Carski: St. Petersburg

Rusija

Pregled putovanja

1. dan, četvrtak - 29.08.: ZAGREB - ST.PETERSBURG
Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St. Petersburg u 18:00 h. St.Petersburg je glavni grad nekadašnje Carske Rusije, nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, i s pravom se smatra jednim od najljepših gradova na Svijetu. "Prozor u Europu", Petrograd, kao grad iz bajke čuva svu veličanstvenost carkog doba. Organizirani transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan, petak - 30.08.: ST.PETERSBURG - CARSKO SELO
Doručak u hotelu. Odlazak na panoramski razgled grada, nakon čega slijedi odlazak u Carsko Selo. St.Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. Vidjeti ćete najbitnije znamenitosti St.Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Dvorcovi, Isaakijevski i Senatski trgovi, Admiralitet, Marsovo polje, Mihajlovski dvorac, ljetni vrt i katedrala Preobraženja, Zimski dvorac, Kazanska katedrala, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), krstaricu Auroru, utvrdu Petra i Pavla i ostale znamenitosti. Odlazak u Carsko selo. Carsko selo poklon je Petra Velikog svojoj supruzi Katarini I povodom rođenja kćeri, buduće carice Elizabete Petrovne. Upravo je ona zaslužna za izgradnju Katarinine palače, raskošne carske rezidencije čiju je gradnju povjerila Talijanu Francescu Bartolomeu Rastrelliju. Velika dvorana Katarinine palače bogato je ukrašena i smatra se Rastrellijevim remek-djelom. Palača je elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, koju su nazivali osmim svjetskim čudom jer je bila napravljena od šest tona jantara i obložena dragim kamenjem i zlatom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, subota - 31.08: ST.PETERSBURG - ERMITAŽ
Doručak u hotelu. Odlazak u posjet Ermitažu  jednom od glavnih muzeja na svijetu, čija zbirka ima više od 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja - 01.09.: ST.PETERSBURG - ZAGREB
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela te fakultativni odlazak na fakultativni izlet u Peterhof, ili kako ga još nazivaju "prijestolnicu fontana"- carsku ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane - sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest - sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. Nakon Petergofa organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga je u 19:00 h. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 20.50 h.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima