Advent u Strasbourgu i Colmaru, 11.-15.12.2019.

Austrija, Njemačka

Pregled putovanja

1 Dan, srijeda, 11.12.2019. – POLAZAK
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 22:00 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Noćna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku.

2.Dan, četvrtak, 12.12.2019., MÜNCHEN, OFFENBURG
Prijepodnevni dolazak u München, razgled grada: Marienplatz, gradska vijećnica, katedrala Frauenkirche… Nakon slobodnog vremena za posjet pivnici ili kupovinu suvenira na poznatom božićnom sajmu nastavljamo vožnju Njemačkoj-francuskoj granici. Dolazak u Offenburg. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.Dan, petak, 13.12.2019., STRASBOURG
Doručak. Cjelodnevni izlet u Strasbourg. Posjet gradu s jednim od najpoznatijih božićnih sajmova Europe. Prekrasno ukrašene fasade kuća s drvenim gredama – česti su ukrasi u obliku velikih figura na fasadama, čarobna četvrt Mala Francuska i slavna katedrala čine povijesnu jezgru Strasbourga u ovo doba godine posebno privlačnom. Razgled grada započinjemo posjetom katedrali Notre Dame, jednoj od klasičnih katedrala Francuske. Šetnja do Guthenberovog trga, trgovačke kuće Kammerzel, crkve sv. Tome i mostova i kanala na rijeci Ill. Slobodno vrijeme. Moguća fakultativna vožnja brodom kanalima uz povijesnu jezgru i četvrt Europske zajednice. Povratak u hotel. Noćenje.

4.Dan, subota, 14.12.2019., FREIBURG, COLMAR
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u pokrajinu Elzas (fran. Alsace) i njemački Freiburg. Polazak prema gradiću Freiburg koji s pravom nosi nadimak “Dragulj Schwarzwalda”. Iako je tijekom II svjetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je sagrađen do posljednjeg detalja pa danas nosi titulu kao jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Europi. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do gradića Colmar, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova, nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Za Advent u Colmaru kažu da je jedan od najljepših. Za to je vjerojatno najzaslužnija povijesna arhitektura starog gradića koju čine brojne uske uličice, spomenici, muzeji i crkvice, a kada to sve zablista blagdanskim svjetlima, izgleda magično. Centar Colmara je rezerviran samo za pješake, a brojne zgrade datiraju još iz srednjeg vijeka pa sve do 19. stoljeća. Božićno vrijeme predstavlja poseban period godine za ovaj grad te ga pretvara u kazalište na otvorenom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.Dan, nedjelja, 15.12.2019., SALZBURG, OSIJEK
Nakon doručka odjava iz hotela. Ugodna vožnja kroz Njemačku, Austriju do Salzburga. Kraći razgled grada: Mozartov trg, Mozartova rodna kuća, katedrala, kazalište, gradska vijećnica, sveučilište, Franjevačka crkva, trg Residenz… Slobodno vrijeme za posjet adventskim štandovima i uživanje u predbožićnoj atmosferi ispred katedrale i na Residenz trgu. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Planirani dolazak u Osijek je iza ponoći.

 
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima