MOSKVA I ZLATNI PRSTEN

Rusija

Pregled putovanja

30.03.2019. subota, 
Zagreb, sastanak svih putnika u Zagrebačkoj zračnoj luci u 9 sati, let za Moskvu  redovnom linijom u 11 sati. Predviđen dolazak u Moskvu oko 16 sati.  Tranfer do hotela, smještaj, noćenje. Možda i prva šetnja gradom...

31.03.2019. nedjelja, 
Moskva, poslije doručka razgled grada autobusom , vožnja starim i novim gradskim
  ulicama: Katedrala Krista Spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, Arbat, Boljšoj, Kutuzovski prospekt, Park Pobjede... Novodjevični manastir s čuvenim grobljem ruskih velikana (posjet), Crveni trg te razgled Kremlja, samog srca Moskve i Rusije. Posjet Tretjakovskoj galeriji, jednom od najvećih muzeja na svijetu i i nezaobilazne riznice ruske umjetnosti.  Slobodno. Noćenje u hotelu.

01.04.2019. ponedjeljak, 
Moskva, poslije doručka obilazak i razgled Kremlja te posjet Oružarnici- Riznici 
ruskog državnog znakovlja i dijamanata, dragocjeni predmeti iz carske i patrijaršijske riznice. Slijedi razgled čuvenog Moskovskog metroa s raskošno uređenim postajama i završavamo vožnjom brodom rijekom Moskvom uz poglede na grad. Samostalan povratak u hotel, slobodno za šetnju, kupovinu, noćenje.

02.04.2019. utorak, 
Moskva, poslije doručka odlazak za Vladimir (190 km), panoramski razgled grada s 
posjetom "Uspenske" katedrale i crkve sv. Dimitrija. Vladimir je jedan od najstarijih ruskih gradova  s velikim brojem muzeja, arhitektonskim remek-djelima, divnim parkovima i spomenicima.. Ručak. Odlazak za Bogoljubovo (10 km) i razgled Bogoljubskog samostana ili (ovisno o vremenu) izlet do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Nerlju ( iz 12.st od bijelog kamena). Nastavak vožnje za Suzdalj (35 km). Razgled Spaso-Evfimievskog samostana iz 17.st i koncert monaškog zbora i crkvenih zvona. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

03.04.2019. srijeda,
Suzdalj, poslije doručka razgled grada koji očarava ljepotom drevne arhitekture 
uronjene u zelenilo i ljepotu prirode koja stvara vedru, umirujuću sliku još uglavnom ruralnog kraja. Brojne kupole, visoki crkveni zvonici, drveni manastiri svjedoče o važnosti pravoslavlja na rusku povijest.  U Suzdalju se skriva više od 200 povijesnih spomenika ruske kulture, a mnogi su pod zaštitom UNESCO-a. Posjet Kremlju i pogled s vidikovca na Pokrovski ženski manastir. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak za Jurijev-Polski, grad koji je 1152. god. osnovao knez Jurij Dolgoruki, isti knez koji je i osnovao Moskvu i nekoliko gradova Zlatnog prstena: Kremlj, Mihajlo-Arhangelski manastir, Georgijevsku crkvu iz 13.st.... nastavak za Pereslavlj-Zaleski. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

04.04.2019. četvrtak,
Pereslavlj-Zeleski, poslije doručka razgled divnog grada iz 1152.godine u kojemu je 
rođen Aleksandar Nevski, veliki ruski knez i vojskovođa. Car Petar I je u mladosti na jezeru Pleščejevo započeo stvaranje ruske flote s tzv. "Zabavnom flotom"... Ručak i polazak za Sergijev Posad. Posjet Trojstvenoj lavri svetoga Sergeja. Manastir je na popisu svjetske baštine, a poznat je i po bogatoj zbirci ikona (Andrej Rubljov). Smještaj u hotel, večera, noćenje.

05.04.2019. petak, 
Sergijev Posad, poslije doručka polazak za Moskvu. Smještaj u hotel, slobodan 
dan za osobne programe, muzeje, kupovinu, šetnju gradom. Noćenje.

06.04.2019. subota, 
Moskva, poslije doručka transfer na aerodrom, povratni let u 10.15 sati. Dolazak u 
Zagreb oko 12.20 sati. Svršetak putovanja.


Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima