Maraton "Grimizna jedra"

Rusija

Pregled putovanja

1. dan, četvrtak - 30.05.: ZAGREB - ST.PETERSBURG
Polazak iz Zagreba. Dolazak u St. Petersburg, glavni grad nekadašnje Carske Rusije, nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, i s pravom se smatra jednim od najljepših gradova na Svijetu. "Prozor u Europu", Petrograd, kao grad iz bajke čuva svu veličanstvenost carskog doba. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.
 
2. dan, petak - 31.05.: ST.PETERSBURG - ERMITAŽ
Doručak u hotelu. Odlazak na razgled centra Sankt Peterburga pješice i posjet Ermitažu (5 sati). St.Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. Vidjeti ćete najbitnije znamenitosti St.Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Dvorcovi, Isaakijevski i Senatski trgovi, Admiralitet, Marsovo polje, Mihajlovski dvorac, ljetni vrt i katedrala Preobraženja, Zimski dvorac, Kazanska katedrala, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), krstaricu Auroru, i ostale znamenitosti. Nakon razgleda posjet Ermitažu, jednom od glavnih muzeja na svijetu, čija zbirka ima više od 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo šetnju gradom. Tijekom "Bijelih noći" veliki broj turista dolazi u St. Petersburg kako bi mu se divio, jer u tom razdoblju St. Petersburg spektakularno pokazuje svoju ljepotu. Predlažemo večernju vožnju brodom rijekom Nevom. Noćenje.

3. dan, subota - 01.06.: ST.PETERSBURG - CARSKO SELO
Doručak u hotelu. Odlazak u Carsko selo. Carsko selo poklon je Petra Velikog svojoj supruzi Katarini I povodom rođenja kćeri, buduće carice Elizabete. Upravo je ona zaslužna za izgradnju Katarinine palače, raskošne carske rezidencije čiju je gradnju povjerila Talijanu Francescu Bartolomeu Rastrelliju. Velika dvorana Katarinine palače bogato je ukrašena i smatra se Rastrellijevim remek-djelom. Palača je elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, koju su nazivali osmim svjetskim čudom jer je bila napravljena od šest tona jantara i obložena dragim kamenjem i zlatom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja - 02.06.: ST.PETERSBURG - MARATON "GRIMIZNA JEDRA"
Doručak u hotelu. Preuzimanje start paketa. 09:30 - START Ultra maratona (63,3 km), 10:00 start maratona (42,2 km), 12:00 - start polumaratona (21,1km).

5. dan, ponedjeljak - 03.06.: St.PETERSBURG - ZAGREB
Check-out iz hotela te transfer na aerodrom. Let iz St Petersburga za Zagreb.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima