Farski otoci - Uskrs

Danska

Pregled putovanja

19.4.2019.
Sastanak putnika s voditeljem putovanja na odlaznom terminalu (1. kat) Međunarodne zračne luke Zagreb "Franjo Tuđman" 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Farske otoke (Vagar) s među stajanjem u Linzu (putnici ostaju u zrakoplovu). Slijetanje u Zračnu luku Vágar (Farski otoci) predviđeno u 16:55 sati. Po dolasku u zračnu luku Vagar predlažemo fakultativni izlet Gasadalur vodopad.

19. travanj 2019. – 17:00 sati polazak autobusom sa Zračne luke
Nakon slijetanja u Zračnu luku na Farskim otocima čeka nas transfer za hotel. Slobodno poslije podne. Predlažemo fakultativni izlet Gasadalur vodopad. Na izlazu iz Zračne luke čeka nas autobus s lokalnim vodičem te ćemo se uputiti u malo mjesto zvano Gasadalur, gdje ćemo obići prekrasan vodopad Múlafossur. Ovaj vodopad je jedna od najimpozantnijih i najpoznatijih atrakcija na Farskim otocima. Slijedi obilazak ovog malog mjestašca te slobodno vrijeme za razgledavanje i fotografiranje. Nakon obilaska ovog šarmantnog mjesta autobusom ćemo se uputiti prema hotelu Føroyar u glavnom gradu Torshavn, putem ćemo vidjeti prekrasan krajolik i čuti nešto više o Farskim otocima.
Dolazak u hotel oko 20:00h. Slobodna večer. Noćenje.
Trajanje: 3 sata
Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča.
Cijena: 450 Kuna

20. travanj 2019. – 10:00 sati polazak autobusom ispred hotela
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet u poučni Nacionalni Muzej u Torshavnu i na otok Nolsoy. Nakon doručka okupljanje ispred hotela u 10:00 sati te odlazak autobusom na izlet. Današnji izlet započinjemo posjetom Nacionalnog Muzeja u Torshavnu. Lokalni vodič će nam ispričati povijest Farskih otoka te razne zanimljivosti o ovim teško dostupnim otocima te ćemo u muzeju vidjeti razne zanimljive ostatke povijesti.
Nakon obilaska muzeja uputit ćemo se prema luci u gradu Torshavnu gdje ćemo se ukrcati na jedan brod kojim ćemo se prevesti do obližnjeg otoka zvanog Nólsoy, vožnja traje oko 20 minuta. Ovdje ćemo otkriti otok koji je totalno drugačiji od Europe 2019. godine – otputovat ćemo nekoliko desetljeća u povijest.
Dolaskom u Nólsoy čeka nas topli ručak i riba spravljena na lokalni način.
Nakon ručka uputit ćemo se u podrum Turističkog ureda gdje ćemo vidjeti brod "Diana Victoria" kojim je lokalni heroj Ove Joensen, 1986. godine, veslao od Nólsoya do Danske. Zatim ćemo se uputiti u šetnju i obilazak otoka, koji broji oko 200 stanovnika. Tijekom obilaska otoka čut ćemo priču o nekadašnjim stanovnicima, srest ćemo pokoju ovcu koja slobodno paše livadama otoka te iskoristiti svaki trenutak za prekrasan pogled i stanku za fotografiju. Nakon obilaska otoka kratko vrijeme slobodno za posjet jedinom pubu na otoku ili za fotografiranje prekrasne prirode.
Ukrcaj na brod koji će nas prevesti nazad u Torshavn. Brod kreće u 16:50 sati.
Dolazak u hotel oko 17:30 sati. Slobodno poslije podne. Noćenje.
Trajanje izleta: 7,5 sati
Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ulaznicu u Nacionalni Povijesni Muzej, ručak u Nólsoyu, vožnja brodom.
Cijena: 940 Kn

21. travanj 2019. – 10:00 sati polazak autobusom ispred hotela
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni izlet na Sjeverne otoke. Polazak autobusom ispred hotela u 10:00 sati. Vožnja prekrasnim krajolikom uz razne zanimljive informacije koje će nam pružiti lokalni vodič. Prva postaja je vikinška nastamba Leirvík. Vidjet ćemo ostatke nekadašnjeg imanja Vikinga. Nastavljamo sjeverno te ćemo proći kroz podvodni tunel koji nas vodi do drugog po veličini grada – Klaksvík. U Klaksvíku ćemo posjetiti Christianskirkjan – moderna Kršćanska crkva. Za ovu crkvu kažu da je jedna od najljepših crkvi na Farskim otocima.
U 12:30 sati slijedi topli ručak u restoranu u Klaksvíku.
Nakon ručka autobusom ćemo se odvesti do najsjevernijeg mjesta na Farskim otocima – Viđareiđi, gdje se nalazi druga najviša litica u Europi – 754 metara visine. S ovog mjesta pruža se prekrasan pogled na otoke Fugloy, Svinoy, Borđoy and Kunoy.
Nakon obilaska Viđareiđi zaputit ćemo se na otok Kunoy gdje možemo vidjeti jedne od rijetkih i najljepših plantaža na ovim otocima. Slobodno vrijeme za razgledavanje.
Povratak autobusom u hotel. Dolazak u hotel oko 17:00 sati. Slobodna večer. Noćenje.
Trajanje: 7 sati
Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ručak u Klaksvíku, ulaznicu u Christianskirkjan
Cijena: 990 Kn

22. travanj 2019. – 09:00 sati polazak autobusom ispred hotela

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na jedan od najpoznatijih izleta na Farskim otocima – Vestmanna.
Polazak autobusom  ispred hotela u 09:00 sati. Autobusom ćemo se uputiti u mjesto Vestmanna gdje ćemo se ukrcati na brod kojim ćemo otići na dvosatnu uzbudljivu vožnju. Ovo je jedan od najpoznatijih i najposjećenijih izleta na Farskim otocima.
Plovit ćemo u razne špilje, kroz uske tjesnace te ćemo se približiti vrlo blizu 700 metara visokim stijenama gdje se razne ptice gnijezde, kao što su Tupik (Puffin), Njorke, Fulmarus, Rissa (troprsti galeb). Nekada a ponekad i u današnje doba, lokalni stanovnici su se penjali na vrhove klifova kako bi pokupili ptičja jaja koja se smatraju delikatesom na Farskim otocima.
Nakon vožnje brodom vračamo se u luku u Vestmanni gdje ćemo se uputiti u restoran Fjorukrogvin kako bi se okrijepili uz topli ručak.
Nakon ručka slobodno vrijeme za razgledavanje ili mali Shopping u obližnjem dućanu.
Povratak u hotel oko 14:00 sati.
Slobodno poslijepodne, predlažemo obilazak Torshavna te večeru u nekom  od restorana u centru grada. Noćenje.
Trajanje izleta: 5 sati
Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, izlet i vožnja brodom u Vestmanni, ručak u Vestmanni.
Cijena: 990 Kn

23. travanj 2019. – 10:00 sati polazak autobusom ispred hotela
Doručak u hotelu. Slobodno prijepodne.
Odjava iz hotela Foroyar te polazak autobusom u 10:00 sati prema zračnoj luci Vágar.
Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb u 12:30 sati, tehničko stajanje u Linz (putnici ostaju u zrakoplovu) te nastavak leta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb predviđen u 18:15 sati.

Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima