CINQUE TERRE I TOSCANA * Bologna – Cinque terre – Pisa – San Gimignano*

Italija

Pregled putovanja

RASPRODANO !

1. dan, 05.10.2018., petak
Polazak autobusa u 19:45 iz Belišća ispred Kazališne kavane, adresa: Kralja Tomislava 194.
Polazak autobusa u 20:00 iz Valpova ispred zgrade Općinskog suda, adresa: Ul. kralja Petra Krešimira IV 3.
Polazak autobusa u 21:00 iz Osijeka s parkirališta između supermarketa ŠPAR (bivša Billa) i restorana Karaka, adresa: Trpimirova 14. Mogućnost ulaska putnika u Đakovu, Slavonskom Brodu i Zagrebu. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz povremene pauze zbog graničnih formalnosti i odmora.

2. dan, 06.10.2018., subota
U prijepodnevnim satima dolazak u Bolognu – grad sveučilišta, obrazovanja i umjetnosti.  Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne. Obilazak započinjemo kod Neptunove fontane, jednog od najpoznatijih simbola grada, nastavljamo prema Piazza Maggiore, omiljenom sastajalištu lokalnog stanovništva na kojem se nalaze dvije velike znamenitosti: Palača D’accursio i Bazilika sv. Petronija. Nastavak šetnje do Palače Dell’archiginassio gdje je osnovano najstarije sveučilište u Europi te do poznate tržnice Quadrilatero gdje vas sa štandova doziva najpoznatija delikatesa Bologne, mortadella. Odlazimo prema Piazza San Stefano; razgled crkve San Stefano i dva najviša tornja u Bologni. Savjetujemo da posjetite najstariju medicinsku učionicu – Teatro anatomico, mjesto gdje su se nekad obavljale javne obdukcije. Po završetku razgleda grada uz vodiča slobodno vrijeme za uživanje u gradu. Individualni ručak u nekom od tradicionalnih talijanskih restorana po preporuci našeg vodiča. Ne zabravite kušati delicije kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Povratak u autobus. Dolazak u hotel u mjestu Viareggio. Ovisno o vremenskim uvjetima i vremenu dolaska ostatak dana će biti po dogovoru s vodičem i grupom. Noćenje.

3. dan, 7.10.2018., nedjelja
Doručak u hotelu. Vožnja autobusom do Sestri Levante odakle nastavljamo razgled koristeći željeznicu. Cjelodnevno uživanje – Cinque terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Slobodno vrijeme za obilaske pet raznobojnih sela u stijenama. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. dan, 08.10.2018., ponedjeljak
Doručak u hotelu. Dolazak u Pisu. Obilazak “Polja čuda“ – livade s Kosim tornjem, Katedralom i Grobljem Svetitelja. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Po dolasku u San Gimignano „grad lijepih tornjeva“ oduševit će vas mali utvrđeni srednjovjekovni grad na brdu. Najslavniji je po svojoj arhitekturi, a osobito po svojim tornjevima koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, kojih je nekad bilo čak 72. Gradić je poznat i po svojem bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici i najboljem sladoledu na svijetu koji možete naći u Gelateria Dondoli. Slobodno vrijeme za uživanje u pogledu s vidikovaca i srednjovjekovnih zidina grada. Polazak prema Hrvatskoj u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim zadržavanjima. Planirani povratak u Osijek u noćnim satima (oko 3 ujutro).
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima