Duhovno nasljeđe Rusije

Rusija

Pregled putovanja

1. dan, NEDJELJA, 26.07.: ZAGREB - ST. PETERSBURG
Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St. Petersburg u 18:00 h. St.Petersburg je glavni grad nekadašnje Carske Rusije, nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, i s pravom se smatra jednim od najljepših gradova na Svijetu. "Prozor u Europu", Petrograd, kao grad iz bajke čuva svu veličanstvenost carkog doba. Organizirani transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan, PONEDJELJAK, 27.07.: ST. PETERSBURG
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), posjeta Petropavlovske utvrde i crkve Sv. Petra i Sv. Pavla, katedrali Sv. Izaka, Lavri Aleksandra Nevskog i Ermitažu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan, UTORAK, 28.07.: VALAAM
Doručak. Odlazak na cijelodnevni izlet sa brodom na otok Valaam jedno od najsvetijih mjesta Majke-Rusije, bivše središte ruske pravoslavne crkve. Duhovno bogatstvo Rusije čini mnoštvo pravoslavnih svetišta. Jedan od njih je arhipelag Valaam, koji obuhvaća mnoge otoke sa sketama (mjesta stanovanja pravoslavnih monaha) Spaso-Preobrazhenskog manastira.  Valaamski manastir je pravoslavni manastir, koji je smješten na najvećem otoku jezera Ladoga, najvećem jezeru u Europi. Valaamski manastir ima jedinstvenu tradiciju pjevanja, koja kombinira neke osobine bizantskih i crkvenih pjevanja, koju možete poslušati. Valaam ne privlači samo hodočasnike iz čitavog svijeta, nego i ljubitelje prirode i umjetnosti. Ovdje ćete pronaći jedinstvenu ljepotu prirode: kombinaciju običnih stijena i borovih šuma, i brojnih jezera. Spoj pravoslavnih svetinja i prirode otoka niz godina su privlačili mnoge umjetnike: Nicholasa Roerich, Fjodora Tyutcheva, Petra Čajkovskog, Akeksandera Dumasa ...

4. dan, SRIJEDA, 29.07.: PEČORI - IZBORSK - PSKOV
Doručak. U ranim jutarnim satima odlazak u Pečeri, malo mjesto na području grada Pskova, smješteno gotovo na granici sa Estonijom. Njegove glavne atrakcije su Pskovo-Pečorski manastir iz 15. stoljeća, u pećinama kojeg stoljećima žive asketski monasi i Uspenska crkva, najstarija crkva manastira, koju su iskopali monasi od pješčanika te su joj kasnije izgradili prednju fasadu u baroknom stilu. Razgled manastira i ručak. Odlazak u Izborsk, jedan od najstarijih ruskih gradova, gdje još uvijek stoje pravoslavne crkve stare 700 godina i gdje se još uvijek osjeća duh stare Rusije. Razgled utvrde i posjet izvora sa svetom vodom. Odlazak u Pskov, jedini grad u Rusiji koji ima najviši broj sačuvanih spomenika staroruske arhitekture. Razgled Kremlja i katedrale Sv. Trojstva. Povratak u hotel u kasnim večernim satima. Noćenje.

5. dan, četvrtak, 30.07.: ST. PETERSBURG - ZAGREB

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela, fakultativni odlazak na izlet u Carsko selo. Carsko selo poklon je Petra Velikog svojoj supruzi Katarini I povodom rođenja kćeri, buduće carice Elizabete Petrovne. Upravo je ona zaslužna za izgradnju Katarinine palače, raskošne carske rezidencije čiju je gradnju povjerila Talijanu Francescu Bartolomeu Rastrelliju. Velika dvorana Katarinine palače bogato je ukrašena i smatra se Rastrellijevim remek-djelom. Palača je elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, koju su nazivali osmim svjetskim čudom jer je bila napravljena od šest tona jantara i obložena dragim kamenjem i zlatom. Transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga u 18:50 h. Predviđeni dolazak u Zagreb u 20:40 h.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima