Baltički Triptih: St. Petersburg-Helsinki-Tallin

Estonija, Finska, Rusija

Pregled putovanja

1. DAN, nedeljak, 10.05.//13.09. ZAGREB - ST. PETERSBURG
Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St. Petersburg u 18:00 h. St.Petersburg je bio glavni grad nekadašnje Carske Rusije, nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, i s pravom se smatra jednim od najljepših gradova na Svijetu. "Prozor u Europu", Petrograd, kao grad iz bajke čuva svu veličanstvenost carkog doba. Organizirani transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.
 
2. DAN, ponedeljak, 11.05.//14.09. ST. PETERSBURG
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), posjeta utvrde Petra I Pavla, koja je početkom 18. st. bila izgrađena s ciljem zašite u ratnim sukobima prema naređenju Petra Velikog, ali nikada nije poslužila svojoj prvotnoj svrsi, i posjeta katedrali Sv.Izaka, jedne od najvećih i najraskošnijih građevina St. Petersburga. Gradila se gotovo četrdeset godina, a danas je pretvorena u muzej. Ističe se pozlaćenom kupolom odakle se pruža veličanstven pogled na St. Petersburg. Posjet Ermitažu,  jednom od glavnih muzeja na svijetu, čija zbirka ima više od 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN, utorak, 12.05.//15.09. HELSINKI
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela te polazak busom za Helsinki - glavni i najveći grad Finske, smješten u južnom dijelu zemlje na obali Finskog zaljeva. Helsinki je jedinstven, raznolik i intrigantan grad koji može iznenaditi i one koji ga dobro poznaju. Osnovana 1550. godine, "kći Baltike" je postala glavni grad tek 1812. godine, a tijekom istog razdoblja ruski carevi su ga preoblikovali kao neku vrstu minijature Petrograda. Tijekom upoznavanja "bijelog grada Sjevera" vidjeti ćete Trg Senata s helsinškom katedralom, pravoslavnu katedralu Uspenski, Parlament, koncertnu dvoranu Finlandia, Operu, šetalište Esplanada, Gradsku vijećnicu, park i spomenik Sibelius… Slobodno vrijeme. Transfer u luku. Ukrcavanje na brod "Viking" i smještaj u dvokrevetnim kabinima. Noćenje.

4. DAN, srijeda, 13.05.//16.09. TALLINN
Dolazak u Tallinn, glavni i najveći grad Estonije. Također, jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova u Europi, čiji je povijesni centar upisan na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Nakon doručka na brodu, iskrcaj te odlazak u šetnja Starim gradom. Stari Tallinn je pravi otok srednjeg stoljeća usred suvremenih visokih zgrada hotela i trgovačkih centara. Vidjeti ćemo najljepše od drevnog obalnog grada. Uživati ćemo u pomno očuvanim tragovima daleke prošlosti, romantici malih ulica i starih trgova, vedrini šarenih domova i drugim ljepotama koje Tallinn pruža svojim posjetiteljima. Slobodno vrijeme. Polazak za St. Petersburg. Dolazak kasnim večernim satima. Smještaj u hotelu. Noćenje.

5. DAN, četvrtak 14.05.//17.09. ST.PETERSBURG
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela, te odlazak na fakultativni izlet u Peterhof, ili kako ga još nazivaju "prijestolnicu fontana"- ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane - sve u punoj veličini i podsjećaju na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest - sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. Nakon Peterhofa organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga je u 18:50 h. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 20:40 h.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima