Klasična Rusija: St. Petersburg i Moskva

Rusija

Pregled putovanja

1. dan, subota, 01.08. ZAGREB - ST.PETERSBURG
Polazak iz Zagreba letom Aeroflota SU2041 u 13:20 h. Dolazak u Moskvu 17:10 h. Polazak za St Petersburg letom SU028 u 19:45 h. Predviđeni dolazak u sjevernu rusku prijestolnicu u 21:00 h. Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. St. Petersburg bio je oko 200 godina glavni grad Rusije, a danas je ostao važno kulturno i gospodarsko središte Rusije koje privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večernju šetnju Nevskim prospektom i večeru u jednom od mnogobrojnih restorana, te šetnju uz promatranje dizanja mostova. Noćenje.

2. dan, nedjelja, 02.08. ST.PETERSBURG-PANORAMSKI RAZGLED GRADA i POSJET KatedralI sv. izaka
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), utvrda Petra I Pavla, posjeta katedrali Sv. Izaka, jedne od najvećih i najraskošnijih građevina St. Peterburga. Gradila se gotovo četrdeset godina, a danas je pretvorena u muzej. Ističe se pozlaćenom kupolom odakle se pruža veličanstven pogled na St. Petersburg. Slobodno vrijeme. Fakultativno predlažemo posjetiti folk show "Feel yourself Russian" s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

3. dan, ponedjeljak, 03.08. ST. PETERSBURG - CARSKO SELO

Doručak u hotelu. Odlazak u Carsko selo. Carsko selo (Pushkin) - ljetna rezidencija carice Katarine Velike. Carsko selo podsjeća na dvorce iz bajki - prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera.  Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Dvorac Katarine Velike I Carsko selo, kojeg je u čast rođenja princeze Elizabete Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini, danas predstavlja jedan od najvećih simbola preporoda Rusije i njezine kulture. Povratak u St. Petersburg. Noćenje.

4. dan, utorak, 04.08. ST.PETERSBURG-PETERGOF (fAKULTATIVNO)
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Peterhof, ili kako ga još nazivaju "prijestolnicu fontana"- ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina.  Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille.  Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane - sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. Povratak u hotel. Navečer fakultativno predlažemo posjetiti balet u jednom od najpoznatih kazališta u Svijetu: Marijinskom, Mikhaylovskom ili Ermitažu. Noćenje.

5. dan, srijeda, 05.08. ST.PETERSBURG-ERMITAŽ -MOSKVA (BRZI VLAK SAPSAN)
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela te odlazak u posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Transfer na željeznički kolodvor. Vlakom ćemo otputovati u Moskvu. Putovanje traje 3,5-4 sata. Dolazak u Moskvu – glavni grad Rusije koji broji više od 13 milijuna stanovnika. Brojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

6. dan, četvrtak, 06.08. MOSKVA - KREMLJ - Moskovski metro

Doručak. Odlazak na panoramski razgled Moskve: vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj, Novodjevičanski manastir I dr. Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Dalje slijedi razgled Moskovskog metroa, stanice kojeg se često nazivaju podzemnim dvorcima jer zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Samostalni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan, petak, 07.08. MOSKVA- sergijev posad (fakultativni izlet)
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u jedan od gradova Zlatnog prstena Rusije. Sergijev Posad je prekrasan manastir Trojstvena lavra svetog Sergeja, nazvan prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno manastir posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, manastir zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi. Povratak u hotel. Navečer predlažemo da posjetite znameniti moskovski cirkus. Noćenje.

8. dan, subota, 08.08.  Moskva-ZAGREB
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela te transfer na aerodrom. Direktan let Aeroflota SU 2040 u 10:15 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 12:20 h.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima