Veličanstveni St.Petersburg, 4 dana

Rusija

Pregled putovanja

1. DAN, 30.08.-ČETVRTAK:
Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St.Petersburg u 18:00 h. Organizirani transfer do hotela. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večeru u jednom od mnogobrojnih restorana te šetnju gradom uz promatranje dizanja mostova.

2. DAN, 31.08.-PETAK:
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na ponaramski razgled grada, koji Vam pruža priliku upoznati veći dio znamenitosti povijesnog centra i simbola St Petersburga – Trg Sv Izaka i Katedrala Sv Izaka, Senatski trg sa brončanim konjanikom i zgradama Senata i Sinoda, Petropavlovsku tvrđavu i Vasiljevski otok, legendarni hram Spasa na krvi, Kazansku katedralu, ljetni vrt, Mikhailovsky dvorac, Zimski dvorac i Dvorcovi Trg i još puno toga. Vidjeti ćete jedinstvene i neponovljive u svojoj ljepoti ulice, obale i mostove Carskog grada na Nevi. Dalje sljedi odlazak u Carsko selo (Pushkin) – ljetnu rezidenciju carice Katarine Velike. Carsko selo podsjeća na dvorce iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera. Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Povratak u St Petersburg. 

3. DAN, 01.09. – SUBOTA:
Doručak u hotelu. Odlazak u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja Svijeta. Njegova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenog doba do modernih vremena. Vidjeti ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Nakon Ermitaža slijedi vožnja rijekom Nevom. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kjurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Ovaj izlet prava je prilika da se upoznate s poviješću i kulturom Rusije koje su stvarali neki od najvećih svjetskih genija.

4. DAN.02.09. – NEDJELJA:
U jutarnjim satima odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga je u 18:50 h. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 20.45 h.

Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima