Zlatni Prsten - Bogatstva Drevne Rusije

Rusija

Pregled putovanja

1. DAN, subota, 28.03. ZAGREB - MOSKVA
Sastanak grupe na aerodromu. Registracija na let SU 2041 aviokompanije Aeroflot u 11:00 h. Predviđeni dolazak u Moskvu u 16:00h. Tranfer do hotela, smještaj, noćenje. Možda i prva šetnja gradom…

2. DAN, nedjelja, 29.03. MOSKVA
Doručak. Nakon doručka krećemo u panoramski razgled grada autobusom, vožnja starim i novim gradskim ulicama: Katedrala Krista Spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, Arbat, Boljšoj, Kutuzovski prospekt, Park Pobjede… Novodjevični manastir s čuvenim grobljem ruskih velikana (posjet), Crveni trg te razgled Kremlja, samog srca Moskve i Rusije. Posjet Tretjakovskoj galeriji, jednom od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazne riznice ruske umjetnosti. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

3. DAN, ponedjeljak, 30.03. MOSKVA
Moskva, poslije doručka obilazak i rezgled Kremlja te posjet Oružarnici - Riznici ponedjeljak ruskog državnog znakovlja i dijamanata, dragocjeni predmeti iz carske i patrijaršijske riznice. Slijedi razgled čuvenog Moskovskog metroa s raskošno uređenim postajama i završavamo vožnjom brodom rijekom Moskvom uz poglede na grad. Samostalan povratak u hotel, slobodno za šetnju, kupovinu, noćenje.

4. DAN, utorak, 31.03. MOSKVA - VLADIMIR - BOGOLJUBOVO
Moskva, poslije doručka odlazak za Vladimir (190 km), panoramski razgled grada s posjetom “Uspenske” katedrale i crkve sv. Dimitrija. Vladimir je jedan od najstarijih ruskih gradova s velikim brojem muzeja, arhitektonskim remek-djelima, divnim parkovima i spomenicima. Ručak. Odlazak za Bogoljubovo (10 km) i razgled Bogoljubskog samostana ili (ovisno o vremenu) izlet do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Nerlju (iz 12.st od bijelog kamena). Nastavak vožnje za Suzdalj (35 km). Razgled Spaso-Evfimievskog samostana iz 17.st i koncert monaškog zbora i crkvenih zvona. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

5. DAN, srijeda, 01.04. SUZDAL - PERESLAVLJ - ZALESKI 
Doručak.  Suzdalj, poslije doručka razgled grada koji očarava ljepotom drvene arhitekture uronjene u zelenilo i ljepotu prirode koja stvara vedru, umirujuću sliku još uglavnom ruralnog kraja. Brojne kupole, visoki crkveni zvonici, drveni manastiri svjedoče o važnosti pravoslavlja na rusku povijest. U Suzdalju se skriva više o d 200 povijesnih spomenika ruske kulture, a mnogi su pod zaštitom UNESCO-a. Posjet Kremlju i pogled s vidikovca na Pokrovski ženski manastir. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak za Jurijev-Polski, grad koji je 1152. god. osnovao knez Jurij Dolgoruki, isti knez koji je i osnovao Moskvu i nekoliko gradova Zlatnog prstena: Kremlj, Mihajlo-Arhangelski manastir, Georgijevsku crkvu iz 13.st…. nastavak za Pereslavlj-Zaleski. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. DAN, četvrtak, 02.04. PERESLAVLJ - ZALESKI - SERGIJEV POSAD
Doručak. Poslije doručka razgled divnog grada iz 1152.godine u kojemu je rođen Aleksandar Nevski, veliki ruski knez i vojskovođa, car Petar I je u mladosti na jezeru Pleščejevo započeo stvaranje ruske flote s tzv. "Zabavnom flotom". Ručak i polazak za Sergijev Posad. Posjet Trojstvenoj lavri svetoga Sergeja. Manastir je na popisu svjetske baštine, a poznat je i po bogatoj zbirci ikona (Andrej Rubljov). Polazak za Moskvu  smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN, petak, 03.04. SERGIJEV POSAD - MOSKVA
Doručak. Slobodan dan za obilazak slikovitog Kremlja Izmaylovo, koji se nalazi 300 m od hotela. Ovdje ćete naći prekrasnu drvenu crkvu sv. Nikole, vidikovac - zvonik, koji ima zbirku crkvenih zvona XVII - XX stoljeća, palaču ruske hrane, mnoštvo zanimljivih muzeja za odrasle i djecu (muzej votke, muzej kruha, galerija "Art-Kremlj", galerija lutaka, dom bajke itd.), te posjetiti tržnicu gdje ćete moći osjetiti pravu Rusiju te imati priliku za nabavku autohtonih suvenira.

8. DAN, subota, 04.04. MOSKVA - ZAGREB
Doručak. Poslije doručka transfer na aerodrom, let SU 2040 u 10:15 h. Dolazak u Zagreb oko 12:20 h.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima