Nova godina u Moskvi

Rusija

Pregled putovanja

1. dan - 29.12.2019., NEDELJA
Polazak iz Zagreba u 11:00. Dolazak u Moskvu u 15:55. Moskva se nalazi na rijeci Moskvi po kojoj je dobila i ime koje se prvi put spominje 1147. godine. Moskva je glavni grad Rusije kao i njeno političko, kulturno, ekonomsko, vjersko i prometno središte. U Moskvi se nalazi čuveni Kremlj, drevna tvrđava a danas rezidencija predsjednika Ruske Federacije. Spoj je tradicionalnog i suvremenog u svim segmentima života i kulture što ju i čini toliko bajkovitom. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan - 30.12.2019., PONEDJELJAK
Doručak u hotelu. Dan za pobliže upoznavanje moskovskih znamenitosti - panoramski razgled glavnog grada Rusije. Vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: ulice Tverskaja i Novi Arbat, Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, kazalište Boljšoj, Crveni trg, Park Pobjede (Poklonaja gora) i dr. (bez ulaska u objekte). Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i povijesni centar saznati ćete što riječ "kremlj" znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz "derati se po cijeloj Ivanovskoj" i kako je to povezano s Kremljom, te posjetite Uspensku katedralu u kojoj su okrunjeni svi ruski carevi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan - 31.12.2019. UTORAK
Doručak. Odlazak pješice na fakultativni izlet "Podzemni dvorci Moskve" - saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Stanice se često nazivaju podzemnim dvorcima jer, zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Dalje slijedi vožnja luksuznim brodom Radisson po rijeci Moskvi. Obilazak Moskve brodom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Izlet brodom postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Na brodu možete naručiti piće ili ručak. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na Crveni trg (sa vodičem, metroom), gdje se tradicionalno, uz šampanjac, zvukove crkvenih zvona sa Kremlja koja otkucavaju ponoć, te spektakularni vatromet i najočekivaniju osobu u toj noći - Djeda Mraza, dočekuje Nova Godina. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - 01.01.2020. SRIJEDA
Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Sergijev Posad (70 km od Moskve). Sergijev posad je prekrasan samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja nazvan je prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan - 02.01.2020. ČETVRTAK
Doručak u hotelu. Nezaboravno putovanje u Moskvu došlo je kraju. Krećemo iz hotela prepuni dojmova i, vrlo vjerojatno, sa željom da se opet vratimo. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let iz Moskve za Zagreb.
Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima