Maraton "Grimizna jedra"

Rusija

Pregled putovanja

1. dan, četvrtak - 30.05.: ZAGREB - ST.PETERSBURG
Polazak iz Zagreba letom SU 2041 u 13:20 preko Moskve, let za St.Petersburg iz Moskve SU 028 u 19:45. Dolazak u St. Petersburg 21:10. St. Petersburg, glavni grad nekadašnje Carske Rusije, nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, i s pravom se smatra jednim od najljepših gradova na Svijetu. "Prozor u Europu", Petrograd, kao grad iz bajke čuva svu veličanstvenost carskog doba. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan, petak - 31.05.: ST.PETERSBURG - ERMITAŽ
Doručak u hotelu. Odlazak na razgled centra St. Petersburga pješice i posjet Ermitažu (5 sati). St. Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. Vidjeti ćete najbitnije znamenitosti St.Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Dvorcovi, Isaakijevski i Senatski trgovi, Admiralitet, Marsovo polje, Mihajlovski dvorac, ljetni vrt i katedrala Preobraženja, Zimski dvorac, Kazanska katedrala, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), krstaricu Auroru, i ostale znamenitosti. Nakon razgleda posjet Ermitažu, jednom od glavnih muzeja na svijetu, čija zbirka ima više od 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo šetnju gradom. Tijekom "Bijelih noći" veliki broj turista dolazi u St. Petersburg kako bi mu se divio, jer u tom razdoblju St. Petersburg spektakularno pokazuje svoju ljepotu. Predlažemo večernju vožnju brodom rijekom Nevom. Noćenje.

3. dan, subota - 01.06.: ST.PETERSBURG - CARSKO SELO
Doručak u hotelu. Odlazak u Carsko selo. Carsko selo poklon je Petra Velikog svojoj supruzi Katarini I povodom rođenja kćeri, buduće carice Elizabete. Upravo je ona zaslužna za izgradnju Katarinine palače, raskošne carske rezidencije čiju je gradnju povjerila Talijanu Francescu Bartolomeu Rastrelliju. Velika dvorana Katarinine palače bogato je ukrašena i smatra se Rastrellijevim remek-djelom. Palača je elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, koju su nazivali osmim svjetskim čudom jer je bila napravljena od šest tona jantara i obložena dragim kamenjem i zlatom. Odlazak u Petergof, ili kako ga još nazivaju "prijestolnicu fontana"- ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina.  Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille.  Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Povratak u hotel. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja - 02.06.: ST.PETERSBURG - MARATON "GRIMIZNA JEDRA"
Doručak u hotelu. Za ljubitelje trčanja predlažemo sudjelovanje u maratonu "grimizna jedra". Preuzimanje start paketa.  09:30 - START Ultra maratona (63,3 km), 10:00 start maratona (42,2 km), 12:00 - start polumaratona (21,1km). Navečer fakultativno predlažemo posjetiti balet u jednom od najpoznatih kazališta u Svijetu: Marijinskom, Mikhaylovskom ili Ermitažu. Noćenje.

5. dan, ponedjeljak - 03.06.: St.PETERSBURG - ZAGREB
Check-out iz hotela te transfer na aerodrom. Let SU 047 u 07:10 iz St Petersburga sa presjedanjem u Moskvi, let za Zagreb SU 2040 u 10:15. Predviđeni dolazak u Zagreb u 12:20.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima