Transibirska željeznica

Kina, Rusija

Pregled putovanja

DAN 1, nedjelja - 23.06./18.08.: MOSKVA, RUSIJA
Dolazak u Moskvu. Transfer od aerodroma do hotela. Smještaj u hotelu. Grad je dobio ime po rijeci - na staroruskom grad Moskov doslovno znači "grad uz rijeku Moskvu". Moskva se prvi put spominje kao naselje u ljetopisu 1147. godine. Tijekom svoje povijesti grad je služio kao glavni grad nizu država, od srednjovjekovne Velike kneževine Moskve i pratećeg Ruskog Carstva do Sovjetskog Saveza. Tijekom vremena, Moskva je stekla niz epiteta, većina se odnosi na veličinu i dominantan položaj grada unutar nacije: Treći Rim, Belokamenaja, Pervoprestolnaja i dr. Isto tako, veoma je popularna izreka da svi vlakovi vode u Moskvu, a prema onome što ima za ponuditi, Moskva je zaista nezaobilazna.

DAN 2, ponedjeljak - 24.06./19.08.: MOSKVA, RUSIJA
Doručak u hotelu. Nakon doručka u hotelu, krećemo u razgled Moskve. Ručak. Posjet moskovskom Kremlju, koji predstavlja duhovno-religiozni, društveno-politički i povijesno-umjetnički centar Moskve. Osim što predstavlja i simbol ruske države, unutar zidina Kremlja nalaze se i predivni primjerci ruske arhitekture. Šetnja starim Arbatom, starom ulicom koja odiše aristokratskim šarmom. Vidjet ćemo i predivnu crkvu Krista Spasitelja i poći na razgled moskovskih metro stanica. Dobrodošli u vlak "Carska Rusija"! Večera u vlaku. Odlazak iz Moskve u Kazan.

DAN 3, utorak - 25.06./20.08.: KAZAN, RUSIJA
Doručak u vlaku i dolazak na Kazansku željezničku postaju. Velika gradska tura "Stari Kazan". Glavni grad republike Tatarstan smješten je na živopisnoj obali rijeke Volge. Ručak i radionica "Tajne tatarske kuhinje" i folklorni program, gdje ćete imati priliku uživati u tatarskom epu, naučite tatarske pjesme, ples, riječi i sl. Razgled povjesne jezgre grada pješice te posjet teritorije Kazanskog Kremlja (džamija Kul Šarif, katedrala Uznesenja). Kazanski Kremlj dao je izgraditi Ivan Grozni na mjestu srušene utvrde kazanskih kanova u 16. stoljeću. Njene izvanredne građevine izgrađene od 16. do 19. stoljeća, su integrirale starije građevine izgrađene od 10. do 16. stoljeća. Zbog toga je 2000. godine Kazanski kremlj upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedina preživjela tatarska utvrda u Rusiji, ali i važno hodočasničko mjesto pravoslavaca. Nakon razgleda odmorit ćemo se uz ručak koji će nam otkriti neke tajne tatarske kuhinje. Odlazak iz Kazana. Večera u vlaku. Noćenje.

DAN 4, srijeda - 26.06./21.08.: EKATERINBURG, RUSIJA
Doručak u vlaku. Dolazak na željezničku postaju. Ekaterinburg je smješten u istočnom podnožju Urala, na azijskoj strani planine pa se smatra poveznicom između Europe i Azije. Tijekom obilaska grada vidjet ćemo ckrvu Svih Svetih ili crkvu u krvi, kako se još i naziva zbog toga što je sagrađena na mjestu gdje je pogubljena carska obitelj. Posjetit ćemo i memorijalnu zgradu izgrađenu na granici dvaju kontinenata. Odlazak iz Ekaterinburga. Večera u vlaku.

DAN 5, četvrtak - 27.06./22.08.: NOVOSIBIRSK, RUSIJA
novosibDoručak u vlaku. Dolazak u Novosibirsk. Ručak. Novosibirsk je najveći grad u Sibiru i treći po broju stanovnika u Rusiji. Pored toga, grad je važne povijesti te je jedinstven sa svojom sibirskom arhitekturom, spomenicima i prirodom. Razgledat ćemo grad, te usput vidjeti Željeznički muzej, Dom opere i baleta, stare ulice, šetalište uz rijeku Ob. ručak u lokalnom restoranu, nako čega gradska tura se nastavlja. Večera. Odlazak iz Novosibirska.

DAN 6, petak - 28.06./23.08.: U VLAKU, RUSIJA
Šesti dan putovanja provest ćemo u vlaku i uživati u prizorima nepreglednih prostranstava Rusije i udobnosti vlaka.

DAN 7, subota - 29.06./24.08.: IRKUTSK, RUSIJA
Doručak. Dolazak na irkutsku željezničku postaju. Razgled povijesnog središta grada, koji uključuje posjet muzeju posvećenom dekabristima, vidjet ćemo kuću "drvene čipke", koja se također zove "Kuća Europe", te najljepše ulice grada, među kojima je i Ulica Karla Marxa. Odmorit ćemo uz ručak u gradskom restoranu. Nakon ručka, posjetit ćemo muzej Taljci s tradicionalnim sibirskim drvenim kućicama. Slobodno vrijeme. Večera u gradskom restoranu. Odlazak iz Irkutska.

DAN 8, nedjelja - 30.06./25.08.: BAJKALSKO JEZERO, RUSIJA
Doručak. Vlak dolazi u luku Bajkalskog jezera. Trajektom ćemo otploviti do sela Listvjanka, jednog od najpoznatijih mjesta na Bajkalskom jezeru. Ručak. Trgovine, vidikovac s kojeg možete uživati u pogledu na Bajkalsko jezero, šarmantne sjenice, tržnica, prodavači ribe i šarenih suvenira, plaža, ruske saune, hoteli, kafići i drugi sadržaji Listvjanku čine privlačnim i živopisnim turističkim odredištem. Posjetit ćemo vidikovac "Kamen Čerskog" i muzej Bajkala gdje ćemo više naučiti o raznovrsnoj flori i fauni jezera. Razgled grada. Posjet lokalnoj ribljoj tržnici i tržnici sa suvenirima. Povratak u luku Bajkalskog jezera. Večera-piknik na obali jezera.

DAN 9, ponedjeljak - 01.07./26.08.: ULAN UDE, REPUBLIKA BURJATIJA, RUSIJA
Doručak. Dolazak u Ulan-Ude. Etnička i kulturna raznolikost ovog područja pruža jedinstveno razumijevanje njezine baštine svjetskih religija. Posjeta Ivolginskom Datsanu. Prijem na burjatski tradicionalni način, ručak, burjatske igre, gradnja jurte, gađanje iz luka i strijele,itd. Razgledavanje ovog jedinstvenog grada, koji ima i u strateškom i u ekonomskom smislu povoljan položaj na raskršću Rusije s Kinom i Mongolijom. Odlazak. Večera u vlaku.

DAN 10, utorak - 02.07./27.08.: ULAN BATOR, MONGOLIJA
Dolazak u Ulan Bator. Doručak. Posjet glavnom trgu i brdu Zaisan sa istoimenim spomenikom, koji podsjeća na žrtve Drugog svjetskog rata. Transfer do Tereljskog nacionalnog parka. Dolazak u turistički kamp, gdje ćemo postaviti šatore i osvježiti se prije ručka. Ručak u kampu. Nakon ručka slijedi izlet do planine u obliku kornjače, odakle se pruža prekrasan pogled na okolicu. Planinarenje do vrha brda s pogledom na cijeli Tereljski nacionalni park. Posjed nomadskoj obitelji i upoznavanje s njihovim autentičnim načinom života i kulturom uz kušanje tradicionalne mliječne hrane. Fakultativno jahanje konja u trajanju od sat vremena, rastavljanje i sastavljanje manje mongolske jurte. Večera. Smještaj u jurtama.

DAN 11, srijeda - 03.07./28.08.: ULAN BATOR, MONGOLIJA
Doručak u kampu. Transfer do Ulan Batora. Posjet Gandanu, grupi hramova i drugih budističkih objekata koji zajedno čine sklop manastira, Zaisanu - Memorijalu Rusima poginulim u II. svjetskom ratu. Razgled trga Džingis-kana. Folk show. Ručak u lokanom restoranu. Posjeta Muzeju nacionalne povijesti. Odlazak iz Ulan Batora i večera u vlaku.

DAN 12, četvrtak - 04.07./29.08.: ERLIAN (ERENHOT), MONGOLIJA
Doručak u vlaku. Dolazak na željeničku postaju u Erlian (Erenhot). Područje oko grada, naročito slatkovodno jezero, poznato je po otkriću mnogih različitih dinosaura. Erlian (Erenhot) je zadnja postaja na Transmongolskoj željeznici. Ovdje napuštamo vlak "Carska Rusija". Presjedanje na vlak kineske željeznice. Večera u vlaku.

DAN 13, petak - 05.07./30.08.: PEKING, KINA
Peking transsibirska željeznicaDoručak. Dolazak u Peking. Transfer u hotel. Ručak u restoranu. Posjet Tiananmenskom trgu, najvećem urbanističkom području na svijetu na koje stane oko milijun ljudi, a gdje se nalaze Kineski nacionalni muzej i Spomenik nacionalnim herojima. Posjet Carskom dvorcu tzv. Zabranjenom gradu, najvažnijoj turističkoj atrakciji u Pekingu. Zabranjeni grad je naziv za nekadašnju carsku palaču kineskih dinastija Ming, te ga je 1987. Unesco proglasio Svjetskom kulturnom baštinom. Smještaj u hotel. Večera u restoranu. Noćenje.

DAN 14, subota - 06.07./31.08.: PEKING, KINA
Doručak u hotelu. Posjet slavnom Kineskom zidu. Ručak. Nakon ručka vidjet ćemo Ljetnu palaču, kompleks građevina s palačom u vrtu. God. 1998., Ljetna palača je upisana na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji kao "remek-djelo kineskog dizajna krajolika gdje se prirodni krajolik brda i otvorenih voda kombinira s vještačkim tvorevinama poput paviljona, dvorana, palača, hramova i mostova, pri čemu je nastao skladan sklop izvanredne estetske vrijednosti". Večera u restoranu. Noćenje.

DAN 15, 07.07./01.09.: PEKING, KINA
Doručak u hotelu. Transfer na aerodrom, povratak kući.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima