MOSKVA I ZLATNI PRSTEN

Rusija

Pregled putovanja

1 dan, subota - 21.09.: ZAGREB - MOSKVA
Polazak iz Zagreba direktnim letom SU2041 u 13:05 h. Predviđen dolazak u 17:05 u Moskvu – glavni grad Rusije koji broji više od 13 milijuna stanovnika. Brojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

2 dan, nedjelja - 22.09.: Moskva
Doručak. Odlazak na panoramski razgled Moskve (4 sata): vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj kutuzovski prospekt i Park Pobjede I dr. Zaustavljenje kod Novodjevičanskog manastira (1 sat), jednog od najpoznatijih manastira u Moskvi, posjet groblja. Posjet Tretjakovske galerije, jednom od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazne riznice ruske umjetnosti. U njoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas. Najbogatija je zbirka slika iz druge polovice 19. stoljeća, kojoj nema ravnih. Muzej je čuven po slikama Perova, Levitana, Gea, Vrubelja, Savrasova, Kuindžija, Serova, Vasnjecova, Surikova i Rjepina, koje je stekao još osnivač Tretjakovske galerije. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

3 dan, ponedjeljak - 23.09.: Moskva
Doručak. Odlazak pješice do Crvenog trga te razgled Moskovskog Kremlja (3 sata), koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznati ćete što riječ "kremlj" znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz "derati se po cijeloj Ivanovskoj" i kako je to povezano s Kremljom. Posjet Oružarnice iz 1851. godine u kojoj je danas muzej ruskog državnog znakovlja i dijamanata. Osnovni dio muzejskih izložaka čine dragocjeni predmeti iz carske i patrijaršijske riznice koji su izrađeni od ruku kremljevskim majstora ili dobiveni na dar od veleposlanika stranih država.  Razgled Moskovskog metroa, stanice kojeg se često nazivaju podzemnim dvorcima jer zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Dalje slijedi vožnja luksuznim brodom Radisson po rijeci Moskvi. Obilazak Moskve brodom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Izlet brodom postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Na brodu možete naručiti piće ili ručak. Samostalni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4 dan, utorak - 24.09.: MOSKVA - VLADIMIR - BOGOLJUBOVO - SUZDAL
Moskva, poslije doručka odlazak za Vladimir (190km), panoramski razgled grada s posjetom "Uspenske" katedrale i crkve sv. Dimitrija. Vladimir je jedan od najstarijih ruskih gradova s velikim brojem muzeja, arhitektonskim remek-djelima, divnim parkovima i spomenicima.. Ručak. Odlazak za Bogoljubovo (10km) i razgled Bogoljubskog samostana ili (ovisno o vremenu) izlet do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Nerlju ( iz 12.st od bijelog kamena). Nastavak vožnje za Suzdalj (35km). Razgled Spaso-Evfimievskog samostana iz 17.st i koncert monaškog zbora i crkvenih zvona. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

5 dan, srijeda - 25.09.: SUZDAL - PERESLAVLJ - ZALESKI
Doručak. Check-out iz hotela te oldazak na panoramski razgled Suzdalja. Ono što očarava svakog posjetilja Suzdalja jest ljepota drvene arhitekture koja, uronjena u zelenilo i ljepotu prirode, stvara vedru umirujuću sliku još uglavnom ruralnog kraja. Brojne kupole, visoki zvonici očuvanih crkava i drevni manastiri svjedoče o važnosti pravoslavlja u stvaranju ruske povijesti. Zanimljivo je da se u Suzdalju skriva više od 200 povijesnih spomenika ruske kulture, a mnogi od njih na popisu su Svjetske kulturne baštine. Posjeti ćemo Kremlj, muzej drvene arhitekture, Pokrovski ženski samostan (sa vidikovca). Ručak u lokalnom restoranu. Polazak za Jurijev-Polski, grad koji je 1152. godine osnovao knez Jurij Dolgoruki, isti onaj knez koji je osnovao Moskvu (1147.) i nekoliko drugih gradova Zlatnog prstena. Posjeti ćemo Kremlj, Mihajlo-Arhangelski samostan, Georgijevsku crkvu iz 13.stoljeća, glavne gradske znamenitosti. Polazak za Pereslavlj-Zaleski. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

6 dan, četvrtak - 26.09.: PERESLAVLJ - ZALESKI - SERGIJEV POSAD
Doručak. Check-out iz hotela te polazak na razgled grada. Pereslavlj - Zaleski je jedan od najstarijih ruskih gradova osnovan 1152. godine knezom Jurijom Dolgorukim te ima predivne arhitektonske i povjesne spomenike. U Pereslavlju je rođen Aleksandar Nevski, veliki ruski knez i vojskovodja koji je odbranio Rusiju od švedskih, mongolsko-tatarskih i litvanskih napada i koji u životu nije izgubio nijednu bitku. Ovdje, na jezeru Pleščejevo, car Petr I je u mladosti započeo stvaranje ruske flote sa takozvanom "zabavnom flotom". Posjeti ćemo Crveni trg, arheološki kompleks "Kleščin" I plavi kamen, Petrovu "Zabavnu flotu".  Ručak. Polazak za Sergijev Posad. Izlet u samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja. Samostan je uvršten u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa Andreja Rubljova. Polazak za Moskvu u smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7 dan, petak - 27.09.: SERGIJEV POSAD - MOSKVA
Doručak. Slobodan dan za obilazak slikovitog Kremlja Izmaylovo, koji se nalazi 300 m od hotela. Ovdje ćete naći prekrasnu drvenu crkvu sv. Nikole, vidikovac - zvonik, koji ima zbirku crkvenih zvona XVII - XX stoljeća, palaču ruske hrane, mnoštvo zanimljivih muzeja za odrasle i djecu (muzej votke, muzej kruha, galerija "Art-Kremlj", galerija lutaka, dom bajke itd.), te posjetiti tržnicu gdje ćete moći osjetiti pravu Rusiju te imati priliku za nabavku autohtonih suvenira.

8 dan, subota - 28.09.: MOSKVA - ZAGREB
Doručak. Check - out iz hotela. Transfer na aerodrom. Let za Zagreb SU2040 u 10:05. Predviđeni dolazak u Zagreb 12:15.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima