HIT PUTOVANJE!!! Bijele noći u St.Petersburgu i Moskva

Rusija

Pregled putovanja

1. dan, četvrtak - 20.06.: ZAGREB - ST.PETERSBURG
Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St. Petersburg u 18:00 h. St.Petersburg je glavni grad nekadašnje Carske Rusije, nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, i s pravom se smatra jednim od najljepših gradova na Svijetu. "Prozor u Europu", Petrograd, kao grad iz bajke čuva svu veličanstvenost carkog doba. Organizirani transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan, petak - 21.06.: ST.PETERSBURG - ERMITAŽ
Doručak u hotelu. Odlazak na panoramski razgled grada i posjet Ermitažu. St.Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. Vidjeti ćete najbitnije znamenitosti St.Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Dvorcovi, Isaakijevski i Senatski trgovi, Admiralitet, Marsovo polje, Mihajlovski dvorac, ljetni vrt i katedrala Preobraženja, Zimski dvorac, Kazanska katedrala, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), krstaricu Auroru, utvrdu Petra i Pavla i ostale znamenitosti. Nakon razgleda posjet Ermitažu, jednom od glavnih muzeja na svijetu, čija zbirka ima više od 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo šetnju gradom. Tijekom "Bijelih noći" veliki broj turista dolazi u St. Petersburg kako bi mu se divio, jer u tom razdoblju St. Petersburg spektakularno pokazuje svoju ljepotu. Predlažemo večernju vožnju brodom rijekom Nevom. Noćenje.

3. dan, subota - 22.06.: ST.PETERSBURG - CARSKO SELODoručak u hotelu. Odlazak u Carsko selo. Carsko selo poklon je Petra Velikog svojoj supruzi Katarini i povodom rođenja kćeri, buduće carice Elizabete Petrovne. Upravo je ona zaslužna za izgradnju Katarinine palače, raskošne carske rezidencije čiju je gradnju povjerila Talijanu Francescu Bartolomeu Rastrelliju. Velika dvorana Katarinine palače bogato je ukrašena i smatra se Rastrellijevim remek-djelom. Palača je elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, koju su nazivali osmim svjetskim čudom jer je bila napravljena od šest tona jantara i obložena dragim kamenjem i zlatom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja - 23.06.: ST.PETERSBURG - MOSKVA (BRZI VLAK SAPSAN)
Doručak u hotelu. Check-out. Transfer na Moskovski željeznički kolodvor, i ukrcaj na vlak. Putovanje vlakom za Moskvu traje 3,5-4 sata. Dolazak u Moskvu, na Leningradski željeznički kolodvor, koji poput brata blizanca podsječa na kolodvor u St.Peterburgu. Moskva je ruska ljepotica, smještena na obalama istoimene rijeke Moskve, u koju ćete se zaljubiti odmah nakon prvog susreta. Transfer do hotela uz panoramski razgled grada: vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj, Novodjevičanski samostan i druge. Brojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Dolazak u hotel, smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan, subota - 24.06.: MOSKVA - KREMLJ
Doručak. Odlazak pješice na razgled centra Moskve: Crveni trg, glavna robna kuća GUM, katedrala Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej, nacionalni povijesni muzej, zidine Kremlja, Aleksadrov vrt, Manežni trg i još puno znamenitosti. Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i njen povijesni centar, nego i duhovni i državni simbol Rusije te najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Cijela povijest Rusije, otjelotvorena u spomenicima različitih doba, krije se u tim zidinama od cigle. "Car-puška" ili car topova iz srednjeg stoljeća, Oružarnica iz vremena Petra Velikog, a iz sovjetskog razdoblja Kongresna dvorana i Mauzolej. Unatoč svim požarima i ratovima Moskovski kremlj uvijek je bio i ostao centar državne moći i najznačajnija ruska građevina. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo vožnju rijekom Moskvom luksuznim brodom, gdje možete naručiti večeru i uživati u prizorima ruske ljepotice. Noćenje.

6. dan, nedjelja - 25.06.: ST.PETERSBURG - MOSKVA - ZAGREB
Check-out iz hotela te transfer na aerodrom. Let iz Moskve u 10:15. Predviđen dolazak u Zagreb u 12.20 h.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima