Japan

Japan

Pregled putovanja

1. dan ZAGREB - DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije poleta zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let Emirates Airlines, EK130 u 15:25h za Dubai. Dolazak u Dubai u 23:00h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokyo na liniji Emirates Airlinesa, EK318 u 02:40 sati.  Obroci i odmor tokom leta.

2. dan TOKYO
Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:35h. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor te u večernjim satima zajednički odlazak na večeru u lokalnom restoranu na pješačkoj udaljenosti od hotela (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan TOKYO
Nakon doručka slijedi  cjelodnevni razgled grada autobusom i pješice, u pratnji vodiča. Obilazak Tokyo Metropolitan Government Buildings, gdje ćemo s poznatog vidikovca, smještenog na 45. katu Glavne zgrade  na 202 metra visine, vidjeti cijeli Tokyo kao na dlanu. Nastavak razgleda vožnjom preko Shinjuku četvrti do Istočnog Vrta Carske Palače, uz razgled. Nakon pauze za ručak (nije uključen u cijenu) slijedi obilazak Meji kompleksa, koji je posvećen božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj šumi koja je nastala pošumljavanjem prije 90 godina, kada je zasađeno 100.000 stabala iz svih dijelova Japana i svijeta. Po završetku, slijedi povratak u hotel. U večernjim satima odlazak na večeru (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan TOKYO
Nakon doručka nastavak razgleda grada. Danas odlazimo na krstarenje rijekom Sumidom sa jedinstvenim pogledom na ovaj velegrad. Slijedi obilazak Asakusa Kannon, hrama božice Kannon, smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je od najslavnijih hramova Japana, i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja  popularnom četvrti Asakusa i jednom od  najstarijih trgovačkih ulica grada - Nakamise dori, koja se smatra najboljom ulicom u Tokyu za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. Odlazak i do četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, trgovinama i restoranima. Fakultativno moguć odlazak na Sushi Making program, uz doplatu. Povratak do hotela. Noćenje. 

5. dan TOKYO - HAKONE
Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. Dolazak u Hakone nakon čega slijedi  vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od vulkanskih erupcija,  uz predivan pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Pogled na cijelu regiju s visine imati ćemo prilike vidjeti nakon vožnje žičarom na Komagatake planinu. Slijedi pauza za ručak (uključen u cijenu). Nastavak vožnje do hotela u Hakoneu. Prijava i smještaj u hotel u japanskom stilu.  Navečer slijedi tradicionalna japanska večera (uključena u cijenu). Noćenje.

6. dan HAKONE - KYOTO
Doručak te odjava iz hotela. Transfer do željezničke stanice Odawara gdje se ukrcavamo na  superbrzi vlak shinkansen  (bullet train) do Kyota. Po dolasku, odlazak na obilazak Kyota autobusom s posjetom hramovima  Kinkakuji, u značenju "Zlatni Paviljon" koji je i simbol je grada Kyota te Ryoanji Zen hrama čuvenog po kamenom vrtu. Tijekom razgleda predviđen je i ručak koji je uključen u cijenu. Odlazak u hotel. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno odlazak na Samurai Kembu Sword Dance (predstava i kratki tečaj), uz doplatu. Navečer odlazak na večeru u lokalni restoran (večera uključena u cijenu). Noćenje.

7. dan KYOTO - NARA - OSAKA
Doručak. Nastavak razgleda grada Kyota. Tijekom razgleda vidjeti ćemo Kiyomiizu Dera - hram građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana te prošetati ćemo dijelom grada Ninen-zaka i Sannen-zaka. Tijekom dana zaustaviti ćemo se i na ručku (uključeno u cijenu). Po razgledu slijedi vožnja u obližnju Naru te obilazak  Nara parka, čuvenog Todaii-ji hrama s velikim Budom te KasugaTaisha hrama. Nakon razgleda, vožnja autobusom do hotela u Osaki, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan OSAKA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake i njenih znamenitosti javnim gradskim prijevozom -  Umeda Sky Building Floating Garden, arhitektonsko čudo i zaštitni znak Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museum, dvorca s važnom povijesnom ulogom, te Dotonbori četvrti, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan OSAKA - DUBAI
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima odjava iz hotela te odlazak autobusnim transferom do zračne luke Osaka. Po dolasku prijava na let za Dubai na liniji Emirates Airlinesa, EK317 u 23:45h. Noćni let za Dubai.

10. dan DUBAI - ZAGREB
Dolazak u Dubai u 05:15 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji Emirates Airlinesa, EK129 u 08:30. Očekivani dolazak u Zagreb u 12:35.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima