Nova godina Ohrid, 29.12.-01.01.2020.

Makedonija

Pregled putovanja

1. DAN 29.12.2019. god.: POLAZAK
Polazak sa dogovorenog mjesta u kasnim večernjim satima. Vožnja ugodnim turističkim autobusom preko Bajakova, Beograda, Niša  uz usputna stajanja za osvježenje do  SKOPLJA…

2. DAN 30.12.2019. god.: SKOPLJE – OHRID
Dolazak u jutarnjim satima u SKOPLJE. Po dolasku u grad slijedi razgled grada: TVRĐAVA KALE, KUĆA MAJKE TEREZE, STARI ŽELJEZNIČKI KOLODVOR, GLAVNI TRG, KAMENI MOST, STARA ČARŠIJA, CRKVA SVETOG SPASA…. Dio vremena slobodno za odmor i osvježenje. Polazak u smjeru Ohrida. Vožnja kroz prekrasna područja NP Mavrovo uz obavezno stajanje na tradicionalne lepinjice tzv.  mekice na putu prema Ohridu. Dolazak u Ohrid, jedno od najstarijih europskih naselja koji je zbog svoje ljepote uvršten na popis UNESCOV-e baštine. Po dolasku slijedi smještaj u hotel.   Noćenje.

3. DAN 31.12.2019. god.: OHRID
Doručak. Nakon doručka slijedi razgled grada uz stručno vodstvo: CRKVA SV. SOFIJE, SAMUELOVA TVRĐAVA, OHRIDSKA ČARŠIJA, CRKVA SV. IVANA KANEA, SAMOSTAN BOGORODICE PERIVLEPTA… Nakon razgleda dio vremena slobodno za odmor i ovježenje te gastronomske užitke a naravno i potragu za čuvenim ohridskim biserima. Odlazak do poznatih ohridskih obitelji koji jedini imaju tajnu proizvodnje bisera. Dio dana slobodan za osobne programe. Slijede pripreme za Doček 2020. godine u jednom od gradskih restorana ili na trgu.

4. DAN 01.01.2020. god.: OHRID- SLAVONSKI BROD-NOVA GRADIŠKA-ĐAKOVO-OSIJEK-ŽUPANJA-VINKOVCI 
Doručak. Nakon doručka  odlazak na  izlet u  SAMOSTAN SV. NAUMA.  Samostan je smješten  iznad jezera i izvora rijeke DRIM.  Impresivne su scene iz života sv. Nauma i njegova čuda koja se nalaze iznad njegove grobnice.  Prenose se sa generacije na generaciju.  Na području Sv. Nauma su izvori Crnog  Drima. Dio vremena slobodno za odmor i osvježenje. Polazak u smjeru Hrvatske. Planirani dolazak u kasnim večernjim satima.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima