Toskana i Firenca

Italija

Pregled putovanja

25.10., petak, ZAGREB - zračna luka PISA - NP CINQUE TERRE - MONTECATINI TERME
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim charter zrakoplovom za Pisu (točan red letenja u završnoj obavijesti). Nakon slijetanja slijedi vožnja autobusom do Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Tu se ukrcavamo na vlak. Doplata za ulaznicu u nacionalni park i vožnju vlakom iznosi 16 eur po osobi. Nastavljamo dalje vlakom do Nacionalnog parka Cinque Terre. Jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom, koja ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je iznimno čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Pauza za kavu i fotografiranje. Povratak u La Speziu vlakom. Nastavak vožnje do Montecatini terma. Smještaj u hotel. Noćenje. Napomena: u slučaju iznimno lošeg vremena u NP Cinque Terre, posjetiti ćemo Volterru.

26.10., subota, MONTECATINI TERME - FIRENCA - MONTECATINI TERME
Doručak. Ujutro s voditeljem putovanja krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet vlakom u Firencu - srcu Toskane, svjetskom središtu kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato što je brže i udobnije, a za 50-ak minuta dolazimo direktno u centar grada. Izlazimo na stanici Santa Maria Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Slijedi razgled grada u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore - krstionica - Giottov zvonik - crkva Santa Croce - Ponte Vecchio - Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu - Mercato Centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Predlažemo posjet galeriji Uffizi s našom lokalnom vodičkom (obvezna najava u agenciji). Ponavljamo vožnju vlakom i vraćamo se u hotel. Noćenje.

27.10., nedjelja, MONTECATINI TERME - LUCCA - PISA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo prema obližnjoj Lucci. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eur po osobi i uspon nije ništa naspram predivog pogleda na grad. Nastavljamo prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom "gurajući" toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Vožnja do zračne luke u Pisi, prijava na direktan charter let posebnim zrakoplovom iz Pise za Zagreb.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima