivom MALI  BEČ, prekrasan grad u kojem slijedi dvodnevno uživanje. To je i grad koji je prvi dobio električnu energiju, prvi tramvaj, grad u kojem je počeo ustanak protiv diktatorskog režima Nicolae Ceausescu. Po dolasku slijedi razgled grada: TRG UJEDINJENJA, MUZEJ REVOLUCIJE, GUVERNEROVA PALAČA, TRG POBJEDE, TRG SLOBODE, PRAVOSLAVNA I KATOLIČKA KATEDRALA…Dio vremena slobodno za odmor i osvježenje te uživanje u kafićima i restoranima u centru grada. Smještaj u hotel. Odlazak na večeru u jedan od poznatih nacionalnih restorana, uživanje u rumunjskim specijalitetima i glazbi. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN 16.02.2020.; TEMIŠVAR – SLAVONSKI BROD
Doručak. Odjava iz hotela.  Fakultativno mogućnost odlaska u razgled Muzeja Banata koji je smještan u poznatom dvorcu Hunjadi koji je najstarije temišvarsko zdanje. Dvorac je sagradio car Karlo Robert Anžuinski da mu bude carska rezidencija, a kasnije je postao sjedište poznatog Janka Sibinjanina Hunjadija. Pošto je Temišvar poznat i kao grad shoppinga, odlazak  u najveći trgovački centar IULIUS MALL. Nakon shopinga  polazak u smjeru Slavonskog Broda. Povratak je preko Zrenjanina, Novog Sada… Povratak u kasnim noćnim satima.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima